Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dobrý den, ještě bych potřebovala poradit. Malý (3 týdny) nechce být v kočárku. Většinou ho hrozně probere, když se ho snažím obléct do něčeho teplejšího (přece jen je venku kolem 5-10°c) a pak, když ho uložím, začne úplně hystericky plakat. Nevím si rady, jak ho utěšit a proč tak moc pláče. Děkuju.
Co mu zkusit sundat boudičku, aby mohl koukat? To horko mě taky napadlo.
Může ho naštvat to oblékání, pak ho místo pochování a utěšení uložíš do kočárku a je vymalováno. Možná mu taky je horko. Zkus ho tolik neoblékat a spíš zabalit - fusak, deka.
Druhá možnost je, že nesnáší odložení do kočáru. Doma jinak v postýlce vydrží? Dcera vzala kočár na milost až skoro v roce, do té doby jsem musela nosit, pokud jsem si nechtěla ven brát špunty do uší a poslouchat poznámky o týraném dítěti. Ale tam to bylo jasné, nesnesla kočár, postýlku, lehátko, autosedačku, prostě cokoliv, kde neměla přímý kontakt s maminkou.
@Pandorie a co mas za fusak? Jestli dost teplý tak bych to s tim oblikanim nepřeháněla. Alespon ho nenastves ![]()
@pikola dost nesnese čepici, tak dávám jen úplně tenkou nebo jsem měla jen kapucku. No a chtěla jsem tenké rukavice a ty taky nesnese- ale pak má studené ručičky, tak já nevím? Jinak obleču mu většinou body, dupačky, teplejší kabátek (kombinézu absolutně nechtěl), deka na nožky. a přes to je takové to krytí kočárku- nevím, jak se tomu říká. Když jsem jednou vyjela a začal hrozně brečet, tak jsem utíkala domů a než jsem přiběhla, tak se cca po 5-10 min uklidnil, ale byl úplně rudý, úplně se zajíkal, pak usnul na hodinu a zůstali jsme venku. Vůbec jsem nevěděla, co mám dělat. Dnes spustil pláč hned, když jsem ho do kočárku položila:(
@Suzuverka přes den v postýlce spinká, v noci vydrží tak půlku noci a pak většinou je se mnou, je klidnější, ale snažím se nechat ho v postýlce, co to jen jde. Nikdy jsem ho zatím tak moc brečet neslyšela- doma takto nebrečí.
@Pandorie podle tvého popisu mi spíš přijde, jestli mu není zima. Máš fusak nebo ho dáš do korbičky jen tak a přikryješ nohy dekou a dáš na korbičku ten nánožník?
Já ven oblékám tenký overal, tenkou čepici, kombinézu fleece s kapucí, pak zimní fusak emitex a krytí kočárku. Spí v pohodě. Nechce náhodou krkat? Já odcházím ven až tak hodinu po nakrmení.
@Pandorie to mu musí být strašná zima, ne? Já jsme dospělák, ale být v tom cos popsala venku v kočárku jen ležící, bez hýbání víceméně, tak umrznu ![]()
@Pandorie taky bych se priklanela k tomu, ze mu bude zima. Podle me ho oblekas dost nalehko
.!
@Pandorie Pokud není v kočárku fusak, tak je tohle oblečení skoro málo
Dvouletá dcera teď spí venku v kočáře v tom, v čem by šla ven běžně na procházku plus je ve fusaku - body, punčocháče, nějaké vrchní kalhoty, slabá mikina, bunda, čepice, případně rukavice. Mimina mají termoregulaci horší, prochladnou snáz.
Možná si i pamatuje, že mu v kočárku byla zima a tak dneska plakal už preventivně doma.
Ja pochopila, že je ještě ve fusaku, jestli ne, tak mi to přijde málo. Nechávala jsem v tom co doma jen přidala mikču a čepici a zavázala do fusaku. Ale ten jsem měla hodně teplej. Jen s dekou bych nenechala ani ročního natož takové pidimimi ![]()