Jak naučit dítě samostatně jíst?

80
14.4.20 20:12

Jak naučit dítě samostatně jist

Ahoj holky, doma mám 15 měsíčního rostaka a už cca dva měsíce ho zkouším nechat najíst se samotného lzickou, když mu udělám napr. hustou kaši nebo má jogurt.
Vždy mi přijde ze na par dnů dojde k progresu a ze už do sebe něco dostane, ale pak nastane opět “patlaci” faze, kdy lžičku zahazuje, placa se v kaši rukama, patla ji na sebe a vše kolem, co se dá :D hrozná sranda ze 8o :D
Moje otázka zní, jak jste učily vaše děti jist a v jakem věku? A taky zda si myslite, ze je nutné tuhle špinavou fázi přežít, anebo je to znak toho, ze je na to dítě ještě nezralé? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
103
14.4.20 20:21

Já jsem prcka nechala jist sama kolem roku možná o měsíc dřív, přesně se nepamatuju a taky toho víc opatlal než snědl, ale vydržela jsem a teď to přináší ovoce. Jsou mu dva, krásné ji sám a už zkouší vidličku a nůž a krájet si :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.4.20 20:26

@Eiram737 bez špinavé fáze se to nenaučí.. Za mě super. Jsou z té fáze skvělé fotky :mrgreen: jinak věk staršího si nevybavim, celkem dlouho to bylo, mladší cca roky roka a půl? Ale bavilo mě to.. Jídlo ve vlasech, na stěnách atd.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
14.4.20 20:42

Tak tohle jsem já vůbec neřešila.. když dcera chtěla lžičku, dostala lžičku… Když už byl hodně velkej bordel, tak jsem ji ji zase sebrala :D hlavně že začátku, když nechtěla moc jíst a já ji dala do ruky lžičku, tak jedla mnohem líp… pak jsem ji nechala jíst samotnou a ke konci ještě dokrmila a teď prostě ji sama… Já jsem to prostě neřešila a naučila se to tak nějak časem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.4.20 20:49

Máme fotku kde se mladší celá popatlala jogurtem, starší to okomentovla: ona se převlíkla za jogurt

jedna miska - dvě lžičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
15.4.20 02:59

Hned jak pribylo trochu prikrmu, nemely ani rok, strcila jsem do ruky lzicku. A druhou jsem krmila, aby se najedly. Myslim, ze bez te patlaci faze to snad ani nepujde, taky se muze naucit, ze je proste krmen a pak ho jednou budes nutit, aby sam jedl. :nevim: Holt dej zidlicku nekam, kde jde kolem vsechno umyt, celyho ho oblikni do neceho umyvatelneho a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí