Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spí spalo někomu dítě táké tak? ráno vstává mezi 6-7, poslední dobou už v 9 vypadá, že by si šla dáchnout.. spát jí dám v 10 a spí tak hoďku a půl, odpo chodí spát v 15 a dneska třeba spala přes 2 hodiny..
mě přijde, že je to docela dost.. i když pokud někomu spí dítě po obědě 3 hodiny tak je to nastejno..
Večer usíná 20-21.
Mě to jakoby omezuje
, často jezdíme na výlety, nebo na návštěvy atd a ostatní děti vstávaj a ona chodí spát.
Zase je fakt, že nevydrží 5s v klidu.
díky za reakce
První spal v tomhle věku tak 2 hodiny 1×, o dva měsíce později se spaním skončil.
Druhá spala taky tak, někdy i ty tři hodiny dala, většinou dvě taky pouze jedno spaní. Třetí je ještě malá.
Sice 26 měsíců, ale spí jednou denně už dlooouho. Teď spí tak 40 minut
7
Nemůže se třeba vyspat cestou, když někam jedete? Nebo někde nechat spát v kočáře? ![]()
Jestli ti v noci spí, tak jí nech, asi ten spánek potřebuje
sice je to určitý omezení, ale když je takhle spokojená, tak bych jí ten režim nenarušovala.
Tak to by se mi taky líbilo… Malý spí od 9 měsíců 1 denně tak max. 1,5 hoďky, spíš méně. Teď je mu 14 měsíců. V noci spí pěkně. Přijde mi, že všechno se dá přizpůsobit. Spinkání po cestě v autě, nebo v kočárku atd. Já bych si taky třeba ráda chvilenku odpočala přes den, ale malý se vzbudí, než se najím ![]()
My jsem spavali tak nejak podobne, je nam ted taky 22mesicu, ale po dovoleny se to zmenilo, tam bylo o hodinu min a dopoledne jsme proste byli u vody a on to vydrzel a od te doby spi rano do cca 7,00-7,30 a pak jde az po obede po te 12h a spi tak do dvou + - a spat chodi kolem 20,30, jsem rada ze se to tahle zmenilo, clovek fakt nikam nemohl, ted muzem dopoledne courat apod.
chce to asi taky nejak zabavovat a zkusit to ji spat proste nedat, najit ji zabavu, aby si to odvykla a zvykla si jit spat hned po obede ![]()
Co já bych za tento spánek dala
Vím, že to asi v určitých chvílích (právě výlety návštěvy apod.) obtěžuje, ale doma bych si to užívala, stihneš uklidit, navařit a ještě hodit nohy nahoru ![]()
@Nainuva jé, ono to špatně vyznělo.. nemyslela jsem to tak, že kvůli jejímu spaní trčíme doma.. Spíš třeba musim brát kočár, jen aby si do něj lehla(jí nepřipásat tak na místě nevydrží),je docela běhací a dost toho ujde.Zas je dobrá v tom, že usíná rychle a všude.. asi po tatínkovi:)
@werunkaw123 no právě, jinak neudělám vůbec nic, když nespí, takže nohy hore stejně nehodim..
právě ona někdy vydrží třeba celé odpoledne, nebo jí dám třeba v půl 12 oběd a dám jí spát až po něm.. ale jde o to jí to dopoledne trápit a hlavně vydržet její protivnost
Dcera přestala spát 2× denně asi v 15 měs. ale zato spí přes poledne hodně i teď ve 3,5 letech. ráno vstává v 8, v poledne jde spát a spí 4 někdy i 5 hodin!!! večer chodí spát po deváté až půl desáté
@ntkv můj syn spal 2× denně něco málo přes dva roky. Ráno vstal kolem 7, spát šel v 10, vzbudul se třeba o půl 1, pak šel spát ve 3, vstal kolen páté, půl 6, a večer na 8 znova. Spal celou noc.
Jo a spal jen v postýlce, takže peklo
sice jsem nemusela uspávat, položím a jdu ale celý den k ničemu ![]()
@ntkv Dceři je 23 měsíců a spává 2 x denně, téměř stejně jak popisuješ ty…ob dva dny jde třeba jenom jednou denně, ale zase prospí i 3 hodinky…záleží, jak moc se dopoledne unaví, hlavně přes ty horka spinkala dost
Když jí to vyhovuje, tak jí nech, akorát nakonec budete otrávení všichni - ona unavená a protivná a vy streslí z toho jejího řevu ![]()
@ntkv tak přesně to samé jsem nedávno řešila sama. Nakonec jsem našla, že je to prostě u některých dětí normální. Naše malá spí stejně, jak tvoje. Přesně - ráno vstane a už kolem deváté si polehává a šla by zase spát. Odpoledne spí podruhé a večer v pohodě po osmé spát až do rána a pokud ji netrápí zuby, tak spí celou noc. Je jí 19 měsíců. Dnes jsem jí dala spát jen jednou do dvanácti a pak mi večer v půl šesté usnula v náručí a bublinka spí dotěď.
Jen mi tedy neumí spát kdekoli, potřebuje postýlku jako malej @K-Black . V kočárku se jí prakticky podaří usnout zcela vyjímečně a to po hodně dlouhé době, kdy se zlobí a pláče. Takže my jsme tedy dost uvrtaní doma
.
Ona malá spala od narození neuvěřitelně moc. První týdny - měsíce bývala vzhůru dohromady snad jen hodinu denně.