Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
co pořídit dětskou promítačky obrázku? Je to taková klidová činnost. Když se bude promítat na strop tak bude i ležet
. Když jsme přecházeli na velkou postel pořídili jsme lampičku s vodou kde plavou medúzy. Mění barvu a na stropě jsou barevné tečky a na zeď to hází barevné paprsky.
Meli jsme to stejne. Prvni noci po sebrani mice jsem ho chodila uspavat fakt pozde, kdyz byl na odpadnuti, aby prave neradil a zariven dal uspavani bez mice. Postupne jsme pak presli na klasicky cas spani a ted uz si na mic ani nevzpomene.
Já neustávala na míči, ale měla jsem holky u sebe v posteli hlavně kvůli kojení..starší byla u nás asi do 4 let, ta postel pak zvládla dobře a mladší jsem začala učit jak jsem odstavila ve 2,5 letech. Dlouho jsem s ní musela ještě usínat v její posteli a potichu se vyplizit, pokud jsem tedy nevytuhla
bylo to tak 50:50
když se v noci pak vzbudila, běžela k nám..tusim taky cca do 4 let to bylo všelijaké..
Mám opačnou strategii - razím, že postel/ložnice je na spinkání. A ať tedy jde pryč, když nechce spinkat a lítá tam. Ve výsledku obě děti, pokud jsou teda nejsou uplně fresh, radši zalehnou, aby tam mohli zůstat a nemuseli odejít. A pokud to nefunguje, tak to znamená, že jsem je zkoušela uspat moc brzy a jdeme tedy ještě do obýváku.
Dobry vecer maminky, syna jsem do roka a pul uspavala na mici, pak premistila do postele. Samozřejmě je mi jasne, ze pro spoustu lidi šílenost. Mne to usetrilo strasne moc casu a nervu, na mici usnul hned. Jenze ted uz bych to rada zmenila, protože jakmile jsem ho odstavila od kojeni a mice, spi mi celou noc. Ovsem samozřejmě k posteli je velka nevůle (je mi jasne, ze se mu nemůžu divit). Z postele zdrha porad dokolecka a kdyz ho tam chci pridrzet, tak strasne rve. Samozřejmě je tam stale s nami, ne sam, mazlime, hladime, zpivame, rikame pohádky. Zvykne si? Muzeme delat jeste neco jineho?

Dekuji za rady. Ze si za to muzeme sami, samozřejmě vime