Jak jste odešly ze společné domácnosti s partnerem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.1.19 00:14

Ano, proto ten vztah trva relativne dlouho. Protoze mi to nikdy neprislo jako ten padny duvod k rozchodu. Vzdycky jsem si rikala, ze o tom musime mluvit, resit to nebo udelat kompromis. Ale to co se zda jako banality se casem proste ukazuje jako neresitelne problemy. Jednoduse vsechno co me i dceri dela radost je pro nej v podstate kompromis. Da se tak zit. Otazka je spise proc. Jestli nam ten vztah dava vic nez kdybychom byly samy. A momentalne mam jednoduse pocit ze uz nam spis bere chut neco podnikat.

Pro dokresleni situace z dneska, ktera me opet privedla zpet k myslence na definitivni konec.
Po obede jsme odjeli na hory. Prselo a bylo opravdu hnusne. On to predvidal a ja podle googlu verila ze na sjezdovce prset nebude. No bohuzel prselo. Dcera to nesla statecne a i pres vsechno chtela jit jezdit. Uci se na snb. Padala do toho promaceneho snehu, ja s ni litala po kopci nahoru dolu a stale se ji snazila naucit na vleku. Kdyz se nedarilo volala jsem na nej at jde za nami dolu. Cekala jsem podporu ze nam neco poradi, pomuze jako chlap. Proste neco. Na snb jezdime oba takze dokazeme poradit. No rekl jedine. Ze nema snahu a ze si to ma trenovat a odesel zpet nahoru na kopec. Nakonec jsem ji na ten vlek prece dostala a dnes poprve vyjela na vleku. Byla jsem tak nadsena. On vicemene kamenny. Ani za ni nesel, neplacl ji po rameni nebo nerekl dobra prace. Nic. No kdyz jsme to balili chtela parek v rohliku. Rekl ze je to snad zbytecny a vydrzi domu. No tak dcera rezignovala ze uz teda nechce. Uplne nam ten zazitek znechutil. Tezko popsat. No bylo to pro me zklamani. Byl tam proste jen proto ze „musel“ a podle toho se choval. No vzala jsem to jako ze se proste stalo a ze je treba unaveny. Nechala jsem ho byt. Vecer prisel za nama a ptal se jestli si dam - jen ja - cocku z obeda. Rekla jsem ze ne. Dcera chtela. Zeptal se kolik vajec a chleba. Kdyz rekla ze nic, ze ma chut jen na cocku spustil ze to je plytvani jidlem apod. Doslova kecy. Hrozne me tim nastval. Dcera opet rezignovala a ja se rozhodla, ze takto proste ne. Pro me jsou ty banality dohromady uz jeden padny duvod.

Omlouvam se za roman.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
2.1.19 05:09

Nejdriv jsem si nasla bydleni a pak mu to rekla. Pak to slo rychle. Zaridil i stehovaky. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Verun83
2.1.19 05:13
@Anonymní píše:
Ano, proto ten vztah trva relativne dlouho. Protoze mi to nikdy neprislo jako ten padny duvod k rozchodu. Vzdycky jsem si rikala, ze o tom musime mluvit, resit to nebo udelat kompromis. Ale to co se zda jako banality se casem proste ukazuje jako neresitelne problemy. Jednoduse vsechno co me i dceri dela radost je pro nej v podstate kompromis. Da se tak zit. Otazka je spise proc. Jestli nam ten vztah dava vic nez kdybychom byly samy. A momentalne mam jednoduse pocit ze uz nam spis bere chut neco podnikat.

Pro dokresleni situace z dneska, ktera me opet privedla zpet k myslence na definitivni konec.
Po obede jsme odjeli na hory. Prselo a bylo opravdu hnusne. On to predvidal a ja podle googlu verila ze na sjezdovce prset nebude. No bohuzel prselo. Dcera to nesla statecne a i pres vsechno chtela jit jezdit. Uci se na snb. Padala do toho promaceneho snehu, ja s ni litala po kopci nahoru dolu a stale se ji snazila naucit na vleku. Kdyz se nedarilo volala jsem na nej at jde za nami dolu. Cekala jsem podporu ze nam neco poradi, pomuze jako chlap. Proste neco. Na snb jezdime oba takze dokazeme poradit. No rekl jedine. Ze nema snahu a ze si to ma trenovat a odesel zpet nahoru na kopec. Nakonec jsem ji na ten vlek prece dostala a dnes poprve vyjela na vleku. Byla jsem tak nadsena. On vicemene kamenny. Ani za ni nesel, neplacl ji po rameni nebo nerekl dobra prace. Nic. No kdyz jsme to balili chtela parek v rohliku. Rekl ze je to snad zbytecny a vydrzi domu. No tak dcera rezignovala ze uz teda nechce. Uplne nam ten zazitek znechutil. Tezko popsat. No bylo to pro me zklamani. Byl tam proste jen proto ze „musel“ a podle toho se choval. No vzala jsem to jako ze se proste stalo a ze je treba unaveny. Nechala jsem ho byt. Vecer prisel za nama a ptal se jestli si dam - jen ja - cocku z obeda. Rekla jsem ze ne. Dcera chtela. Zeptal se kolik vajec a chleba. Kdyz rekla ze nic, ze ma chut jen na cocku spustil ze to je plytvani jidlem apod. Doslova kecy. Hrozne me tim nastval. Dcera opet rezignovala a ja se rozhodla, ze takto proste ne. Pro me jsou ty banality dohromady uz jeden padny duvod.

Omlouvam se za roman.

Jestli na dceri vidis, ze ji to srazi, bere chut, tak s takovym bych rodinu taky neplanovala. To neni opora a tyhle veci se stupnuji.

• Citovat
  • Upravit
6445
2.1.19 06:01

Duvody k odchodu od ex jsem mela skoro totozne. Sehnala jsem si nedaleko kratkodoby podnajem s tim, ze kamarad mi domluvil od pristiho mesice dlouhodoby krasny podnajem v centru. Veci se mi vesly do auta nadvakrat. Moc jsem toho nemela, dum ktery jsme spolecne postavili byl kratce po kolaudaci a pomerne prazdny. Postavili jsme bez hypo, jen na jednu etapu jsme rychle potrebovali 200 tis a vzali si tedy maly uver. Domluvili jsme si splaceni zbytku, do roka jsme stihli rozvod dohodou. Ty duvody se mohou zdat nekomu malicherne, ale ja jsem si uvedomila, ze takhle dal zit nechci. Seznamili jsme se na treku v horach, prochodili Alpy a Dolomity, projezdili Skandinavii, porad jsme si meli o cem povidat, same spolecne zajmy. A po 2 letech stavby se proste zmenil nebo konecne projevil. Nic jineho ho nezajimalo, jen ten barak. Na cestovani a vylety jsem mohla zapomenout, po praci monterky a nazdar. Komunikace na nule, spolecne traveny cas taky, kamaradi a pratele nezajem. Ma to tak dodnes, kdyz ho potkam resi tuje u plotu a oblazky na cesticce. Ja chtela dum k bydleni a pak zit dal, on si postavil modlu, ktere venuje veskery cas a penize. Podobne to delal muj tata a ja takhle zit nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.1.19 07:41

Zakladatelko rozejdi se s ním. To není muž tvého života. Dítě není jeho a podle toho se k němu chová. A když se i ty cítíš převážně nedobře, není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 08:37

Tak presne jsem se v tom nasla. Ja o tom, ze rozchod je jedine reseni asi uz vim jen ho mam stale rada a ty svetle chvilky me k nemu vzdy na chvili zase pripoutaji. Vim, ze mi bude chybet a rozchod ponesu tezko, ale lepsi rok dva smutku nez rozpacitej celej zbytek zivota.

• Citovat
  • Upravit
4785
2.1.19 08:51

Ahoj, já jsem šla k rodičům, se stěhováním mi pomohli oni, hlavně táta. Takže v tomhle to bylo jednodušší. Pokud bych tuhle možnost neměla, určitě bych si zajistila předem jiné bydlení, pak bych to oznámila příteli a následně sháněla stěhováky.
Jinak Tvoje důvody k rozchodu naprosto chápu. U nás to bylo taky tak, že co mě dělalo radost, byl pro něj totální opruz a dokázal mi vše znechutit. Plus teda měl bokovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
2.1.19 09:30

Já bych to asi uzavřela tak, že se k sobě nehodíte.
Když jsem to tak četla, tak bych mohla třeba napsat i to, jak by to mohl vidět ten protějšek a vůči tobě by to mohlo vyznet podobně negativně jako to vyznělo vůči němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
2.1.19 09:33

@Sany80s Ano přesně tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 09:39

Tak to já naopak důvody pro rozchod vidím… stokrát nic umorilo vola… Máš výhodu, že to řešíš teď a ne až s druhým - jeho - dítětem, jak spousta holek tady. Máš to vlastně jednoduché, podívej se na to z té lepší stránky :srdce:
Já jsem se pro odchod rozhodovala hodně dlouho, intenzivně cca rok. Odešla jsem z manželství, děti tehdy měly 7 a 9. Bylo to hodně těžké a velmi nepříjemné, nebudu ti nic nalhávat. Našla jsem si pronájem a během jednoho víkendu, kdy byl s dětmi pryč, jsem se v taškách sama odstěhovala. Společné vybavení domácnosti, auto, všechno zůstalo jemu :roll: Všechno jsem si kupovala/zařizovala sama a znovu. I přesto mi to stálo za to a nikdy jsem nezalitovala. Po dvou letech jsme se rozvedli, potom jsem si na hypotéku koupila vlastní byt. Mám nového partnera a každý den jsem šťastná, že jsem se tehdy k tomu těžkému kroku odhodlala.

Hodně štěstí :srdce:

Ema

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.19 09:41

Tak v pátek mám prohlídku bytu. Ještě zbývá přesvědčit majitele, že jako svobodná matka zvládnu vše platit a že jsme jako nájemníci dobrá volba. Na jednu stranu nevěřím, že to dělám. Na druhou vím, že musím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.19 09:53
@Anonymní píše:
Tak v pátek mám prohlídku bytu. Ještě zbývá přesvědčit majitele, že jako svobodná matka zvládnu vše platit a že jsme jako nájemníci dobrá volba. Na jednu stranu nevěřím, že to dělám. Na druhou vím, že musím.

Cítila jsem to úplně stejně :srdce: :srdce: :srdce:
Máš stálé zaměstnání? Já jsem byla pro majitele se 2 dětmi a stálou prací jasná volba ;) Když jsem pronájem končila a majitel mě pověřil výběrem nových nájemníků, kteří se chodili na být dívat, vybrali jsme opět paní s malou holčičkou, které tam bydlí doteď :)
 Ema

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.19 09:56

Já jsem v podobne situaci. Jen my máme společné dítě. Manžel občas pije a to hodně. Pokaždé když si naleje skleničku, zaleje mě hrůza a děs. Mám šílený strach. Občas totiž je hodně zlý a napadá mě. Zatím jen slovně, ale to je fuk, stejné jako by mě zbil. Následky jsou totožné. Už pár měsíců mám podnájem, ale nevím, jak odejít. On mi tvrdí, jak se bude kontrolovat, samozřejmě, to že pije přes míru je jen moje chyba, já si můžu za to, že je pak hnusnej :,( :,( :,( 8 let nepil, jen o víkendu pivko doma. Po přestěhování do jiného kraje si našel kamarády a otočil se o 360stupnu. Je to člověk, o kterého bych si neopřela ani kolo, nikdy bych si nevzala chlapa, co nasává. Ale co teď? Když mluvím o tom, že to už nedávám, tak přeháním, on mě přeci miluje. Jak odejít? To už přemítám měsíc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.19 09:58

Už teď v telefonu jsem paní z realitky ujistila, že mám stálou práci na dobu neurčitou a že rozhodně počítám se zaplacením kauce, prvního nájmu i provize a mám rezervu. Jsme maloměsto není tady moc nabídek za slušné peníze, fajn čtvrť a byt po rekonstrukci. Navíc toto je v rodinném domku, blízko parku, dceřiny školy a celkově by to byla spása. Na prohlídku jdu s tátou, aby viděli, že i kdyby se všechno podělalo je tu nějaká „jistota“, že nepřestanu vyloženě platit apod. Vypadám hodně mladě, spíš jako sestra dcery tak mám obavu, aby ve mě neviděli ještě děcko co si hraje na dospělou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.19 10:02

Anonymní s manželem, co pije…teď jsem psala do diskuze o partnerovi a alkoholu, podívej se. Alkohol byl důvod, proč jsem od manžela odešla. Ema

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky