Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Takže budeš dávat UM? Malá se sama odstavila v 9 měsících a taky mi usínala jen u prsa. Tak jsme přešli na UM. Vzala jsem si jí k sobě do postele, nakrmila z lahve, lehla sem si vedle ní a dělala že spím, za chvilku to zabalila a pak jí přenesla do postýlky. Teď je jí rok a usíná sama v postýlce.
Nevim, jak to bude u takhle male, ale moji oba se po odstavu mene budili…byli sice starsi, ale klidne se do te doby budili po hodine az dvou. Starsiho jsme ucili na cteni pohadek, mladsi byl na to jeste maly, ale presli jsme na prituleni, pohoupani a pit ma jen vodu (lahev s brckem, ale zase je starsi). Nekdy to trva dele, nekdy mene…musis to nejak vychytat, nam treba starsi usina jedine se svetlem a maly musi mit tmu apod…je to trochu pokus a omyl. Zaklad je zustat v klidu, vim, ze se to rekne, ale kdyz ses nervni, dite usina hur. Ja kdyz to nekdy uz trva dele a citim, ze zacinam byt podrazdena, odevzdavam dite manzelovi (vyhoda po odstavu, predtim to neslo
).
Nekdy pry taky deti na UM spi lepe, tak jeste muzes doufat, ze to bude i u vas.
Prosím o radu, zkušenosti…mám 6 m dceru, od mala neumí usnout sama, usne jen v kočárku po 20m řevu, občas usnula u prsa..v 5 m jsem přestala kojit přes den, dávala prso jen na noc na usnutí…a v noci taky kojím…ted potřebuji kvuli lékům kojení odbourat úplně, ale jak jí aučit usínat? nyní usína večer kolem 19:00 bez prsa, ale je to na 30 - 50 minut řevu, nošení, hlazení…je unavená, ale neumí zabrat, zkoušela jsem vše, dudlík nechce…v noci se budí až 6× na prso…někdy podudá a spí, někdy dudá 30 minut a pak se na 2 h probere…a pak zas usne u prsa, strašně mě do toho kouše…už jsem musela dát domů kočár, protože když neusne, tak děsně řve a budí mi starší…u starší nebyl nikdy problém,,ted se mi každý den kolem 18 h začne svárat žaludek a jakmile se v noci pohne začne mi být zle, kdy zase začne řvát a jak dlouho to bude trvat…ja nespaní jsem zvyklá, ale ruší zbytek rodiny a sama je pak přetažená a protivna…dudlíku jsem zkoušela 15 druhů. též bílý šum…nošení…nepomáhá nic, v kočáru vydrží spát alespon 1 hodinu…dopo a odpo mi neva být venku v kočáru, ale na spánek po o a večer a na usínání v noci bych jí ráda naučila…už jsem fakt zoufalá.