Nedělám chybu s dcerou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
14.8.13 15:25

@Elen.G no tak já názor že to nepřejde nesdílím.

syn spal od narození do půl roku s námi v posteli, pak jsme ho do 14 měsíců uspávala na ruce u prsa, pak se odstavil takže jsem uspávala jen na ruce. od 16 měsíců usínal v posteli když jsem vedle něj seděla a od 18 měsíců usíná naprosto sám ve svém pokoji a bez pláče.
od 15 měsíců spí celou noc

všechny ty fáze přišli nějak samy, nijak jsem ho neučila. prostě mi jednoho dne řekl papa, zamával tak jsem zkusila odejít, když jsem tam nakoukla za minutu tak spal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
14.8.13 15:28

@posibilities mám ji staženou z ulozta ale je to spíše návod pro děti od 6 měsíců, každopádně, taky si z ní pak hodlám něco vzít :) ráda bych postupem času naučila malýho usínat bez houpání a bez prsa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
14.8.13 15:33

@Elen.G mám to podobně, dceři je 5,5 měsíce…sama prostě neusne :nevim: ted si s ní sednu an velký míč a tam se pohupujeme dopředu, dozadu a za chvilku spinká..mám ji v zavinovačce, jen tak tak se do ní vejde:) Ještě plně kojím, takže v noci ji mám od prvního nočního krmení v posteli, usíná u prsa… nechávám to plynout, věčně je houpat nebudeme ;) až přijde pravý čas, to to půjde jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.8.13 15:36

Jinak druhý a třetí se mnou spali od narození v posteli, hájení byli cca do 6m, pak už jsem začla učit pomaličku polehoučku, aby spali sami, aby usínali sami a pak finální rošáda do postýlky, to už jsem dávaladítě, které v pohodě spalo samo, to vše bez řevu. Představa uspávání na ruce třeba do roka je pro mě děsivá, upadla by mi záda.
U prvního jsem teda občas musela udělat to, že jsem ho vzala do nosítka, mám dojem, že v období zubů, když nemohl zabrat, stačilo ho vzít k sobě a chvilku pochodit, tak to bych třeba dala i s větším dítětem pravidelně, ale nějak nevidím důvod, když vím, že to jde mnohem dřív a bez nějakého násilí a vyřvávání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
14.8.13 15:38

Příspěvek upraven 13.10.15 v 13:27

• Citovat
  • Upravit
8679
14.8.13 15:41

@Elen.G Ahoj, v 5 měsících spala malá v kočárku, jezdila jsem s ní na procházky, dopoledne, odpoledne. Až někdy kolem 6,7 měsíce jsem jí naučila spát jen v postýlce. Je ještě malinkatá. Jestli kojíš, tak je to takový malý pomocník, nakojíš a uložíš, většinou se ty dětičky mírně uspí, dáš dudlíka a položíš do postýlky. Chod k ní, pohlad jí. Jinak to pohupování na rukou je špatně-zkus to pomalu odbourat. At spinká v kočárku, při procházce. až bude větší tak naučit na postýlku. Nakrmit, přebalit, uložit. Chodit hladit, pravidelně ale nevyndavat.-to až bude starší. Naučí se to!! Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.8.13 15:56

Ne neděláš dobře, nepřeučí se sama, nezmizí to, nevyndávat v noci z postýlky, jen krmit…a jak koukám, už ti to tady všechny maminy doporučily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
14.8.13 16:12

@Elen.G taky bych řekla udělej to jak ti to vyhovuje… Zkus třeba místo nošení si k ní jen postupně lehnout… a postupně nenásilně odnaučit, jak radí holky.

A tedy názor, že půlroční dítě by mělo usínat samo a nejlépe ve svém pokoji nesdílím, taky myslím, že dítě potřebuje mámu. Mně syn do půl roku spal pořádně jen v šátku, pak to postupně šlo i u prsa a nakonec sám. A spí dneska úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
14.8.13 16:24

Ahojky…já jsem v šesti nedělí a už teďkom se snažím neuspávat v náručí…protože ano, co budu dělat až bude větší a těžší? Trošku uklimbám a pokládám buď do postýlky, nebo na kojenecký polštář, když ho chci mít v obýváku na očích… A když se mu to nelíbí, vstávám k postýlce, snažím se nevyndávat. ;) Jen v noci ještě přenáším do obýváku na nakrmení a přebalení…
A nevím jak Vy, ale přes den mu zásadně nedělám na spaní tmu…Šero a tma není 24h denně, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
14.8.13 16:26

Holky děkuji za rady a názory. V noci ji nechám v postýlce a zkusím ji dát UM tam. Myslím, že by to neměl být problém. Dělala jsem to kvůli manžela aby se vyspal, ale jemu to prý nebude vadit… Spí tvrdě :-) Když byla menší, zavinovala jsem a to ji vždy dost uklidnilo. Tak me napadlo, že ji po koupání a pohádce zavinu, dám ji do postýlky a zavinutou ji nakrmím, dám dudlíka a uvidím…Možná usne. Po jídle je vždy taková malátná. @Lamicka Taky si myslím, že bych měla dát na svůj pocit. Budu se každopádně snažit to trochu mírnit..to nošení a tak, ale nenásilně. @paola white Já doufám, že to přejde. Mamča mi říkala, že taky nosila a nosila… a ségra plakala a plakala.. asi do roka a čtvrt a pak usínala z ničeho nic sama a nosit se nechtela. Já jsem prý byla hodné miminko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
14.8.13 16:28

@kve-tinka Tmu taky nedělám :-) Elenka byla hodná když měla 2 měsíce. Asi 3 týdny usínala sama a bez problému. Pak se to zlomilo a zase musím nosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
14.8.13 16:39

Každé dítě je jiné. Náš starší byl a je se spaním katastrofa - uspávali jsme stále uhoupáváním (na míči nebo nošením) a to přibližně do roka a kousek. Pak najednou z ničeho nic nechtěl být v náručí, propínal se, řval, jenže se nenaučil usínat sám a tak jsem si k němu lehla a zpívala, později se četlo a potom po nás hodinu a půl až 2 skákal, než nějak padnul. V té době už jsem měla pro sebe dávno utvořený názor, že dítě se prostě musí naučit usnout samo - asi tak ve 3 měsících. Na našem totiž bylo vidět, jak je unavený, že mu spánek chybí, ale přitom byl úplně neurotický ohledně jakékoli byť jen zmínky o spaní, natož činu. :,(

A jak je to dnes? Spí s námi, uspávání stále trvá okolo hodiny i víc. Už po nás teda neleze, ale různě se převrací atd. A to ať jdeme spát ve 20 hodin nebo ve 23 h. Zkoušeli jsme vše. Nemusím podotýkat, že manželský život je tím, že s ním jde 1 z nás spát úplně na nule.

Takže před narozením druhého jsem byla úplně na mrtvici, aby se to neopakovalo. Uznávám, že rozdíl je daný i různými povaha i, druhý syn byl mnohem klidnější a spavější mimi od začátku. Nicméně okolo asi 2 měsíců jsem ho začala ukládat výhradně do postýlky v dětském pokojíčku, neměl s tím větší problém. Brečel občas, maximálně bych řekla do 5, 10 min. Jinak si většinou pobroukal třeba čtvrt hodinu a v klidu si usnul. Je fakt, že jak jsem ho začala přikrmovat UM - hlavně na noc, vše šlo ještě lépe a od 3 měsíců spal celou noc sám v pokojíčku, ráno vyspinkaný do růžova.

Mám doma 2 extrémy, ale pokud bych měla další dítě, učila bych ho také okolo 2. nebo 3. měsíce usínat samotného v postýlce. Později už to podle mě není úplně přirozené a lehké. I když určitě jsou i děti, které si na to nějak přijdou samy přirozeně. Ale já už bych u 3. dítěte fakt neměla čas na to čekat. Jak tu někdo psal na jiném místě, od 2. dítěte uspáváme stylem: Hoď na něj deku! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.8.13 17:05

@Elen.G dělej to tak jak to vyhovuje tobě a na nějaká „doporučení“ se vyprdni. dítě samo dojde do fáze kdy se osamostatní. pokud to neobtěžuje tebe tak mu nech čas aby samo dozrálo.
můj syn byl hodně nosící miminko, navíc trpěl na koliky, ale teď v roce a půl je až neuvěřitelně samostatný a zároveň mazlík. rozhodně není nijak úzkostný a nechce nosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.8.13 17:36
@Elen.G píše:
Holky děkuji za rady a názory. V noci ji nechám v postýlce a zkusím ji dát UM tam. Myslím, že by to neměl být problém. Dělala jsem to kvůli manžela aby se vyspal, ale jemu to prý nebude vadit… Spí tvrdě :-) Když byla menší, zavinovala jsem a to ji vždy dost uklidnilo. Tak me napadlo, že ji po koupání a pohádce zavinu, dám ji do postýlky a zavinutou ji nakrmím, dám dudlíka a uvidím…Možná usne. Po jídle je vždy taková malátná. @Lamicka Taky si myslím, že bych měla dát na svůj pocit. Budu se každopádně snažit to trochu mírnit..to nošení a tak, ale nenásilně. @paola white Já doufám, že to přejde. Mamča mi říkala, že taky nosila a nosila… a ségra plakala a plakala.. asi do roka a čtvrt a pak usínala z ničeho nic sama a nosit se nechtela. Já jsem prý byla hodné miminko :dance:

já jsem začla pětiměsíčního druhorozeného opětovně zavinovat, protože si při usínání rval dudel z pusy a neuměl si ho vrátit, zavinutí to vyřešilo, zavinovala jsem do 8m, pak to přestalo fungovat, ale už dávno uměl usínat sám, tak to nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.8.13 18:07

Já chovala, ze začátku většinou v houpacím křesle, pak i při chůzi (po stěhování nebylo křeslo :mrgreen: ) asi tak do roka, pak mi začala být těžká, tak jsem ji chovala v sedě, jen že jsem ji měla na rukách a broukala jsem, pak ležela vedle mě na gauči přitulená a já přenášela do postýlky… žádný řev při odvykání… mě to tak i vyhovovalo, většinou při chování byla do pěti minut tuhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí