Jak jít učit s právním vzděláním

6
31.3.22 13:28

Jak jít učit s právním vzděláním

Dobrý den, nemá někdo zkušenost, či radu zda je problém učit s právním vzděláním mgr. na 2.stupni základní školy nebo sš. Chápu, že s pedagogickým minimem bych mohl učit všeobecné společenské vědy, ale chtěl bych ještě jinačí předmět. Je nějaká rozumná cesta, jak bych mohl učit např. dějepis nebo angličtinu (mám C1 státnici)?

Zároven nevím, zda je jakoby moje kvalifikace v „občance“ pro ředitele zajímavá.

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3903
31.3.22 13:35

Podivej se do zákona o pedagogickych pracovnících, mám dojem, že když si dodělás pedagogické minimum, můžeš učit občanku, a když si pak k tomu minimu dodělás ještě kurz didaktiky angličtiny (kdysi to nabízel british council), tak můžeš učit i tu anglictinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
31.3.22 14:09

Tak asi víš, kde hledat… :) Plus se můžeš poptat přímo na škole, jde jsi dělala praxi (pokud jsi při právech dělala praxi na školách, což dělá hodně studentů), nebo se zeptat spolužáků, kteří se o to zajímali.

Teda nikoho, kdo by se tím živil neznám - ale občas nějakou tu přednášku na pozvání občankáře dělá kdekdo, zadarmo. Jestli to je přímo poptávané na plný úvazek - úplně bych neřekla, taky tam je ten aspekt „divnosti“, asi jako kdyby doktor dělal pečovatele. :nevim: Ale nevylučuju, že nějaké takové školy budou, i když spíš to vidím na poptávku po volitelných seminářích jako přípravku pro maturanty. :nevim:

Angličtinu taky moc ternózně nevidím - možná na porgu nebo amazonu, že by měli zájem o kurz právní angličtiny nebo odborné ZSV angličtiny pro studenty, co míří na anglickojazyčné univerzity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat