Jak na tchýni? Chce hlídat a má psy.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101707
7.2.10 11:52

Upřímně řečeno, pokud to hlídání potřebuješ tak málo, tak bych malou nenechala hlídat vůbec. A počkala bych až se tchýně sama ozve, pak máš lepší pozici a můžeš (i celkem nediplomaticky) říct, že prostě pokud tam chce mít malou, tak tam psi tou dobou nebudou a tečka. Prostě bych se to pokusila otočit, ne že ty potřebuješ pohlídat, ale že ona chce vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.10 11:57

Škaredě dokáže pokousat i malý pes, taky platí, že velký pes je klidný pes a malý pes je nervózní pes, samozřejmě záleží hodně na rase. Ale taky je moc pravdivé přísloví, že starého psa novým kouskům nenaučíš, takže pokud už jsou zvyklí, tak by na ně tchýně musela být hodně tvrdá, ale se přeučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.2.10 12:15

Nečetla jsem detailně celou diskuzi,ale povím to z druhé strany..Tchýně je tam DOMA,je to její dům,jsou to její psi a musíte tam respektovat JEJÍ pravidla.Tak jako ona vaše,když vstoupí na VAŠE území.

Tím nemyslím,že si musíte nechat líbit,aby se dítě válelo společně se špinavými psy.To by mě osobně vadilo taky.Ale musíte se zařídit vy.Prostě rozhodnout,že dítě se válet se psy nebude..

Pro mě by bylo jediné řešení nedávat jí dítě hlídat - kdyby nebyla kompromisní domluva možná..My jsme totiž v naší rodině naučení,že musíme respektovat pravidla domácnosti,kterou navštívíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
7.2.10 12:29

Já bych to vyřešila tak, že potřebuju li pohlídat, poprosila bych tchýni, aby hlídala u mně doma a tám by byl probém vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
7.2.10 13:23

ja bych byla ráda,kdyby mi někdo pohlídal…pes nepes…my jsme jako děcka jedli venku písek a hráli si kdovíkde a jací jsou z nás kabrňáci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
7.2.10 15:01

Celou diskuzi jsem nečetla, ale asi bych vyletěla z kůže, a to jsem ohledně psů dost slevila na svých nárocích!
Zkusila bych tchýni politicky vysvětlit, že malé je nejlíp doma, je tam pro ni vše přizpůsobené, a když u vás doma něco rozbije, není problém, tak by bylo vhodnější, kdyby hlídala u vás. Pro své vnouče snad bude schopná se malinko uskromnit. Upekla bych buchtu, aby tchýně tolik nestrádala, když už se teda zřekne svého pohodlí :wink:
Pokud to neprojde, tvrdě bych trvala na svém. Já jsem svojí tchýní školená, že psi (ona má dvě 40kg obludky - celý den courají ven a dovnitř do baráku, takže o nějaké hygieně nemůže být řeč) jsou sice hodní, jakž takž vychovaní, nikomu neublížijou, ale NIKDY NEVÍŠ! Malá nechtěně kopne do misky s granulíma, omylem jim stoupne na ocas, poleká je, vzbudí, pes se ožene a problém je na světě! To bych tchýni nějak vysvětlila, ani ona se za ně nemůže zaručit. Že to jsou psi čuňátka, do toho bych jí nemluvila, to je její věc. Prostě bych se odvolávala na bezpečnost!
Já měla štěstí, že tchýně sice Matyho se psama od začátku seznamovala, ale aby mu vlezli na deku, oblízli obličej nebo hračky (nedejbože dudlík 8-o ), to neexistovalo!
Držím palec, ať to vyřešíte.
Jo a myslím, že rozumější bude, když si s tchýní promluvíš přímo ty, nebo ty, ona a tvůj chlap společně. Samotnýho chlapa bych asi nenasazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 18:59

moc díky za rady. Nějak to s ní proberu, on je problém, že když pro ni pojedeme, zase odvezeme, tak to je další hodina a půl pryč. A na to, aby přijela sama, tak je moc pohodlná. Přitom to není žádná stará paní - je jí 44 let. Ale radši tak - to, že u ní malá něco rozbije je taky dobrý argument :palec:
Buchtu jí pect nebudu, moc dbá na svoji figuru 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
16.2.10 16:36
karolínka.sofinka píše:
moc díky za rady. Nějak to s ní proberu, on je problém, že když pro ni pojedeme, zase odvezeme, tak to je další hodina a půl pryč. A na to, aby přijela sama, tak je moc pohodlná. Přitom to není žádná stará paní - je jí 44 let. Ale radši tak - to, že u ní malá něco rozbije je taky dobrý argument :palec:
Buchtu jí pect nebudu, moc dbá na svoji figuru 8-)

Jééé to mi připomíná mojí matku. Chtěla by vidět malýho, ale nejlépe abychom ho dovezli a pak si pro něj zase přijeli… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.10 16:43

ahojky, no tchýně a rodiče si člověk nevybírá:-)
Máš pěkného chlapečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smek
20.6.10 18:52

Ahojky,úplně tě chápu. U mojí tchýně je labrador, všude plno chlupů, dokonce klíštata v kuchyni na zemi, a to nemluvim o tom že čokl nebyl odčervenej ani nepamatuju. Taky mi to vadí, ale já co na srdci to na jazyku, hned řeknu tak to je hnus, jak v pséči boudě. Tět už se snaží aspon trošku uklidit když máme přijít. Ty seš ta co musí svoje dítě chránit. Manžel jim neřekne ani ň, tak to hold zůstává na mně. Nedej se, držím ti palce :cert:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
29.6.11 13:27

Ahojky, sami máme psa (45 kg lásky) a tak vím z vlastní zkušenosti, že k velkému posunu názorů ohledně vztah dítě-pes dochází postupně na základě zkušeností. Náš pejsek, vlastně skoro naše 1. dítě směl na začátku úplně vše. Dokud jsme neměli malého i občas ležet v naší posteli. Co máme ale malého, postupně byl vytlačen až ke vstupním dveřím do chodby a vůbec dál nesmí. Samozřejmě výjimky jsou, když mu dovolíme, může s naším dozorem pobýt s námi a prckem v kuchyni. Na druhou stranu ho nechám malého očuchat, aby věděl, že je náš.

Ale k věci. Přes to, že jsem měla od dětství vždy psa bych ho s malým samotného nikdy!!! nenechala. Oni jsou hrozně chytří a ví, že prcek jim upírá pozornost. Moji rodiče mají také psa, dokonce jim před lety zakousl jejich druhého psa, ale stejně jim nevysvětlím, že nechci, aby se k malému přibližoval. Já bych spíš zvolila na tchýni nějakou brutální historku, abys nemusela lhát, určo něco najdeš na netu. :wink:

Držím palce!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová