Uspávání dítěte na UM

143
20.11.17 04:31

Uspávání dítěte na UM

Ahoj, potřebovala bych poradit od maminek, které nekojí, mají děti na UM. Jak uspáváte večer a v noci? Myslím celkově ten postup. Já dám láhev, pak nechám odříhnout, pak přebalím. Malá se mi ale během tohohle všeho probere a pak je problém ji uspat. Přebaluju po jídle, před to nejde, řvala by, chce jíst hned, jak se probudí. Zrovna teď uspávám už dvě hodiny…v podstatě je skoro čas na další pití a ona ještě nespí… Malé jsou tři týdny. Skoro nespím, nevím, jak dlouho to takhle vydržím. Jakým způsobem uspáváte? Co na vaše děti zabírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2015
20.11.17 05:19

Ahoj, ja mam dvojcata na UM. Dnes se jim 15mesicu.

Delavala sem to tak, ze jsem prebalila (i přes rev) a hned dala lahev. Tu jsem pripravila behem 10sekund (voda presne teploty v termosce nebo pripadne dolit studenou z druhe termosky). Vetsinou ji jezitim připravil manzel a pak si kazdy vzal jednu na krmeni. Budily se spolu.

Ale bavila sem se nedavno s kamarádkou a shodly jsme se, zr pokud neni pokadena, tak netreba prebalit vzdy. Dnes dvojcata prebalim pred spanim a 1× v noci (jinak by se procuraly). Pouzivam pampersky na noc. Jinak Tesco ci Albert se sovickou.

Tak snad se to u vas zlepsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
20.11.17 05:24

Ja uz v noci neprebaluju, pokud neni pokakany. Nijak neuspavam, nakrmit, odbrknout, zavinout, dudlik a nazdar. Spi sám v postylce. Ale ty první dny/týdny hodne spal u me, nez se mu ten rezim zajel a zvykl si. To jsem byla ochotna udělat cokoli, abychom spali souběžně oba :lol:
P. S. Prave mu jsou 3 mesice

• Citovat
  • Upravit
738
20.11.17 05:47

Tak já teda večer vykoupu, namazu, dám do pyzama, nakrmim- během toho většinou usne, nechám odrihnout, dám dudlik a nazdar ráno :-) my jsme naštěstí měli spače už od narození. A když nemůže někdy usnout, tak všude zhasnu, vezmu ho a jdeme k mikrovlnce :-D dívá se na hodiny a spí do 10 minut :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
20.11.17 06:29

Já teda přebalovala vždy před krmením, jinak by se mi pak taky probral. Když bylo nejhůř (a byl hodně netrpělivý), já přebalovala a manžel už držel miminu flašku. :)
Jinak po jídle vždy stačilo položit do postýlky a spal sám, my měli štěstí na dobře usínající dítě…(píšu měli, v roce a půl už to tak jednoduché není :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
20.11.17 06:52

Přebalovala jsem po jídle, protože se mi vždy pravidelně po krmení pokakali. A nijak jsem neuspávala. Pevně jsem miminko zavinula, položila a šla pryč. Dodnes mě při usínaní nepotřebuje, má 15 měsíců. Staršího synka jsem držela za ruku a usínal během chvilky, ale to byla strašná chyba ho na to naučit. Později jsem uspávání také odbourala a teď jen oba donesu do postele a mě už nepotřebují :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.11.17 08:13

Ty prvni tydny/mesice jsem razila heslo „cokoliv, hlavne at spi“ :D Sice jsem kojila, ale ne vzdy u toho usnul, resp. I kdyz usnul, tak pri nejmensim mem pohybu se probral a jecel, neco jako polozit do postylky nehrozilo. Koukala jsi na Karpa? U nas to teda zrovna nefungovalo, ale hodne lidi si to chvali (pevne zavinout, dat na bok, dat dudlika (jestli chces davat), bily sum a tusim jeste neco)…Jinak prebalovala jsem pred jidlem, at se mu to libilo, nebo ne, pac mel trochu reflux a po nakrmeni blil, musela jsem ho vzdy chvili drzet ve vyvysene poloze. Ale budes muset najit neco, co funguje, moje dite treba jednu dobu zasadne spalo pouze ve svetle, jak jsme zhasli, byl okamzite vzhuru…a pomahala hudba, normalni, zadny sum, poustela jsem nejakou baby music z youtube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
20.11.17 11:17

Ja to delala tak ze jsem prvne prebalila a pak krmila jak nam to ukazovali v porodnici ale ted to delam naopak protoze mala je nevrla a taky place. takze malou nakrmim, necham ji odrihnout, prebalim a taky mi nespi. takze ji zavinu, dam dudlik a pochovam dokud nespi.ona ten dudlik cas od casu behem chovani vyplivne a pak rve takze ji dat do postylky hned po prebaleni nepripada v uvahu jelikoz bych u ni musela stat do usnuti.kdyz usne tak dudlik sama vyplivne a dam ji opatrne do postylky. obcas nespi a krouti se kvuli prdikum. takze kdyz nemuze usnout tak namasiruju brisko, pocvicim s ni nebo ji dam do autosedacky a tam obcas usne. musis zkusit vselico. kazdemu miminku vyhovuje neco jineho.taky jsme do 3. tydnu s tim bojovali ale ted ma 5.tydnu a je to v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
20.11.17 13:43

@pppetulda22
Mě když vyplivne dudlik, tak má ještě hlad.
Nezkousela jste zvýšit dávku um? Třeba řve ještě hladem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
20.11.17 20:01

@Kikkinka nene to urcite ne.uz jsem to vysledovala.kdyz ma hlad tak sice vyplivuje dudlik ale je cila a rve na cele kolo.kdyz usina tak zavira oci ale obcas ji ten dudlik vypadne takze se probudi, ja ji ho dam znova a ona je spokojena a usina.kdyz usne uplne vyplivne ho a uz ho nechce a spi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
22.11.17 10:11

@AnnieLennox
Mam ctyrtydenni, vzdy prebaluju pred krmenim i na ukor trochy place, po jidle pak hned do postylky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí