Nedělám chybu s dcerou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
244
14.8.13 14:53

nedělám "chybu" ?

Maminky poradte prosím. Mám holčičku (za týden 5 měsíců). Uspávám jen na rukách v dečce. I ve dne i před spaním. Zkoušela jsem ji dát do postýlky, zpívat, hladit, ale jen plakala a já to nevydržela (cca 30 minut) a vzala ji do náruče. Do 5 minut spala. Pak když se vzbudí třeba za hodinku tak ji dam čaj, dudlík (bez něho neusne nikdy) a ona už v postýlce zabere sama (třeba ještě na 20 minut). V noci kolem 3-4 když se vzbudí na mlíčko UM tak ji vytáhnu, přenesu do obýváku, nakrmím…u toho většinou usne tak ji jen přenesu zpět do postýlky a spí třeba do 6. Prý jsem ji špatně navykla na nošení(vím, že je to má chyba. Pořád jsem ji nosila už v porodnici). Myslíte, že to samo přejde? Nechci ji nosit třeba v 16-18 měsících. Už má 7 kilo a já jsem drobná a bolí mě záda. Ale já ji nedokážu nechat vyřvat. Můžete mi napsat prosím jak to bylo nebo je třeba u Vás? Taky Vám mimiška neusly bez nošení? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
14.8.13 14:56

@Elen.G já jsem neuspávala chováním ale zase u prsu…vydržela jsem to do 9 měsíců ale pak se mi kvůli tomu malá začala budit hodně často i v noci a tak jsem uspávat přestala…2 dny protestovala ale zvykla si a od té doby sama krásně usíná a spí celou noc…ještě bych počkala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.8.13 14:57

Děti mám tři…
nepřejde to, naučí se to a ty budeš otrok, jinak neusne, zamez tomu, dokud to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
14.8.13 14:58

Tady se doctes ruzne nazory…

Musis to delat, jak to citis ty sama. :nevim:
Ja maleho uspavala na sobe v houpacim kresle nekolikrat denne, v noci… Spal se mnou v posteli, byl hodne mazlivy a „mamincin“.

Preslo to naprosto samo. Zacal vyzadovat vlastne prostor, chtel se rozvalovat… Zacal se plazit, lozit… A maminka sla bokem. Uspim ho nekdy ve velke posteli, prenasim, spi sedm hodin v kuse. Nekdy usne sam v postylce s flaskou mlika…

Delej to tak, jak je to tobe mile.

Muj nazor - dite potrebuje mamu.

• Citovat
  • Upravit
15977
14.8.13 14:58

Tuhle chybu u dalšího udělat nechci. Odnaučila jsem jí to v 8. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
14.8.13 15:04

Já myslím, že je na to ještě brzo, počkala bych až bude malinko větší a nebude tě tolik vyžadovat, myslím si že je ještě malá na nějaké brutální odvykání, nebo vyřvání. já uspávám u prsu, někdy v náručí, do postýlky ho ukládám napůl spícího, jak ho tam dám bdělýho tak je kravál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
14.8.13 15:10

@chatwenna Já to mám taky tak. Necítím se být otrokem, jsem máma a mámu miminko potřebuje. Právě ti mazlíci, nošení a na prsu visící jsou pak daleko samostatnější a nevyžadují tolik pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

No klidně ji můžeš dál uspávat, ale vybrala bych nějaký méně náročný systém, když si k ní lehneš třeba, nepomůže?
Nebo odnaučit… že ji dáš do postýlky a jsi u ní, zpíváš… to není vyřvání.

Nebo zkoušet dávat do postýlky v polospánku, čím dál víc bdělejší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Kdysi dávno, u prvního dítěte jsem hojdala na rukou, asi tak v tom šestinedělí. No ale záda se začla pěkně ozývat, takže jsem rychle přestala. Uspávala jsem u prsa, což by pro někoho mohlo být bráno jako zlozvyk, ale mě to vyhovovalo, bylo to rychlá a hlavně nekinetická metoda. Tudíž když dítě umělo usnout v posteli u prsa, tak pak snáz v té posteli uslo i bez prsa, bylo zvyklé, že se nehýbe.
Děti mám na UM až později, ale jakmile jsou, tak dostanou flašku do ruky (v 7m už si ji celkem s přehledm drží sami) a já odcházím, ududlaj se u mlíka a v klidu usnou v postýlce.

Jinak dokud byly kojené v noci, tak jsem na ně nemluvila, nerozsvěcela, nepřenášela. Když se teď vzbudí dítě na mléko brzy ráno, tak to jen rychle smíchám, stčím do rukou a mažu pryč se dospat, žádné promluvy, cukrbliky, v 5 ráno je pro mě ještě noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
14.8.13 15:11

Zkus knihu Každé dítě může dobře spát. Nám zabrala ;)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
14.8.13 15:15

@Jůlinka T. :palec:

Presne, az je mi to ted lito, ze uz me nechce… :jazyk: :mrgreen:

Nechapu, kdyz se tady nekdy docitam, jak maji mimina od sestinedeli svuj pokojicek a tam spi sama… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4132
14.8.13 15:21

Každé dítě je jiné. Já třeba uspávala mladší v náručí v houpacím křesle do půl roku a potom bez problémů přešla na spaní v postýlce, stačilo u ní jen chvilku ležet, držet za ruku. Pokud nevyžaduje půlhodinové nošení a je jak píšeš do 5ti minut tuhá, tak bych to zatím dělala tak dál, občas zkusila uložit do postýlky, třeba to půjde časem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
14.8.13 15:21
@chatwenna píše:
@Jůlinka T. :palec:

Presne, az je mi to ted lito, ze uz me nechce… :jazyk: :mrgreen:

Nechapu, kdyz se tady nekdy docitam, jak maji mimina od sestinedeli svuj pokojicek a tam spi sama… :nevim:

Hrůza, já jsem měla prvního v posteli do skoro čtyř let. Druhýho do dvou, páč mu zabral místo brácha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Už to nikdy nezažiju znovu, tak si je muchlám a užívám si ty pocity, že mě potřebuje. Až jsem slzu uronila…Usíná mi u prsa, někdy v leže, někdy v sedě a nebo se uhojdá jízdou v kočárku. Jinak neusne a já to ani nechci měnit.
Ty pocity už nejdou vrátit…děti vyrostou a co pak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
14.8.13 15:23

@Jůlinka T. Jojo - prvni zrada meho syna - odmitl prso! :( :mrgreen:

Dalsi - prestal se nuchnat a rozvaluje se sam v postylce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4132
14.8.13 15:24
@Gladys píše:Jinak dokud byly kojené v noci, tak jsem na ně nemluvila, nerozsvěcela, nepřenášela. Když se teď vzbudí dítě na mléko brzy ráno, tak to jen rychle smíchám, stčím do rukou a mažu pryč se dospat, žádné promluvy, cukrbliky, v 5 ráno je pro mě ještě noc.

Já sice moc nekojila, ale noční režim jsme měli naprosto stejný, nerozsvěcet, neodnášet, donést UM do ložnice, nakrmit, žádné povídání a zbytečné rozptylování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí