Jak jsem přišel o účet na Facebooku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11370
25.10.24 18:34

Jak jsem přišel o účet na Facebooku

Pratele, asi jsem prisel o svyho Ploskutacka (netlemte se, nedostanu se k uctu na FB, to je smutny). A uz to asi nezachranim. Pred lety jsem si „chytre“ zapnul overovani pres SMS, chodilo to dobre. Ted to nechodi a ja mam chut se zabit. Ani mail, ani SMS, nic. A tech lidi jsou tisice. Jak se to stalo? Nemuzu pouzivat v adresnim radku Chromu pro vyhledavani sipky, je to nejaka chyba, jsem zvykly si na hledaci navrhy Chromu najizdet sipkou, coz nejde. Tak jsem zkusil Chrome preinstalovat, cimz se musite znova prihlasit do vsech sluzeb, vcetne FB, u kteryho jsem mel nastaveny dvoufazovy overovani, a jelikoz mi ty SMSky ani maily nechodi, ucet je v hajzlu. Takze ne, neumrel jsem, ale Ploskutacka uz asi nezachranim. Piste kdyztak maily a SMS.

Pribeh pokracuje: napadlo me zkusit dat misto meho mailu na Seznamu mail na Gmailu. A hle: kod dorazil. Jenze taky musim nahrat nejaky doklad identity a jmeno na dokladu musi byt stejne jako nazev meho uctu a musi sedet vek. Jenze ja se nejmenuji na obcance Ploskutacek To Je Ptacek. Takze pokud mate na FB zapnuty dvoufazovy overovani, mohou vam ten kod dorucit pres WhatsApp (ten nemam), SMS (ty mi nechodi) nebo mail s tim, ze musite nahrat nejaky doklad totoznosti, kde se jmenujete stejne jako vas ucet na Facebooku. Takze budte opatrni, pokud si dvoufazovy zapnete, muzete si tim pekne zavarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1615
26.10.24 12:10

Nečetla jsem příspěvek…ale líbí se mi že to tu NIKOHO NEZAJÍMÁ :mrgreen: i když někdo si evidentně myslí, kdoví jak je to pro lidi na emiminu zajímavé :pankac: good luck :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
26.10.24 15:09
@kruel píše: Více

Díky, s tím počítám při každém mém příspěvku. Jde mi pouze o to, aby lidi veděli, že dvoufázové ověření přes SMS může být dvousečná zbraň, která se nakonec může obrátit proti nim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
1.11.24 16:32

Superčlánek + varování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.11.24 16:34

To je dobře. Aspoň budeš mít lepší trávení volného času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.11.24 16:36

Té části z Chromem jsem vůbec neporozuměla. Nemůžeš použít jiný prohlížeč?

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
1.11.24 16:39

A nefunguje na FB ověřování přes kódy v Authenticatoru? Téměř na vše používám Authenticator.

• Citovat
  • Upravit
35691
1.11.24 16:44
@Mango_Lassi píše: Více

To je nějaký sofistikovaný vibrátor, který sis oblíbila? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
1.11.24 16:45

Výhoda služeb FB a podobných je ta, že když máš problém, tak máš problém, protože fakticky nemají žádnou podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.11.24 16:45
@jege píše: Více

Je to aplikace, která generuje přístupové kódy

• Citovat
  • Upravit
11370
1.11.24 16:48

No, já právě vůbec nevěděl, že tam něco takového je. Stejně jako každý s dvoufázovým ověřováním má v nastavení 10 jednorázových obnovovacích kódů, které použijete, když všechno ostatní selže. Samozřejmě jsem to zjistil, až v momentě, kdy se k účtu nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.11.24 16:50
@Ploskutáček píše: Více

Fakt? Já mám vygenerované kódy záchrany ke všem svým kritickým účtům.

• Citovat
  • Upravit
11370
1.11.24 16:52

Nemůžu, stejný problém, nechodí SMSky, v tuhle chvíli porušuju zásadu integrity Facebook účtu, protože:

• nejsem na FB pod svým skutečným jménem
  • založil jsem pod stejným číslem druhý účet, který mě vypnout ověřování u druhého, takže nemůžu už použít stejné číslo
  • nemůžu už ani použít své občanské jméno
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.11.24 16:53
@Ploskutáček píše: Více

Ano, FB od jisté doby si zakládá na tom, že tam musí být občanské jméno a musíš to prokázat. Dřív to tak nebylo.

• Citovat
  • Upravit
11370
1.11.24 16:53
@Zumpa píše: Více

Přesně tak to je. Údajně mají jednoho člověka na 1 milion lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák