Manžel pije, co mám dělat?

Anonymní
1.1.19 21:30

Buď ráda že pije, by ti pošel žízní :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.1.19 21:31

Jo aha, jakože pije alkohol? Tak to nevím co s tím :think: Možná jít chlastat s ním :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4071
1.1.19 21:33

Původně jsem chtěla napsat, že ho mate po ultimátu opustit, ale napadla mě jedna věc. On se evidentně zmenit chce, vadí mu to. Zkusila bych se s ním dohodnout, že budu po určitou dobu kontrolovat jeho přístup k penězům. Do hodpody půjde s penězi na 2 piva a vodu. Nic víc. Jinak léčebna a pokud nezabere, odchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.1.19 21:36

@sediza to je dobrý nápad! to mě ani nenapadlo…to by asi šlo, dát mu jen určitou částku, s tím by asi i souhlasil, díky moc …akorát pak jen doufat že kamarádi nebudou mít náladu ho zvát na další piva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.19 21:47

Jestli si to uvědomuje, nepřistoupil by na návštěvu psychologa? Tohle pití bez záklopky je údajně často ventilací nějakého stresu, vnitřní nejistoty apod.
Jinak přítel se obvykle aspoň na začátku snaží střídat alko a nealko, ale popravdě řečeno málokdy to pomůže a po 3-4 pivech se už taky neumí zastavit.
:?

• Citovat
  • Upravit
3155
1.1.19 21:47

Každý druhý pátek mi nepřijde extra často. Já bych šla spát dřív než přijde a neřešila, pokud teda není agresivní. Akorát by mě možná mrzelo, když bych měla s ním na druhý den plány a on ležel jako lazar. Můj teda taky občas takhle vysedává (nevím jak často, nebydlíme spolu) a on vydrží hodně, jenže potom usne. Třeba u piva. Zase jsem ráda, že se pobavil, protože strašně moc pracuje, má starosti a hromadu povinností, tak se aspoň odreaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
1.1.19 21:48

Jojo, tohle praktikuje kamarád - chodí na pivo jen s 50 Kč v kapse. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
1.1.19 21:48

Tak at nechodi do hospody, teda je tu riziko, ze zacne pit doma. Nebo at zkusi pit doma, a chtelo by to vyměnit kamarady. Alkohol je strašná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.1.19 21:54

Buď se začne léčit a nebo ty zachraň sebe a hlavně svoje děti a odejdi.

Kontrolování peněz nepovede ke změně, jen se hlouběji propadneš do spoluzávislosti. Nezvládne přestat sám, nezměníš ho ty, ani láska, ani děti. Pomůže mu jeho dost pevné předsevzetí a odborná pomoc.

O té spoluzávislosti si něco zjistit - je docela dobře možné, že v tom jedeš. A čím déle se v tom s manželem budete rochnit, tím hůř poškodíte svoje děti. SPoluzávislost je snazší si přiznat a snazší se s ní vyrovnat - opět s pomocí někoho kdo se závislými lidmi pracuje, sama to nezvládneš. O to víc je větší hřích to přehlížet a doufat, že to nějak dobře dopadne, a že ho přece zachráníš. Nejde o vás dva, ale o to, jak strašně moc dětem soužití v takové rodině ubližuje.

http://codependentanonymous.cz/beta/

Máš velké štěstí že jsi v Praze, kde jsou dostupné služby pro lidi co žijí se závislými - určitě se tam zajdi alespoň poradit.

http://alanon.cz/…jit-setkani/
http://www.sananim.cz/…a-pro-rodice-(ppr)/komu-je-ppr-urcena.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
1.1.19 21:56
@jezz1e píše:
Jojo, tohle praktikuje kamarád - chodí na pivo jen s 50 Kč v kapse. :-)

To je tak na jedno pivo, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.1.19 21:56
@Žanetkak píše:
Muj muž často chodí do hospody, to že se napije mi až tak nevadí, ale vždycky se vrátí úplně na mol…řešila jsem to s ním často, a i on řekl že se mu to nelíbí ale že si prostě nemůže pomoct, že nemá stopku takže pije dokud může…a já nevím co s tím, vadí mi to, a když jsem mu řekla ať si dá nějaký limit, třeba jen 7 piv a jde domu tak mi na to řekne že to prostě neumí, že to kamarádi jen tak nepustí…má někdo radu co s tím, nechci mít každý druhý pátek manžela úplně pod obraz jen kvůli tomu že neví kdy přestat…

Dala bych mu nůž na krk, aby se šel ambulantně léčit. Když nemá kontrolu nad pitím, je na dobré cestě alkoholu propadnout. Méně peněz zkusit můžeš, ale kamarádi z mokré čtvrti ho jistě založí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.1.19 21:57
@Žanetkak píše:
Muj muž často chodí do hospody, to že se napije mi až tak nevadí, ale vždycky se vrátí úplně na mol…řešila jsem to s ním často, a i on řekl že se mu to nelíbí ale že si prostě nemůže pomoct, že nemá stopku takže pije dokud může…a já nevím co s tím, vadí mi to, a když jsem mu řekla ať si dá nějaký limit, třeba jen 7 piv a jde domu tak mi na to řekne že to prostě neumí, že to kamarádi jen tak nepustí…má někdo radu co s tím, nechci mít každý druhý pátek manžela úplně pod obraz jen kvůli tomu že neví kdy přestat…

Dostal by nůž na krk. Buď se bude léčit, nebo rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30

na psychologa už by asi nepřistoupil…
není to tak často, to neříkám, ať se klidně chodí pobavit s kamarády, proti tomu nic nemám, a chodím spát ještě dřív než přijde, ale vždycky příjde, udělá bordel, do toho se občas pozvrací, buď do kýble nebo to stihne na záchod, a druhý den je nepoužitelný a nepříjemný protože je mu samozřejmě špatně… :zed:
doma nepije protože ho to nebaví…se mnou asi není taková sranda, protože se nechci opíjet…
ale navrhnu mu to s těmi penězi, to by podle mě mohlo alespoň trochu zafungovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224

@Žanetkak pokud jen každý druhý patek tak je to podle mě jeste OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
2.1.19 07:20

Každý druhý pátek, kde je problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie