Jak na ranní ptáčata ?

496
20.11.17 07:30

@EMmaminka
Já jsem si dítě brala ještě do postele, někdy usnulo, někdy holt taky ne. Teď vstává kolem šesté, spát chodí v půl osmé. A já jen Tak tak stíhám být v osm ve školce…děsný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
20.11.17 07:47

Pro uklidnění, jsi na tom ještě dobře, dcera mi vstávala dva roky kolem třetí max půl čtvrté, nikdy se nepodařilo znovu uspat někdy až poo…a ale zkusit můžeš ubrat přes den spánku, usíná dost brzy takže by to chtělo posunout na později. Někdy je lepší ať si dírko schruppne klidně i kolem 16 hod na chvíli ale zase večer dýl vydrží a pak i by ráno mohlo spát déle. Měla jsem to tak u první sice usínala až kolem 21:30 ale díky tomu ráno chrněla dlouho, ta co se budila tak brzy usínala, taky tak brzy a pak peklo. Když už jsem byla totálně na nule řekla jsem si a dost, malou prostě uspala v kočárku požději odpoledne at chtěla nebo ne a hurááá pak jsme vstávaly až k půl sedmé :)…nepíše kolik jí je? A že vyžaduje 3× spát přes den to je jasný ta noc jí chybí, tak ještě zkus nechat teda spát 3× ale jen na chviličku pak uber jedno a nechej jen dvě, chce to čas a postupně hlavně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
20.11.17 07:59

U nas to bylo podobne a napomohlo nic. Dnes ma 9 let a kdyz nahodou spi do rano do sedmi, tak je to dlouho, vetsinou vstava sama daleko driv. K tomu mam jeste jedno dite a ta je presny opak. Takze kdyz byli male, tak starsi dcera spala 22-9 a mladsi 18-5. Bylo to hodne narocne. Ja sama si radeji rano prispim, manzel je naopak skrivan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.11.17 08:03

Právě ji v tom musíš udělat řád ty a to takový, aby to vyhovovalo tobě a toho se pak deržet a vydržet, oni si zvykají rychle. Začala bych úpravou denního spánku na dva a pak postupným posunem (třeba po 15 min každý druhý den) večerního spaní.

Moje holky v tomhle věku spaly do 7, spát chodily v 10.30, pak 14.30 a večer ve 20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.11.17 08:03

@EMmaminka jej tak to jsem přehlídla. To je ještě dost malá nu, to je horší my už měli rok a půl, kdy tak vstávala. a nezkoušela jsi nosítko? nebo houpací křesílko s tím že si jí dáš všude k sobě? ale mužeš aspoň něco dělat? Al určo by jsem zajela pevný žád ted spát a basta klidně uspávat dlouho ale ona se nauči po chvíli děti jsou dpost tvárné a jak se nastaví režim je to lepší, pár dní bude boj že ted nechce a kdy má zase chce ale zkus to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
20.11.17 08:07

V 5h není zas tak hrozný. Je to jako vstávat do práce. Člověk holt musí jít zavčasu spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
20.11.17 08:24

@EMmaminka první syn mi jeste v roce!!! vstával v 5. Ted, skoro ve dvou letech, spi do 6-6:30. Vic proste nedá. Spat chodi kolem 20-20:30. Zkoušeli jsme ho ukládat i o hodinu později, bez výsledku. Jen jsme se připravili o volne večery. Co naplat, musíš to prezit.

• Citovat
  • Upravit
21311
20.11.17 08:28

No. Obě děti se do roka budily co tři hodiny na kojení, vstavalo se v šest. Teď vstávají porad v šest, ale uz se v noci budí jen občas. Rady mam dvě - kafe, hodně kafe a chodit spát brzy. Ja v Devět lezim, v půl desáté zhasnu a chrnim az do prvního - mamiiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
20.11.17 08:41

Ono se to časem trošku zlepší.
Dcera vstávala mezi 4.-5. a byl to děs, lehnout si s ní nezabíralo, žádná uspávací taktika nefungovala…prostě jsme museli vstávat. Postupně se jí ranní spánek protahoval a dnes vstává v 7,jsou jí 4.Ale tak od toho roku už to bylo výrazně lepší.
Syn je spáč naštěstí a když se vzbudí brzy, u mne ještě kolikrát zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
20.11.17 08:46

@EMmaminka Co bych za to dala, kdyby mi dcera vstávala kolem 5 hodiny ;)Jako mimino se budila po hodině a vstával mezi 3-4 hodinou. Toto ji vydrželo do cca 2 let.Pak spala max do 5.30 hod a to s buzenim po 1-2 hodinách. Teď je ji 7 let, ma svůj režim, spát chodí ve 20 hodin, ale nespí déle jak do 7 hodin a to i o víkendech. Bohuzel to už asi jiné nebude, ale zase to má své výhody, mám delší den a stihnu toho dost udělat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
20.11.17 08:50

Mám obě děti ranní ptáčata, odmala nás budily před šestou. Nepomohlo nic, ani pozdější ukládání do postele. Stejně se vzbudily v obvyklou dobu, jen o dost unavenější a mrzutější. Trochu se to zlepšilo až s věkem a s nástupem do školy/školky. To je občas musím i budit :) O víkendech jsou ale zase vzhůru před šestou a nenadělám nic. Už jsem se s tím smířila a prostě chodím spát dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.11.17 08:53

Nechat v postýlce nebo v ohrádce si samostatně hrát a Ty lehkým spánkem dospávej. Taky mám většinu dětí ranní ptáčata a jsou úžasní v tom, že dodnes sami ráno brzy vstávají(školáci),mají rychlý ranní rozjezd, jsou schopni okamžitě fungovat. Já jsem nastavená stejně, proto mě ubíjí dcera, která je temperamentem od malinka sova. Ta má delší ranní rozjezd a do školy chodí na poslední chvíli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.11.17 09:27
@EMmaminka píše:
Dobré ráno 8) Máte nějakou radu, jak naučit miminko ráno ještě usnout? Naše situace : Večer usíná po 18h, dyl ji neudrzim, ale taky proto ráno vstává v 5h, probudí se na mléko, vypije a pak už nezabere.Kdo to měl také tak, přišli jste na něco, aby dítko ještě spalo? Já pak nejsem schopná fungovat, mám ještě doma starší dcerku, takže odpolední spánek nepřipadá v úvahu a já už dělám vše sposledniho, do toho je mladsi docela urvanek :( Je ji 8 měsíců. Děkuji :kytka:

zvykej si.. náš mladej vstává v 5 ráno odmalinka.. hold nemusíme řídit budíky, máme Vítečka :D zkoušeli jsme dávat spát dýl, ale je jak hodinky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2399
20.11.17 09:36

@EMmaminka Naše malá (zítra 8 měsíců) to měla podobně. Vytuhla mi v 19 večer, ráno se mi vzbudila kolem 3/4 ráno a hodinu mi trvalo jí uspat. Ona teda nevyžadovala mlíko, ale normálně se vzbudila a chtěla kravit :) Dělala to do chvíle, než jsem jí odbourala jeden spánek ze tří během dne. Dnes spí 2× denně, a večer jde spát kolem 19 a ráno vstává kolem 6. Když se vzbudí v noci, tak pouze dám dudák a spí dál. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
20.11.17 09:53

Mě dítě taky vstává v šest i dříve ale ctím zásadu u všech třech dětí ze matka pokud nejde do práce před sedmou nevstava. No a všichni to časem pochopili a neotravovali. Podle věku si mohli dělat co chtěli ale já vstala až v sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí