Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Krásný večer,
už jsem několikrát zkoušela péct domácí pečivo. Vyzkoušela jsem různé recepty (kynutí v pekárně, přes noc v lednici apod.. ), ale vždy jsou moje rohlíky jako buchta. Těžké, hutné, bez vzduchových bublin a vůbec ne křupavé. Máte některá tip, nebo recept jak na to?
děkuji
@NelcaZ píše:
Krásný večer,už jsem několikrát zkoušela péct domácí pečivo. Vyzkoušela jsem různé recepty (kynutí v pekárně, přes noc v lednici apod.. ), ale vždy jsou moje rohlíky jako buchta. Těžké, hutné, bez vzduchových bublin a vůbec ne křupavé. Máte některá tip, nebo recept jak na to?
děkuji
Jak je pečeš? Máš pořádně rozpálenou troubu a dáváš dospod nádobu s vodou? Pěkné také jsou pomazané bílkem. Každá trouba peče trochu jinak, mně funguje jí rozpálit na 200 C a péct to tak než se upečou.
Ahoj,
Vzduchové bubliny se dělají prekladanim těsta
než zabalit rohlík, vezmi to těsto a několikrát ho přední přes sebe, fotbálek a zase přední. Čím víckrát prekladas, tím větší bubliny tam jsou. Alespoň u italských věk mi to tak funguje ![]()
@NelcaZ Musis to testo poradne propracovat a dat do trouby nadobu s vodou. Ja ted pecu neustale, v obchode nechci kupovat.
Posledni varka vypadala takto. ![]()
Jéj, jsou fakt krásné. Taky bych se hlásila o recept, kdyby bylo možné ![]()
Jeee, konečně super diskuze. Nám se ty rohlíky také moc nedaří. Pečeme v dost rozehřáté troubě i s nadobou vody, ale pořád to není ono. Přiznám se, že těsto si nechám zadelat v robotu, ještě zkusíme tedy překládat.
A paní @lea79 máte nádherné rohlíky. Také bych vás chtěla požádat o recept ![]()
@lea79 hezký, jsou dobré i na druhý den? Prosím o recept, taky chci zkusit.
Holky děkuji za pochvalu. Peču teprve od minulého týdne, tak je nemám ještě úplně vymazlené, ale už se lepším. Důkazem je, že kluci všechny sní.
Druhý den jsou k jídlu, ale není to ono. Chci zkusit po vychladnutí je dát do mrazáku. Jinak recept a postup jsem našla tady . Paní tam má ten postup opravdu krásně zdokumentovaný. Akorát recept jsem trošku pozměnila.
500g mouky (300g hladká + 200g polohrubá)
250ml voda
droždí (1/2 čerstvého nebo sáček sušeného)
10g soli
50g tuku (25g másla + 25g sádla) sádlo mi došlo, dávám omegu
Holky, moc děkuji za tipy a @lea79 děkuji za recept. Určitě vyzkouším:)