Jak na tchýni? Chce hlídat a má psy.

7.2.10 09:35

Jak na tchýni?

Ahoj, potřebuju poradit nějaké diplomatické řešení pro následující situace:
Když občas potřebujeme něco zařídit, tak tchýně je nejblíž na pohlídání malé. Ale má doma 2 psy, kteří se pohybují volně jak venku tak v domě a když přijdou z venku, tak je ani neumyje a psi smrdí. Nejvíc mně vadí, že dá malé deku na zem a klidně tam nechá psi vlézt a malou na ně šahat. U nich jsou psi doma a jsou naštvaní, když je kterákoliv návštěva jen okřikne. Vždyť oni přece jsou doma!!!
Nemůžu jí říct, že mě vadí psi u malé, protože manželova babička - její matka má taky psa, ale ten je čistý, vždy když přijde z venku, tak je řádně očištěn, ani není tak divoký, tak mně až tak nevadí, když se k ní přiblíží, ani se o malou příliš nestará. Zatímco tchýnini psi jí chcou brát dudlík apod. Ona říká, že se psi malé líbí - mimino z toho má určitě rozum :cert:
Prosím o radu - jak tchýni nějak říct, že nechci, aby se ti psi váleli s malou.
Díky předem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.2.10 09:41

A co na to manžel - syn tchyně? Jestli je v tomhle při tobě, tak by to měl řešit on. A asi říct narovinu, včetně důvodů. Mně by tohle taky vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.10 09:45

Taky si myslím, že by měl jako první zasáhnout manžel, je to jeho matka a může jí tímpádem říct víc a narovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 09:49

Manžel vyrůstal u babičky, tchýně si našla jiného manžela a měla dalšího syna a s manželem vůbec nemá vztah matka - syn. Takže on ji ani jako matku ani nebere, nikdy se o něj nijak zvlášť nestarala. Ale o malou by se chtěla starat pořád, říká nám, ať ji tam necháme i na noc nebo i na déle. To nepřipadá v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
7.2.10 09:51

sem taky pro aby zasáhl manžel, ale jak znám svýho ten by to nikdy neudělal (přece by mamince „neublížil“ :cert: ) ale otom to není.
Takže bych asi na tchýni vyrukovala stím že budeš ráda že sou pejsi poblíž a že si malá na ně zvyká ale že je ještě maličká takže by si to nechtěla nijak přehnat stím sbližováním.A nebo něco v tom stylu aby malá něco „neudělala“ psům, zatahala za ocas, ucho a tak a to by se pak mohly po ní ohnat a nedej biže ji kousnout, no prostě nějký pohádky jako že je máš „ráda“ a nechceš aby nějak „trpěli“.
Ale kdyby to bylo na mě tak peláší z baráku, smradlavci jedni :wink: takže chápu.
snad sem ti poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.2.10 09:53
karolínka.sofinka píše:
Ona říká, že se psi malé líbí - mimino z toho má určitě rozum :cert:
Prosím o radu - jak tchýni nějak říct, že nechci, aby se ti psi váleli s malou.
Díky předem :wink:

To přece není žádný argument :zed: . Malé by se líbil i bobek v nočníku, kdyby na to přišlo.
Ať si s ní manžel promluví, přece jen k ní má „blíž“ než ty. A nebo ať hlídá u vás doma, jestli by to šlo.

Příspěvek upraven 07.02.10 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.10 09:54
karolínka.sofinka píše:
Manžel vyrůstal u babičky, tchýně si našla jiného manžela a měla dalšího syna a s manželem vůbec nemá vztah matka - syn. Takže on ji ani jako matku ani nebere, nikdy se o něj nijak zvlášť nestarala. Ale o malou by se chtěla starat pořád, říká nám, ať ji tam necháme i na noc nebo i na déle. To nepřipadá v úvahu.

I tak to musí řešit jako první on, ovšem pokud ho k tomu přiměješ. :nevim:
Na druhou stranu si myslím, že pokud nevychovala manžela kvůli jinému chlapovi a chce se starat o vnučku, že si můžete podmínky diktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 10:06

manžela k tomu nepřiměju. u nás hlídat nechce, na to je moc pohodlná. Ona chodí ven z baráku jednou týdně nakupovat, ani s kočárkem jít nechce, protože u nich ve vesnici jsou prý blbý lidi, že mezi ně nebude chodit.
Budu muset použít tu metodu, že mě pejsci nevadí,ale…:-) Ale takovou lež si budu muset nacvičit, sama na ně ani nešáhnu:-)
Díky za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.2.10 10:28

no já bych asi zkusila zatlačit ať se tchýně přizpůsobí a hlídá u tebe nebo s tím kočárem. Argument že nepůjde s kočárem mezi blbé lidi by mě nezajímal, vždyť mezi lidi nemusí ne?

Psi by mi taky vadili, kort u takhle malého mimča, měla bych strach aby mu něco neudělali a tisíckrát může majitel říkat oni jsou hodní - prd taky by šli z domu.

No a holt jestli se nebude chtít přizpůsobit tak bych se na hlídání vyprdla, pokud ti to tolik vadí. TAky s tchýní nemám až tak úžasný vztah, ale naučila jsem jí chodit s malou ven s kočárem a jsem spokojené obě - já jí nemám doma a ona si malou užije.

To že se do toho nechce plést manžel chápu, u nás některé věci manžel řeší ale už několikrát mi řekl, že nechce být mezi námi takže se to snažím řešit sama pokud mi to fakt vadí řeším. Pokud je to věc co se dá zkousnout tak zatnu zuby i když je to někdy síla.

Ilco tvoje poslední věta je naprosto super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
7.2.10 10:59

No my máme taky psa huskyho (silně společenskýho) a dáváme si fakt velký pozor, i když si na sebe s malým zvykli a zdá se, že malýho už pes respektuje. Někdy psi můžou ublížit, i když to „myslí“ dobře. Známá z porodnice mi vyprávěla, jak její kamarádce zalehl pes vlčák dítě, protože plakalo v kočárku a on ho asi chtěl bránit, ale udusil ho. Tak to mám furt na paměti, že pes je jenom zvíře. Tchýni bych buď vždycky přivezla k sobě a zase odvezla, nebo bych jí zaplatila taxík, ale neriskovala bych. A to ti radím, i když sami máme psa. Hygienu vidím až jako druhý problém, i když ne malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.2.10 11:20

Já to mám podobné. Tchýně sice nemá psi, ale bordel i tak šílenej. S malým tam nejezdíme a hlídat jí ho nedávám. Když ho chce vidět, přijede ona k nám. A příležitostně hlídá moje mamka, když je potřeba.

Ale u Vás je to jiné, píšeš, že ty hlídat potřebuješ. Prvně bych se snažila domluvit s manželem, jak to vyřešit, abyste vy dva byli zajedno. Např. pořídit k tchýni na malého postýlku, sedátko,ohrádku atd. kde by byl a psi na něj tolik nemohli apod. a toto potom přetlumočit společně tchýni.

• Citovat
  • Upravit
8297
7.2.10 11:25

Diplomacie stranou, toto je dost vážné. Ne ani tak smrádek ze psů, jako jejich reakce na okřiknutí. Mám dva psi, toho času jeden na dovolené u tchýně a rozhodně psi musí být podřízeni a vědět, že dítě je v hierarchii nad nimi.
Psi u nás Matesa očuchávají, občas si k němu lehnou na koberec, ale to už jsem ve střehu, kdyby je Mates nějak bolestivě zatáhnul, tak jsou to jen zvířata, nemuselo by to dopadnout dobře. Ven chodí jen na procházky, špinavá nejsou, občas Matýska olíznou, to nechávám projít, občas si Mates ožižlá nějakou jejich hračku, no bude mít snad dobrou imunitu :mrgreen:

Myslím, že tchýnin přístup k čistotě psů nezměníš, pokud camrají ven a dovnitř xkrát denně, tak je ona pokaždé koupat nebude. Pokud ale nechává volně ložené psy, kteří mají pocit, že oni jsou nedotknutelní, protože jsou doma, tak je to špatné. Může to skončit úrazem, mě jako malou kousnul pes máminy kamarádky, protože jsem mu sebrala kůrku, kterou si hlodal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.10 11:32

Souhlasím s čičinkou, že pokud pes nerespektuje hierarchii ve smečce (tou je pro něj rodina, kde žije), tak je to dost špatné, pes by měl vědět, že je ve smečce nejníž a pokud to respektuje, tak se podle toho chová. Pokud má pocit, že je nahoře (nebo alespoň nad dětmi), tak se podle toho chová a to hrozí ublížením, pes bude mít pocit, že byl v právu. Toho bych se opravdu bála, dítě píchne psa do oka, protože přece takhle studuje oči maminky, tak proč ne psa a už bude zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 11:43

ona si právě vše než se měla narodit malá pořídila - postýlku atd., čekala, že tam malá bude pořád. Ale malá chce lozit a nechce být ohraničená, takže je nejradši volně na zemi.
Psi by si uvědomili, že jsou pod, kdyby je to někdo naučil.
Hlídat potřebuju od ní moc málo, tak jednou za měsíc, spíš za 2 na 2, 3 hodiny, na delší hlídání mi dojede mamka, když bych potřebovala. Ale mám strach, co se může stát i za tak krátký a výjimečný pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 11:46

jsou to malí psi, zalehnutí naštěstí nehrozí, ale stejně. Může jim hrábnout a něco jí udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová