Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojík všem…ráda bych radu..jak naučit dcerku spinka bez plenky..příští měsíc bude mit 2 roky…bez plenek přes den sem už 2 měsíce i navenek už nepotřebujeme, ale co ta noc???Jak na to??předem děkuji za rady ![]()
@Hanča Domča upa jednoduchý, jestli má v noci suché plínky, tak už je prostě nedávej. Jestli je má ještě mokré, tak počkej, na noc má ještě čas ![]()
Vyčkat až dítě v noci nečurá a vydrží plemka suchá do rána. Nebo do doby kdy se v noci probudí a sama na vás zavolá že chce čurat. Tak nám to udělal syn v 23mésících a byl ze dne na den bez plenky ve dne i v noci. Jinak t naučit asi nelze, musí k tomu dozrát sama.
Já dávám malou vyčůrat ještě třeba po 22 hod, prostě když jdu spát, hlavně když večer ještě dost pije. No a buď se vyčůrá nebo ne. Zatím to zabírá, protože se nepočůrala, ale pro jistotu má stejně pod prostěradem podložku.
@martina.se souhlas na noc jsem to taky zlusila až když měla několikrát za sebou suchou plínu
No malá má právě pořád mokrou plenku..dost pije tudíž je každé ráno mokré prostěradlo plenka to nepobírá
( ale většinou když chodím spát kolem jedenácté tak je plenka ještě suchá když kontoluji…Ale když spí přes den tak to vydrží i 2hodiny.
@Hanča Domča spánek před den je krátký, pokud je suchá, plínka netřeba, po probuzení jí dej na nočník. Jinak fakt počkej. Ono to přijde samo. Nemá smysl dítě v noci posazovat, ale vydrž do doby, kdy vydrží celou noc suchá, po pár suchých nocích můžeš plínku sundat.
@Hanča Domča tak ji plinku na noc ještě nechej. Pije jako hodně večer a přes den málo? Mě se malá napájela hrozně večer a přes den nic moc, ale pak jsem si na to dávala hodně pozor, aby přes den toho fakt dost vypila a řekla bych, že to pomohlo. Nemá večer takovou potřebu pít. Nepočítám, když byly ty tropy.
@Megic Ona pije strašně moc i pře den..flašku musime mít neustále při sobě..tak tedy asík ještě počkáme..je pravda že…i sama začala chodit na nočník…
@Hanča Domča je šikovná, že už teď chodí na nočník a plenku přes den nepotřebuje. K noci bez plenky ale musí dozrát i organismus, takže to je zatím v pohodě. Ono k tomu dojde, jen otázka kdy ![]()
@Hanča Domča No
mám dítě o rok starší a bez plen na noc není ani měsíc a i tak má jednou týdně nehodu, neb prostě spí jak zabitá a nevzbudí jí nic, ani že se jí chce a nejhorší na tom je že se nevzbudí ani když se počůrá, klidně v tom spí celou noc
a ten puch ráno
- radu nemám, vyčkat.
No my třeba učíme teď (2,5 roku) plínka počůraná i v poledne, i přes noc, ale prostě přijde mi, že už je dost velká na to, aby to chápala, bez plen přes den už je skoro rok. Zatím jsem začala tím polednem, vždy před spánkem vyčůrat, pak velké povídání o tom, že na plínku už je veliká a že do postele se nečůrá, za nepočůrání má slíbenou odměnu po vyspání, první dva dny se počůrala, včera už ne, uvidíme co dnes.
Ale po těch komentářích co tu holky psaly, jsem teď trošku nesvá, zda po ní opravdu nechci nemožné
Ale kdyby šla od září do školky, jakože nejde, tak by stejně ty plínky mít nemohla, tak co s tím jako? ![]()
Já to nijak neučila, počkala jsem, až to přijde samo.
Dcerka měla v červenci 3 roky a posledních 14 dní spí bez plen, pár nocí měla suché pleny a začala se sama budit, že chce čurat. I moje starší byla na noc bez plen asi 2 měsíce před třetími narozeninami. Nespěchej, musí k tomu dozrát sama. ![]()
@Weruska Nic
- mě jde dcera do školky, a prostě se asi počůrá když bude spát. Doma nespí, nemám to s ní jak trénovat. Ve školce spát asi bude, a uvidí se až tam jestli se bude počůrávat nebo ne.