Jak na raubíře?

Anonymní
16.10.17 12:19

Jak na raubíře ???

Dobry den vsem :)
prosim o radu klidne i odbornou od ucitelky ze skolky pokud tu nejaka je.
U syna cca pul roku pozoruji zmeny v chovani, bohuzel k horsimu -

• neposloucha (musim na neho zvysovat hlas a delat kompromis neco za neco kdyz po nem neco chci - ale to ne vzdy zabere)
  • odmlouva (posledni dobou hodne casto s urazlivym vyrazem a klidne rekne ne, ne zlobim, ne neposloucham)
  • vzteka se (rozhazuje veci)

Situace se snazim resit v klidu, ale kdyz po nem neco chci tak dela, ze neslysi nebo odmlouva, pak zvysim hlas, a kdyz to nezabere, tak mu reknu, ze se budu zlobit. Bohuzel se vetsinou zacne vztekat driv nez se zacnu zlobit ja na neho, odmlouva a kolikrat vzteky rozhazuje veci. V nejhorsi chvili ho proste chytnu, dam do pokojicku a reknu mu, az zacne poslouchat a bude hodny, at za mnou prijde…to se bohuzel take neosvedcuje a je takhle schopny vam 30× za den slibit, ze uz bude hodny a v zapeti mi zase odsekne. Nejhorsi situace resim tak, ze dostane par prez zadek, to je mu ale jedno. Zacal chodit do skolky a ucitelky si stezovali, ze zlobi, ze mame pritahnout oteze, ale nevim si uz rady co delat. Jak resite vy vzdor u deti???
Dekuji za rady :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3739
16.10.17 12:49

Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
16.10.17 12:59

Nejsem učitelka, ani nemám patent na rozum, ale zkusila bych pár věcí:

• pozitivní motivace (například za každé dopoledne/ odpoledne/ celý den/ pobyt ve školce,…) si nalepíš samolepku, až jich budeš mít deset, tak něco koupím/ někam půjdeme (prostě podle toho, co dítě zajímá a co ho namotivuje)
  • chválit, chválit, chválit! Za cokoliv. Za sebemenší kravinu.
  • Když něco provede a pošleš ho do pokoje, zkus mu vysvětlit proč se zlobíš. Že tě to mrzí, že bys byla strašně ráda, kdybys ho tam posílat nemusela, ale že to, co udělal se prostě dělat nemá.
  • Promluvit si s ním v klidu o tom, jak by si to představoval on. Co můžeš ty udělat pro to, aby byl hodný, aby nezlobil/ neodmlouval,…

Nevím, možná je to mimo mísu, ale takhle bych to zkusila já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.10.17 13:15

@Meeshab ja bych to dělala taky tak. Teda, ja to tak uz dělám :palec: a funguje to skvele uz i na skoro dvouletého palicaka ;)

• Citovat
  • Upravit
9025
16.10.17 13:31

Pro mě aktuální téma. Na konci ledna budu synovi 4 roky a je to někdy děs. Neposlouchá, jak kdyby neslyšel…a to se nám střídá s hysterákama, kdy sedí na zemi a ječí, že něco chce apod…Utíká mi, např. když přijedem autem domů, tak mi vylítne a běží…Občas se opatrně ptám ve školce, jak moc zlobí…zatím se dozvídám, že to s ním jde, že ani tak nezlobí, že by nějak škodil, ale je takový divoký a urychlený.
Někdo tu radil nálepky za vzorné chování běhěm dne, to nezní špatně, asi to zavedu.
Teď mě napadlo mu udělat spešl skleničku s víčkem, kam si za vzorné chování ve školce budem moct dát dva Haribo medvídky…bude plnit celý týden a pak mu je dovolím sníst najednou :think: vzhledem k tomu, že dětem omezuji sladkosti na naprosté minimum a to ještě jen to, co dostanou od babičky, tak by to efekt mít mohlo. :think:
Dokáže být i hodně hodný, kdy poslušně nastoupí do auta, poslušně vystoupí, jde ke košíku, nechá se naložit a nakupuje se mnou, pak přeleze do kufru a tam skládá nákup. Mám někdy pocit, že jak nastoupila starší do první třídy, tak má pocit, že se musí prosadit :think: Hodně se to točí okolo školy a tak má možná pocit, že jeho školku a vše nepovažujem za tak důležité. :nevim:
Mě nejvíc trápí to jeho utíkání, někam přijdem a on nabere čáru a letí, nedá se odvolat…je to nebezpečné. Jediné na co celkem reaguje, je moje počítání do 10. Většinou u trojky nebo čtyřky otočí a stojí, sice se spruzeným výrazem, že ho brzdím, ale pomáhá to. To jsem ho naučila, když jsem to praktikovala u straší dcery. Ale ta byla proti němu vzorná. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
16.10.17 16:14

@Meeshab namotivovat se ho snazim, ze mu dam nejakou dobrutku a nebo nekam pujdeme, v nejhorsi situaci mi rekne nechci. Ale o tech samolepkach jsem premyslela, vyzousim to. Chvalim i za blbosti - jsi moc moc sikovny, sikulka. A casto mu opakujeme jak moc ho mame radi. Kolikrat kdyz se na neho zlobim, tak se ho ptam, jestli rozumi co jsem po nem chtela, vysvetluji mu co spatneho udelal a proc do toho pokojiku musi jit.Ten posledni bod jsem zkousela, bud uzna sam, ze se neco nedela, nebo mi rekne nemluv :roll:.Je to vazne tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
16.10.17 16:16

@kontramatka 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
16.10.17 16:24

Nevim, proč mi tam zprvu v otazce skočil anonym
@alisekR jo utikani jsem si taky dnes uzila, ja o berlich, se synem jdeme od doktora a on mi bezi z pesi cesty az temer do vozovky a muzu zanim kricet jak chci, at na mne pocka. Zastavil se tesne pred silnici, otocil se na mne a ssmal se mi, tak tam na nej hulakam, jaktoze zas neposloucha, a ze ho mohlo prejet auto…napalici…a to jsem mu slibila, kdyz bude hodny a poslouchat mne, tak dostane lizatko…hruza, a jeste zbira ze zeme kdejaky neporadek i prezto, ze mu rikam, ze je to spinavy, nedela se to, ze to zahodilo nejake prasatko a to se nezbira…jedine, co mi rekne, ne a stoji a s usmevem na me kouka…tak lizatko nebylo, cekal jestli mu dam na zadek, ze by se zacal rozcilovaat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.10.17 10:29

Já bych měla jednu nepopulární radu. Kdyby moje děcko běželo do silnice, týden by si nesednul jak bych mu prd.el zmalovala. Klidně mě tu zepsujte. Ale maminka má berle, nemůže za ním běžet a kluk místo aby mámě pomohl a šel s ní, aby jí byl oporou jako správný kluk, tak se chová jako opice. Jakmile bysme došli domů, volala bych polepšovnu a balila mu věci. Ať se třeba pomine. Neumím si to ani představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin