Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Půjčujete nebo půjčovali jste malé děti (4.měsíce) prarodičům??? Nevím proč, ale tchyně manžela půjčovala a chce to i po mně!!!Nechápu nemyslím si, že by to byla má povinnost!!!Co myslíte??? ![]()
Na pochování? Na hlídání? Na noc?
První sporadicky, další absolutně ne. Hračkářství jsou plná panenek na hraní
.
EDIT: Myslím tch. Moje maminka staršího syna jednou-dvakrát týdně hlídala kvůli mé škole, ale s plným kojením to bylo docela o nervy, z lahve nechtěl.
Příspěvek upraven 06.02.10 v 15:09
Starsi byla u nasich poprve ve 3 mesicich, ja jsem nekojila, tak to nebyl problem. Pred tim jsme tam ale nekolikrat spali vsichni, aby si zvykla a moje mama se o ni starala sama a vse bylo ok, tak sem nemela strach ji tam pak nechat. U tchyne bych ji nenechala do dneska. Mladsi je bohuzel strasnej mamanek, takze tu jen chvili hlidali.
Jinak zalezi na tobe, povinnost to rozhodne neni, musis sama chtit, nenech se nutit.
Ve 4 měsících? To jsem malého nedala ani z ruky!!
Maty má skoro 15 měsíců a před chvílí si ho mí rodiče odvezli na chvilku k nim domů.
Svolila jsem, protože se tam za chvilku taky vydáme ![]()
Cappy píše:
Ve 4 měsících? To jsem malého nedala ani z ruky!!
To jsou ty fanatické šátkařky. Uvážou si dítě na tělo a pak k němu nikdo nemůže
.
Len-til-kah píše:
To jsou ty fanatické šátkařky. Uvážou si dítě na tělo a pak k němu nikdo nemůže![]()
![]()
![]()
![]()
.
Však už taky šátkovou demenci, když jsem malého chystala k rodičům, tak jsem ho celého navlekla do vlny a už jsem se shýbala do přebalováku pro šátek a pro kapsu
![]()
Půjčila jsem malou babičce povozit, nebo na hodniknu či dvě pohlídat, ale do druhého dne jsem jí nikdy nikde doposud nenechala bez mojí přítomnosti
A zatím to ani neplánuji ![]()
Záleží na vztazích s tchyní - já je mám bezproblémové, tudíž jí děti půjčuji bez problémů.. dceru klidně na víkend, když chce, tříměsíčního syna na 2 hodinky mezi krmením.
Je to o lidech a o tom, jakou důvěru k nim mám…
Příspěvek upraven 26.07.14 v 23:07
Ahoj, mojí mámě jsem Kubu půjčovala od 10 měsíců na víkendy… To jsme zrovna přestali kojit, navíc na mně nebyl závislý (občas to až mrzí že mu je fuk kdo ho hlídá), tak nebyl problém… Ale taky byl od mala „samostatný“, bylo na něm vidět že si poradí… Davídka bych nepůjčovala ani kdyby jsme nekojili, přijde mi jako truhlík, skoro se nehlásí absolutně o nic… Ani o jídlo, takový mouchy sněztesimne. ale ve 4 měsících bych taky půjčila tak maximálně na procházku, bála bych se aby ho neposazovali, nedávali přesnídávky a tak.
Půjčovat??? To je divný, dítě není na půjčování. Prarodiče jsou taky rodina toho děcka, ne? Pokud mají chutˇse o děti starat, proč ne. Přece si svoje děti nebudete tahat na „pupeční šňůře“ než budou dospělé
Další otázka jsou vztahy mezi rodiči a prarodiči.
Ne nepůjčovala a doteď nepůjčuju,protože mam prostě strach. Malý (2roky) byl ode mě jen párkrát a to když jsem byla v nemocnici a pak ještě jednou potom,abych si odpočinula,protože jsem musela ležet,tak na jedno odpoledne a vždycky u našich, u kterých mám prostě nejmenší strach…
Cítím to úplně stejně, taky mám o malou strach. Říkám si, že už babičky vyšly nejspíš ze cviku… Já mám pro všechny případy oči i v zadu ![]()
Ano, půjčovala jsem a ráda
.
Vzhledem k tomu, že byli oba ale plně kojení, tak max. přes 2 kojení. V tomto věku to ale bylo jen párkrát - když jsem měla školení nebo zkoušku a manžel nemohl.
Pujcovala. Vedela jsem, ze je o ni dobre postarano. Moje babicka, ktere je sice uz 80 let, ale je v super kondici dodnes telefonuje, pokud vnoucata (vlastne pravnoucata) tyden nevidi. Dnes jsou holkam 4 a 2 roky. Starsi vodi po skolce na krouzky a mladsi vyzvedava z jesli nekdy i 3× tydne.
U starsi uz nevim, mladsi hlidala pravidelne vzdy v utery od jejich 4 tydnu. Vzdy 3 a pul hodiny, kdyz jsem byla v praci. Mela vzdycky vsechno peclive pripravene, aby se nemusela starat o nic jineho nez o dceru. Vetsinou jezdila venku s kocarem, potom ji nakrmila a cekaly na me.
To si musíš sama rozhodnout. Je to o tom, jak vycházíš s tchýní, jestli jí věříš, jestli se (ne)bojíš, atd. Záleží na tom, na jak dlouho. Pokud povozit na procházku, tak půjč, budeš za to třeba jednou ráda.
Já třeba tu možnost nemám, nijak mi to sice neva (jsem těžký závislák na svých dětěch..
), ale někdy bych třeba brala, aby se mi ztratily obě cácory z očí aspoň na 2 hodiny…Chjo.....
.