Spánek skoro 2 letého dítěte

3
8.9.25 20:30

Spánek skoro 2 letého dítěte

Hezký večer, mám skoro 2 letou dceru a poslední 2 měsíce šíleně bojujeme s usínáním. Předtím úplně pohodové miminko, které se samo odebralo ke spánku, přes den usínala úplně sama, večer s naši pomocí.

Teď je to mazec, přes den je skoro neuspatelná, každý den ji uspávám po obědě běžně 1,5 - 2 hodiny (pokud vůbec zabere). Skáče, dovádí, piští, kope mně, prostě nelehne i když u oběda před 10 minutami usínala, v ložnici úplně ožije. Režim máme furt stejný. Jsem z toho každý den úplně zoufalá a vystresovaná, bere mi to uspávání neskutečně moc energie…

Jasně, taky jsem si říkala, že asi spánek nepotřebuje, ale když neusne vůbec, tak by si šla lehnout kolem 16-17, což ji dávat spát už nechci. No a když teda nespí, tak odpoledne je to pak už trápení pro všechny, je unavená, ukňouraná, ven nechce, jíst nechce, všechno je špatně. A druhá věc je, že když teda usne, tak pak spí i 2-3 hodiny, tudíž si myslím, že ten denní spánek furt potřebuje.

Teď je to tak, že vstává kolem 8 hodiny a usne kolem 14:30, pokud vůbec a spala by i do 17 hod.

Co dělám špatně? Fakt jsem bezradná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pyžamožrout
8.9.25 20:35

Pokud vstává v osm tak nezachrápne na odpolední šlofík ve 12, to je moc brzy. Pokud usne v 14:30 a nechceš aby spala do 5 tak ji vzbuď po půl hodině až hodině.

• Citovat
  • Upravit
22623
8.9.25 20:36

Kdyz vstava az kolem osme, tak je celkem jasne, ze neusne ve 12 ci ve 13hod. Mate to cele posunute do pozdejsich hodin nez je bezne. Pak je otazka, jestli se chces vzdat te ranni pohody, kdyz spi az do 8hod. :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16406
8.9.25 20:36
@Baban23 píše: Více

Rozhodně bych tak dlouho neuspavala. Pokud nejde unavit na denní spaní, spat bych nedávala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.9.25 20:49

My to měli po druhém roce stejně. Po obědě už nechtěla spát vůbec. Ale kolem 4 by usnula všude. Takže jsem se to snažila protáhnout třeba do 8. Ale to byla v 9 vzhůru a konec. Pak usinala třeba ve 2 ráno.
Pak se to nějak upravilo. Taky jsme to trochu ošidili třeba nějakým výletem. Kdy teda usnula v autě ale spala chvilku. No a když se to srovnalo tak nám do toho hodila vidle školka. Tam spí s dětmi denně a doma ani houby. Tak jsem se naučila po tom obědě dělat nějakou klidnou činnost tj, televize, tablet, prohlížení knížek, nějaký výlet (v autě nehopsa), malování.
Běžná neškolkový den začíná mezi 8:30-9. a každý den konci 22:00-22:30. A ten konec je bez ohledu na to, jestli spí nebo nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.9.25 22:05

@Pyžamožrout ona je po půl hodině prakticky ale neprobuditelná a po hodině zase protivná a nedospalá🫣. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16406
8.9.25 22:07

Vstávat dříve ráno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
8.9.25 22:12

Zkusila bych jí ráno vzbudit dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31063
8.9.25 22:17

Moje deti ve 2r pres den nespaly ani jedno. Takove to prechodne odpoledni uknourane obdobi bylo asi 14 dni, pak si zvykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.25 22:18

A v kočárku by Ti neusnula? Skoro 2leta mi vstává v 6h, okolo 12.ji uvozím na zahradě a postavím na terasu..
Jindy usne v autě nebo u prsa, večer uspím okolo 8.mé, my uspavame večer i skoro šestiletou, nevidím na tom nic špatného malou nakojit nebo přečíst pohádku

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
9.9.25 05:43

Ve 12 chodí spát moje děti, které vstávají v pět nebo dřív. Když vstane v 8,je to v poledne na spaní moc brzo.

• Citovat
  • Upravit
7475
9.9.25 07:32

To bylo ve dvou u nás… usínala skoro hodinu, pak usla a joo spala i dvě hodiny. Ale večer začínala usínat tak ve 22hodin a pozdějí… takže my rušili spánek v těch dvou letech v poledne. A joo taky byla kolem 17hodiny unavená a uknouraná… noo trvalo to asi dva týdny než si to fakt sedlo. Od těch 17hodin jsme si kreslili četli apod… pak už chystali do postele a chodila spát před 19hodin. A spala do rána do 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.9.25 07:59

Od 2 let po obědě nespí. I tak spal 22.00-6.00
Naštěstí nespí ani ve školce, takže žádná změna.
Dle mého chceš po tom dítěti nemožné.
Vstává v 8.00 a má jít spát v poledne.
Vstávej v 5.30 a pak v poledne usne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí