Jak na uspávání v postýlce

12584
16.1.12 21:17

Jak na uspávání v postýlce

Ahoj. Mame 8mesicniho syna a ten pres den usina v kocarku. Uspavame ho tak vetsinou i vecer. Chtela bych ho naucit spinkat v postylce.(Jsem tam s nim)Kdyz ne, jeste vetsi horor.Nekdy se to zadari,ale zridka kdy. Dam do postylky - rev. Vytahnu-smeje se. A porad dokola. :? Zkousela jsem ho tam dnes nechat, plakal. Manzel to samozrejme nevydrzel a vytahnul ho. Malej uz usnul v kocarku a jen prenest do postylky. Plakal se zavrenyma ocima. Proste nechtel asi vytuhnout tam a vyrvava si kocar :think: Mate nejake rady?Kdyz to tak necham, to ho budeme uspavat do dvou let tak? 8o Diky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
16.1.12 21:28

U nás zabralo jediný:položit,pohladit,dát dudák a odejít.Chvíli byl řev a pak usla.Trvalo to tak 3 dny a byl pokoj.Když viděla že ji vyndám,tak byla úsměv od ucha k uchu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
16.1.12 21:30
Liduš88 píše:
U nás zabralo jediný:položit,pohladit,dát dudák a odejít.Chvíli byl řev a pak usla.Trvalo to tak 3 dny a byl pokoj.Když viděla že ji vyndám,tak byla úsměv od ucha k uchu :D

jak dlouho vyrvat? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.1.12 21:30

já jsem šimrala ve vláskách a broukala ukolébanku dělám to dodnes. Dcera usímá do 3 - 5 min.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
16.1.12 21:31

Taky máme 8 měsíců. Večer v postýlce uspávání zvládá. Ale přes den taky jen kočár. Někdy se snažím do postýlky, ale jde to ztuha. Chudák to pak probrečí. Ale u nás to jinak nejde. Prostě zkoušet a zkoušet pořád dokola. Když to fakt nejde, dát do kočárku a příští den zkusit znova. Vydržet to plakání dokud neusne. Samozřejmě jsem s ním, hladím, konejším až pak prostě chudáček plačíc usne, ale je to o nervy. Takže když nemusím raději vozím v kočárku. Přes ten den mi to nevadí. U Vás je horší, že je to i večer. No zkoušejte. Třeba jiné holky poradí víc. Taky je dobré vychytat dobu, kdy je fakt unavený. Mně se těď stalo, že mi malý usnul u oblíkání do kočáru :mrgreen: To jsem fakt nepobrala. Oblíkání nesnáší a vždycky ho prořve. No byl fakt unavenej, vstával ten den o půl paté ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
16.1.12 21:31
kofolkaa. píše:
Liduš88 píše:
U nás zabralo jediný:položit,pohladit,dát dudák a odejít.Chvíli byl řev a pak usla.Trvalo to tak 3 dny a byl pokoj.Když viděla že ji vyndám,tak byla úsměv od ucha k uchu :D

Naší to vydrželo tak 15 minut,ale nijak histericky neřvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
16.1.12 21:34

LL jeee taky kocarove dite jo :) No zkousim to furt.Kazdej vecer. Ale ja mam dojem, ze on moc dobre vi, ze vyhraje a ja to vzdam :cert: :) V noci se budi, ale to uz teda usina sam v postylce. teda doufam. ja spim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
16.1.12 21:34
on hysterak :think:
Liduš88 píše:
kofolkaa. píše:
Liduš88 píše:
Naší to vydrželo tak 15 minut,ale nijak histericky neřvala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
16.1.12 21:42

ahoj u nás to bylo stejné, přes den spala jenom v kočárku cca do 1 roku,pak už tam měla málo místa a byla ráda, že jsem ji zkusila dát do postýlky, tak ho to přešlo samo. Večer usínala v postýlce, ale museli jsme stát mezi dveřma, dokud neusnula a taky ji to přešlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.1.12 21:56

mám naprosto ten samý problém. dcera spí 2× denně, dopo a odpo, ale pouze v kočáře. večer usne v postýlce bez problému, ale přes den je to děs běs. musím ji vždy obléct, narvat do kočáru (už do sporťáku, z korby mi vyskakovala) a obejít krátké kolečko a v minutě chrní. ale pokud ji dám do postýlky, vydrží tam i hodinu řvát a pak buď usne vyčerpáním nebo vůbec. nepomáhá být tam s ní, hladit, zpívat, NIC. pokud usne vyčerpáním, máme pak celý denní režim rozhozený. takže na houby…
před týdnem jsem byla nemocná a nechtěla jít ven a zkoušela jsme to pár dní v postýlce, ale vůbec to nešlo.
neporadila jsem ti, promiň, jen chci napsat, že mám stejný problém
malé je taky 8měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
16.1.12 21:58
to me mrzi :( ja kdyz ven nejdu, dam kocar na balkon :oops: ;) vydrzi spat i dve hodiny. treba nam nekdo da zarucenou radu :-)
michaela1808 píše:
mám naprosto ten samý problém. dcera spí 2× denně, dopo a odpo, ale pouze v kočáře. večer usne v postýlce bez problému, ale přes den je to děs běs. musím ji vždy obléct, narvat do kočáru (už do sporťáku, z korby mi vyskakovala) a obejít krátké kolečko a v minutě chrní. ale pokud ji dám do postýlky, vydrží tam i hodinu řvát a pak buď usne vyčerpáním nebo vůbec. nepomáhá být tam s ní, hladit, zpívat, NIC. pokud usne vyčerpáním, máme pak celý denní režim rozhozený. takže na houby…
před týdnem jsem byla nemocná a nechtěla jít ven a zkoušela jsme to pár dní v postýlce, ale vůbec to nešlo.
neporadila jsem ti, promiň, jen chci napsat, že mám stejný problém
malé je taky 8měs.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5091
16.1.12 22:31

Synovi je 15.m.a usinani po o v postylce je taky horor.Takže uspavam tak že s nim ležim v posteli.Razne řikam spi,ted se bude spat..a usne.Večer je to jednoduchy,koupaní,pak kaše ve flašce a u tý na 95% usne.Když se probudi v noci v postylce a plače,tak ho položim,prikryju,řeknu mu at spi,pohladim a pomalu se vzdaluju.
Dobra je knížka
jak naučit deti spat-Dr.Eduard Estvill

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
16.1.12 22:52

já teda v postýlce učila usínat až mnohem později, do odstavu usínal u kojení. Dělala jsem to postupně: nejdřív jsem ležela s ním v naší posteli. Pak (po měsíci, nebo jak to bylo dlouho :think: ) jsem ho přesunula do postýlky a já ležela v posteli dokud neusnul. A nakonec jsem ho prostě dala do postýlky a odešla. Trochu řval, ale mluvila jsem na něj z kuchyně (uklízela jsem tam) a on usnul. No a teď teda před spaním čteme knížku, na to se vždy těší, takže jde dobrovolně na zuby, do pyžama atd, přečteme pohádku a pak odcházím a celkem bez protestů usíná. (Já jsem odpůrce vyřvávání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
v6r
21
20.1.12 13:46

ahoj, ja mam obdobny problem - mam taky skoro 8m dite a uz nevim jak dal…situace se ma takhle: syn neusne vecer sam (usina bud u kojeni anebo si s nim musim ja ci manzel lehnout do velke postele a byt s nim dokud neusne)a v noci se budi min. 8× i vice a nedokaze sam usnout, nekdy se mi podari ho „uhladit a uzpivat“ ale vetsinou zabere az prso - predesilam, ze to neni nejake pobrekavani,ale hysteraky, pri kterych nepomaha zadne konejseni(spis naopak). Ve dne taky neusne (to uz ani v posteli se mnou), je schopen usnout jedine v kocarku anebo opet u kojeni u prsa). Krome toho, ze uz jsem za ty skoro 4m, co to tahkle mame uplne vystavena a bez energie, tak do budoucna premyslim, co bude, az nebudu moct kojit..to pak nebude spat vubec?! Co jsme zkouseli? Ruzne varianty Estvillovy metody, ale to neklaplo, po 2h uz jsme to proste nevydrzeli my rodice…syn je v hysterickem placi opravdu vytrvaly a nedokaze se sam zklidnit a to, ze ho prijdu uklidnit ja nebo manzel ma presne opacny ucinek - jeste vic ho to rozcili…a mam strach,ze si v te postylce neco udela - mame tam sice mantinely, ale stejne kdyz se odrazi nohama a propina do luku a hlavou se tlaci na sprusle, tak je to o strach!Taky jsme zkouseli aby spal sam v pokoji, s nama v posteli, jen s jednim z nas v posteli…ale nic…takze nakonec to dopadlo logicky tak, ze spi v posteli se mnou a v manzel v jinym pokoji. Omlouvam se za super dlouhy prispevek, ale uz fakt nevim, jak na to a kdybyste mela nektera z vas nejaky napad, tak,prosim, sem s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
20.1.12 20:21

v6r, nemáš to vůbec lehký, fakt těžko radit.cMám kamarádku, jejíž syn taky usnul vždy jen při kojení. Pravda, že v noci to bylo ne 8 x , ale asi „jen“ 4 - 5 x. A dělala to jak Ty. Manžel spával v obýváku, ona s malým v manželské posteli. Taky byla hrozně vyčerpaná a nevyspaná. Jejímu malýmu je teď rok a postupně se nějak přestal v noci budit sám od sebe. Už kojí jen 1× za noc. Ona na vyřvání nebyla, takže čekala až to přejde samo. Přešlo, ale počkala si teda dost dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí