Jak krmit lžičkou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak ten náš uličník v 6-ti měsících scvakne dásně k sobě, pevně semkne rty a maminko postav se třeba na hlavu, tu dýni - švestkovou přesnídávku - piškotek či cokoliv jiného prostě do mě nedostaneš. Už nevím, co s ním. Jediný okamžik, kdy otevře pusu je, když si do ní může strčit i ruce no a to to pak vypadá. Zkoušíme to trpělivě dál a dál. Dneska jsme měli švestkovou přesnídávku i ve vlasech. Musím ho pak vždycky pečlivě omýt, aby mi na něj nešli vosy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chi - koukám moje obnovené téma z doby prvního dítěte před 7 lety, vtipné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My už s tím bojujem od 4. měsíce. Bude jí za pár dní šest.
Jednou to jde, podruhé zas ne, odmítá ze lžičky papat. Prostě to pluje zpět nebo se začne vztekat nebo prskat všude okolo. Čerti by mě brali, ale co mám dělat nevím. Plíny a hadříky mám většinou flekaté, vyprat to nejde ![]()
Máme lžičky z DM, a myslím, že jsou tak akorát. Ale malá je vyčůraná, ví, že když se začne vztekat, že jí to maminka dá do flašky a nemá s tím práci ![]()
Myslíte, že ji mám nechat vyřvat a zkoušet to znova lžičkou? Jenže mě jí líto, že hladoví
Od začátku papá tak všelijak. Na to, že je jí 6 měsíců, je krmená minimálně 7× denně. Nesní dávky naráz, všecko kouskuje a hlavně si ráda popapá v noci ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ijaa o rukách mi ani nemluv, to je taky kapitola sama pro sebe. Často mě chytne za tu lžičku-rovnou do toho příkrmu a ještě si to stáhne na sebe a zaźápanýma ručkama se požmolí na pusince a mává okolo
To je pak fakt radost
![]()
- Citovat
- Upravit
Já si myslím, že v 6-ti měsících mají ještě čas. Pokud přibírá normálně, tak bych to nehrotila. Já bych sice byla taky radši, kdyby už papal příkrmy ze lžičky, ale zase máme v šesti měsících devět kilo a nosíme velikost 74/80, tak si zase říkám, že to až tak nepotřebuje. Jinak taky jíme tak 7 - 8× denně.
Jinak já všechny fleky předepírám. Vždycky, když to ušpiní, tak to hned namydlím a hodím namočit do kýble. Nejdéle jednou za tři dny to pak vyperu. Fleky mi nezůstávají žádné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ijaa to máte vcelku dost, podle malé. Malá tak normálně - asi 7300g a necelého půl roku. Ale přibírá uplně normálně a váha je standartní.
Pediatričce to rači ani neříkám. Aby neměla zas nějaké řeči.
Ale mluvili jsme o tom dneska na procházce s mojím a shodli jsme se vlastně na tom samém. Vždyť je jedno, jestli bude papat lžičkou v šesti nebo třeba v osmi měsících. Jednou s ní papat prostě začne.
S těma flekama nevím. Ale mě to vyprat nejde. Peru v Arielu na 60°C a stejně nic
No a mamka mi to jednou oprala ve své pračce a nezůstalo tam nic. Tak si říkám, jestli nemám nějakou špatnou pračku ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kleofasek
Tak náš cvrček je docela cvalda.
Jinak já peru v Lovele na 40 všechno, ale předepírám, jinak se mi to nevypere. Když jsem měla přinést doktorce pomočenou látkovou plenu, tak mi ji samozřejmě posral a já to hodila do pračky jen tak a nevypralo se to. Už to asi zřejmě ničím ani dolu nedostanu. Ale vážně mi pomáhá klasickým mýdlem to předeprat a pak to znovu namydlit a namydlené to hodit do kýble s vodou. Musí se to ale udělat co nejdřív. Už to tady někdo psal, že staré pračky jsou schopné to vyprat a ty nové to spíš zaperou. Zřejmě v tom rozdíl bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit