Jak jste si dokázali odpustit potrat

Anonymní
5.3.25 16:45

Jak jste si dokázali odpustit potrat

Prosím jak jste si dokázali odpustit interrupci?
Já ji podstoupila před rokem a do teď jsem z toho hrozně psychicky v pr…li :(
Já si to miminko opravdu moc přála, ale dostala jsem extrémní strach, že se něco podělá.(Úplný úzkosti )(Mám za sebou těhotenství se špatným koncem) A prostě se mi to všechno vrátilo, jak se to miminko narodí brzo jak moji vinou bude trpět..🥺 těžko se to popisuje.. :( jen vím, že jsem měla bojovat..bohužel čas nevrátím..
Nevím jak to přijmout.
Dokonce jsem napsala i dopis tomu miminku, ale bojím se, že už nikdy další miminko mít nebudu, že to prostě psychicky nedám ten strach z toho těhotenství překonat..
Jsou dny kdy fakt brečím a jen se tam nahoru omlouvám za to jak jsem to podělala :,(
Já která jsem byla vždycky odpůrce potratu a sama jsem ho podstoupila..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1150
5.3.25 17:13
@Anonymní píše: Více

Tohle je opravdu moc těžké téma.
Určitě bych doporučila pomoc od odborníků. Nějakou terapii. Jinak se utrápíš 💔 ❤️‍🩹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
5.3.25 17:17

tohle bez podpory nevzládneš :kytka: chce to dobrého empatického partnera/milující mámu nebo nejlepší kámošku, které vše vypovídáš a taky se terapeuticky se ztrátami vypořádat - jsou na to různé techniky a fakt ti mohou pomoct velmi zásadně :hug:

já si třeba strašně vyčítala z určitých důvodů SP v 11.TT ve 21 letech, taky jsem musela najít cestu, jak to pochopit, že jsem nic neudělala špatně a taky jsem k tomu potřebovala pomoc z venčí.. Potrat pro ženu je hrozný vždycky - ať přirozený, nebo vyvolaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
5.3.25 17:23

Holka zlatá, nevyčítej si co bylo, čas nejde vrátit. Tohle chce psychologa, sama se v tom budeš plácat a zbytečně se trápit. Nevyčítej si co bylo, tedˇuž to prostě nezměníš, to je prostě život. Koukej dopředu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 17:49

Já vím, že to asi sama nezvládnu.. opravdu se snažím, ale jsou horší dny a lepší.
Manžela jsem zklamala, ale nic mi nevyčítá ví v jakem jsem byla stavu, když jsem mu to navrhla..viděl na mě ten strach, ale snažil se mě přesvědčit, že to zvládnu 🥺 já ale byla naprosto přesvědčena o opaku.. místo abych viděla, že to dobře dopadne viděla jsem jenom to že se něco podělá a já zas uvidím to malé bezbranné kdy moji vinou přišlo na svět brzo.. :,(
Teď si říkám jestli mám vůbec nárok ještě to zkoušet (až se dám do pořádku) jestli prostě si to vůbec zasloužím.. Říkala jsem si že to radši ukončím driv než trpět potom až se něco podělá samo..ted trpím mnohem mnohem víc a vím že jsem to neměla dělat, měla jsem bojovat :srdce:

• Citovat
  • Upravit
24902
5.3.25 17:59

no buď ráda, že tě neopustil, tohle by úplně každý chlap nedal, buď mu za tu podporu vděčná :srdce: a dej se do kupy terapií
až pak můžeš být znovu těhotná, až budeš cítit, že to zvládneš
a doufej, že to půjde…
karma bývá různá, ne, že bych ti to přála, pokud jsi snadno otěhotněla 2×, tak asi těhotníš lehce, já bohužel to štěstí pak už nikdy neměla :(
a cesta k dětem byla dlouhá, předlouhá, 13let…
snad k tobě bude osud milosrdnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 18:02

Ta cesta k otěhotnění nebyla právě vůbec snadná..
Neopustil je mi oporou.. jsem mu vděčná a mrzmi mne to moc..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 18:27

Psycholog, terapeut, psychiatr.. Úzkosti a obavy te zaslepily, to nebyla běžná situace, byla jsi mimo, to se stává, že nás psychika ovlivní a takhle sejme.
Já osobně jsem těhotenství, chtěné, se špatným koncem zažila, potom naštěstí další už bylo v pořádku. Ale po dvou letech jsem otěhotněla naši vinou, blbosti neplánovaně znovu a na potrat jsem šla. Jsou to 4 roky a nelitovala jsem ani chvíli. Nejednala jsem ale v pomýleni ani pod nátlakem, byla jsem si jista. Být tebou tak než pokoušet další těhotenství zapracuji s odbornou pomoci na psychice.

• Citovat
  • Upravit
22928
5.3.25 18:29

Zkus se obrátit na psychologickou poradnu , určitě to bude chtít nějakou terapii, odbornou péči :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 18:31

Ano zaslepil mě extrémní strach.. já jsem se úplně klepala a místo toho abych si říkala to dobré, tak jsem vidělo to špatné a sama sebe přesvědčila o tom, že to skončí blbě..já opravdu nevím jak to popsat..🥹 moje psychika byla úplně mimo jako bych to ani nebyla já když jsi to všechno vzpetně promítán :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová