Nedělám chybu s dcerou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27305
14.8.13 19:18

@Elen.G
Prcka jsem uspávala na ruce dlouho… nemyslím, že je to na škodu, že jsem byla otrok a podobné řeči… dej na svůj pocit, co je pro TVÉ dítě nejlepší. Když byl těžší (v půlroce přes osm kilo) a špatně se držel, sedla jsem si na míč a držela ho na kolenou a pohupovala se. Přešlo to samo, měli jsme několik fází uspávání, vždy se našlo něco, co zabralo, aby byl spokojený s dobře spal, bez ohledu na „zaručená varování“, jak bude hrozné ho odnaučit.
Akorát teda, na co jsem dbala, že s námi nespal v posteli. Vždy se uspal a dal do postýlky.
A ty fáze - náruč, kolena na míči, u šumění deště na CD, hlazením po hlavičce v postýlce a s muchlací plínou… a už si nevzpomenu, co všechno ještě. Přes den spal přes dva roky jedině v kočárku. Postupně vše přešlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
14.8.13 19:38

@Gladys Malá si taky rve dudel… Když ji nosím tak si ho vytáhne a hodi ho na zem :-) U toho se na mne kření…vypadá jako by si říkala kolikrát to zvednu :-) Tak ji zavinu a bude klid :-) To mě nenapadlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
14.8.13 20:20

Já jsem si dala předsevzetí, že si malého na večer do postele brát nebudu, ani nebudu uspávat v náručí. Je pravda, že jsem ze začátku vstávala z postele asi 50× za noc, abych malého pohladila a dala dudlíka. Jako většina dětí miloval pevné zavinutí. Naprosto bez problémů si zvykl na režim: pohrát si, koupání, krmení a do postýlky. Samozřejmě nedokážu říct, jestli mu to vydrží. Ale je pravda, že do teď (5,5 měsíce) usíná bez problémů. Prostě položím do postýlky, pohladím a odcházím. Ovšem bez dudlíku to teda nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
14.8.13 20:41

@Elen.G čau, moje holka je zase brutus závislá na prsu při uspávání. Odnaučuju touhle metodou http://www.pantley.com/…71381392.php a jde to. Sice pomalu, ale jde, zlepšilo se to o 80% :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.8.13 21:16

@Clementine já bych jen dodala, že by matka měla dělat to, co je nejlepší pro dítě a zároveň pro ni. Dělat z dítěte nedotknutelné božstvo, kterému se matka musí zcela a nekompromisně podřídit mi přijde zcestné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
14.8.13 21:24

@Gladys naprosto souhlasím. Nenapsala bych to lépe. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
14.8.13 21:29
@paola white píše:
@Elen.G no tak já názor že to nepřejde nesdílím.

syn spal od narození do půl roku s námi v posteli, pak jsme ho do 14 měsíců uspávala na ruce u prsa, pak se odstavil takže jsem uspávala jen na ruce. od 16 měsíců usínal v posteli když jsem vedle něj seděla a od 18 měsíců usíná naprosto sám ve svém pokoji a bez pláče.
od 15 měsíců spí celou noc

všechny ty fáze přišli nějak samy, nijak jsem ho neučila. prostě mi jednoho dne řekl papa, zamával tak jsem zkusila odejít, když jsem tam nakoukla za minutu tak spal :lol:

Pod tohle se muzu podepsat. Ja jsem malou prvniho pul roku jen chovala, vsichni mi rikali, jak si siju bic. Houby, ted je absolutne spokojena a zadne extra chovani nevyzaduje. To same usinani, proste se to vyviji. Totez dudel, sama ho uz ted vetsinou ani nechce. Mozna to je dite od ditete, ale ja si myslim, ze je jen potreba trochu to dite vnimat a vycitit, ze dava nejake signaly ke zmene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
14.8.13 21:33

Já jsem byla uspávačka, ale nikdy se nám to nevyhrotilo do neúnosné meze. Pokud dítě na rukou usne do pěti minut, tak není co řešit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.8.13 21:37
@Gladys píše:
@Clementine já bych jen dodala, že by matka měla dělat to, co je nejlepší pro dítě a zároveň pro ni. Dělat z dítěte nedotknutelné božstvo, kterému se matka musí zcela a nekompromisně podřídit mi přijde zcestné. :nevim:

souhlasím. Ale řídit se tím, co říká okolí (nechovej ho, neodnaučí se, nedávej mu dudlík, neodnaučí se, necpi si ho do postele, neodnaučí se…) a vlastní rozhodnutí o vlastním dítěti považovat kvůli tomu za chybu, je taky blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
14.8.13 21:44
@petulatko píše:
Pod tohle se muzu podepsat. Ja jsem malou prvniho pul roku jen chovala, vsichni mi rikali, jak si siju bic. Houby, ted je absolutne spokojena a zadne extra chovani nevyzaduje. To same usinani, proste se to vyviji. Totez dudel, sama ho uz ted vetsinou ani nechce. Mozna to je dite od ditete, ale ja si myslim, ze je jen potreba trochu to dite vnimat a vycitit, ze dava nejake signaly ke zmene.

tak ale někdo třeba nechce čekat až to samo přejde. Mně to teda dost vadilo, že spim celou noc v jedný poloze a nemůžu se pohnout, aby dítěti nevypadla koza. :roll: čekat do 18ti měsíců by mě možná stálo zdraví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
15.8.13 07:42
@randr píše:
tak ale někdo třeba nechce čekat až to samo přejde. Mně to teda dost vadilo, že spim celou noc v jedný poloze a nemůžu se pohnout, aby dítěti nevypadla koza. :roll: čekat do 18ti měsíců by mě možná stálo zdraví..

Kazdy to ma jinak, ja to proste pro svoje dite udelam a necitim se jako obet, nekdo ano.
Nicmene ja jsem nepsala nic o spani s prsem v puse, to by mi vadilo taky a to bych odnaucovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí