Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, jak spinkají vaši prckové přes den? Já ukládám malého kolem jedenácté. Někdy spinká hodinku, ale dokáže i čtyři hodiny spát
. A pak večer tady lítá do desíti
.
Spí v noci od 20 h do 7:30, jde spát tak v 13 h a spí do 15-16 hodin. ![]()
Tý jo… 4 hodiny přes den, nádhera, můj sen.
Dnes - půl hodiny dopoledne a půl hodiny odpoledne. Je osm večer a manžel ji právě uspává…
Obvykle spí tak půl hodinu až hodinu 2× denně, spát chodí v osm.
Moje spi cca od osmi, pul devate vecer do osmi, pul devate rano. Pak chodi v poledne cca na dve hodiny.
Můj syn spí mezi 8-9:30 a pak 13-15. Chodí spinkat mezi 19-20 ![]()
Tak v roce malej spaval zhruba od pul devate vecer do sedmi do rana. V roce jsem mu zrovna rusila jeden denni spanek, tak uz pak spaval jenom jednou pres den, do postele sel v jedenact a spal jak kdy. Minimum pul hodinky byla nutnost, kdyz se zadarila hodina a pul, tak jsem slavila. ![]()
PPřes noc spí od 20.00 do cca 6.00 (dnes třeba jen do 5.00!!), přes den pak chodí mezi 9.00-9.30 a spí většinou hodinu a odpoledne jde kolem 14.00 a spí opět zhruba hodinu (jak kdy - někdy i hodinu a půl, dnes odpoledne pouze půl hodiny). Trochu mi vadí to brzké ranní vstávání, jsem vždycky jak mátoha, navíc se ještě občas probudí v noci s řevem - už nekrmím, je to většinou jen na dudana a zase usne, ale mně to probere. Můžu jen doufat, že se to jednou posune ![]()
Dopoledne chodi kolem desate, spi cca do dvanacti. Odpoledne kolem ctvrte a spi do peti. Vecer chodi spat kolem osme. Vstava okolo pul seste. ![]()
Příspěvek upraven 15.08.13 v 20:19
U nás záleží na tom, jaká je noc-když spí od 23 do 6 hod, tak si pak schrupne třeba i na 2-3 hodinky v poledne. Když náhodou usne v 21 a spí až do 7 hod, tak pak přes den max půl hodinky.
V roce mi ještě malá spala 2× denně, dopoledne 1,5 hodiny a odpoledne taky. Od 13 měsíců spí jen po obědě, od 13 většinou do 15 hodin ale někdy si to protáhne i do 16:00
a večer chodí spát ve 20 hodin
Můj syn chodí spát kolem 10 a spí tak hodinu a pak kolem půl 3 a spí taky tak hodinu, hodinu a půl. Pak chodí většinou do 20:00 spinkat ![]()
No malej dneska spal teda od 11 do 14:30
. To mě zase málem ranila mrtvice, jak to bude vypadat večer. Ale naštěstí už chodí, tak hodinu k večeru lítal na hřišti, tak se unavil. Spinká už od osmi. Jinak chodí spinkat kolem osmé a vstáváme kolem sedmé. Ale poslední tři noci se budí kolem páté ráno s brekem
.
Syn chodí spát ve 20hod, vstává v 6hod. Během noci 2-3× vstává na kojení. Přes den spí dopoledne hodinu a odpoledne hodinu. Je mu přesně jeden rok.
@zvidava To znám, moje dítě taky někdy vstává už v pět hodin ráno, dávala jsem ho na zem si hrát a spokojeně jsem ležela dál, poslední dobou chce být se mnou v posteli a tulit se ![]()
@Sidsel píše:Úplně stejné jako u nás - jako přes kopírák
Tý jo… 4 hodiny přes den, nádhera, můj sen.Dnes - půl hodiny dopoledne a půl hodiny odpoledne. Je osm večer a manžel ji právě uspává…
Obvykle spí tak půl hodinu až hodinu 2× denně, spát chodí v osm.