Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, můj názor je, že tchánovcům to může být úplně jedno. Pokud s tím nesouhlasí, tak je to ejich věc.
Je to váš život!!!! Já osobně bych jedináčka taky nechtěla. Jedináček ja takový chudáček, nemá nikoho na koho by se mohl obrátit až mu rodiče odejdou. Přece jenom je lepší mít sourozence.
Taže na tchánovce se vykašli a svému muži to pořádně vysvětli!!!!
No tak teda jsem stejného názoru........co je tchánovcům jako do toho? Já bych asi byla dost rázná a řekla jím svůj nazor a taky bych nezapoměla dodat, že je to jen a jen vaše věc a ne jejich.
![]()
Šmankote, co je jim do toho?! ![]()
Ale moc dobře vím, jak matinka dokáže synáčka zblbnout, takže si budeš muset na tohle téma v klidu promluvit se svým mužem, jinak převezme její názor a bude těžké ho přesvědčit. To jsem poradila, co? Každopádně přeju, ať tvůj muž začne poslouchat svůj rozum, ne svou matku.
Já bych se s nimi o tom nebavila, prostě jim nevysvětlovala, dojde jim řeč, když nebude odezva. Nic jim do toho není, pokud jste soběstační, tak absolutně nic.
A na manžela bych šla argumentem, chtěl bys být bez bráchy? Vyrůstat sám? Chceš, aby tvé dítě vyrůstalo jako jedináček?
Tcháníky bych teda vůbec neřešila, ti moji se taky snažili mi krafat do toho kdy mám nebo nemám být těhu a ignorovala jsem je a dodnes jejich kecy že jsem měla mít dítě dýl pouštím jedním uchem tam a druhým ven. S manžou je to horší, zkusila bych si s ním v klidu promluvit a kdyby byl zaseklej tak bych se ho zeptala s kým má vlastně rodinu, jestli se mnou nebo se svojí matkou.
Tak první,co mě napadlo hned po přečtení názvu diskuze bylo: „No a co jako??!!“
![]()
A je to tak…kolik máte dětí je jenom na tobě a manželovi - rady jak je přesvědčit nemám - záleží jen na vás dvou…
Moji tcháni (máme super vztahy) nám neustále vymlouvali třetí díte - Elinku. Tchýně se chytala za hlavu, říkala já vám dám, vy blázni, dvě děti stačí, dejte pokoj a tak…
Pak jsem se rozhodli pro třetí a Eluška přišla v takové velmi hektické době (stavěli jsme, pak vypovídali smlouvu stavební společnosti, pak hledali něco jiného, manžel měl náročnou zakázku, pak jsme se stěhovali, brali hypotéku…)
O Elušce nevěděli, chtěli jsme jin to říct co nejpozději, přiznávám, že jsem měla vítr z jejich reakce.
Nakonec do toho největšího kalupu zemřela manželova těžce nemocná babička a my měli jet z nějvětšího stěhování na pohřeb… Tak jsme jeli tři dny před tím (místo balení věcí) pod nějakou záminkou těch 200 km na otočku - a hlavním cílem bylo oznámit těhotenství. A reakce? Kdybysme jim řekli, že o miminku uvažujeme, řekli by nám, že jsme cvoci. Když jsme jim ale oznámili, je miminko na cestě a já se postavila, aby viděli, že teda jako fakt jo (nechápu, že si nevšimli), gratulovali nám a bylo vidět, že mají fakt radost…
Takže na tchány nedej, jejich problém to není.
L.
Na tchánovce bych se vůbec neohlížela, je to jen a jen vaše věc. Já jsem min. pro dvě děti, jedináčka bych měla hodně nerada.
Myslím ,že to je čistě vaše věc a nikdo vám do toho nemá co mluvit. Mě zase řikala moje máma,ať mam jen jedno atd. ale když jsem jí řekla,že čekáme druhé byla ráda a dokonce už mi i něco koupila na mimčo
Když jsem jí tedy minule řekla,že bych ráda v budoucnu ještě třetí,tak na mě koukala jak blázen ( a to má sama tři děti),ale stejně si myslím,že bude zase ráda až si vyjedeme na procházku s kočárkem (to mi ho zase celou dobu nepučí) ![]()
No tak já bych v tomhle názor tchánovců taky neřešila, spíš stanovisko manžela - taky to vidím jako věc pouze vás dvou.
Jinak já něco podobného poslouchám od své babičky, takže vím, že je to nepříjemné, ale rozhodně se tím nemíním řídit.
A ještě jedna zkušenost, i když ne tak úplně přímo moje - mamka, když čekala třetí dítě (ségru - neplánovaně, ale ne nechtěně), tak její maminka z toho nadšená nebyla. Ségře je už 30 a dodnes je to babiččino nejoblíbenější vnouče.
A oni vas zivi? Jinak do toho nemaji co mluvit. Pokud jim ovsem deti nepovesite na krk ![]()
Také jsem názoru že tchánovcům do toho nic není a rozhodně byhc nechtěla jedináčka tkaže manželovi vysvětlit a tchánovcům bych řekla že je to vaše věc a že jim do toho nic není aby rozhodovali za vás a tečka.U nás to bylo naopak tchýně somrovala kdy bdue mt další vnouče ![]()
holky diiik, a chapu i tu odpoved: no a co, ale v me kuzi je to desnej vopruz, je mi to hrozne lito, kord kdyz zacinaj bejt proti mne vsichni a ja na to sama. Ale manzela snad zmaknu, zkusim to tak neresit, je fakt, ze si myslej, ze jim patri svet a desne resi nase starosti. Diiikec a fakt je to uleva se tady vykecaat ![]()
jo a nezivi nas, zijeme sami, ovsem oni jsou kousicek a zvanej do vseho, ale da se to pokud nezijou s nama tak dekujuuuuuuuuuuuuuu za rady
Ahoj holky, please poradte jak a co, tchyne stale rika, ze jedno dite staci a ja bych velmi rada druhe, i kdyz klido treba za 5 let. Kdyz ji reknu, ze nechci fakt jedinacka, nechape to a furt jak jsem hrozna, ze chci dalsi. Je to tezky, sama ma dva kluky, nechapu ji. Pry do dnesni doby a bla bla. Manzel je taky uz dokonce nalomenej, ze staci jedno a to ja v zadnym pripade nechci. Je mi to strasne lito a nevim jak na ne. jen kdo je pri me jsou moji rodice. jinak tchanovci tezce proti me. Stale to omilaji, ze jedno dite staci a at nemame dve. Uaaaaaaa. A to nemame financni krizi, chjo help help help rady.