Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Veselé Velikonoce všem ![]()
zajímá mě jak vaříte vajíčka aby nepraskla ![]()
ať dám do vařící nebo do studené, přidám ocet, sůl
vždycky je jich několik prasklých ![]()
Já jen bedlivě zkontroluju skořápku a když není jakkoliv porušená, vajčko většinou nepraskne, ač nepřidávám do vody při vaření nic ![]()
Já je vařím ve velkém hrnci a přidávám sůl a občas nějaké praskne, ale málokdy ![]()
@hedabedna Ahoj
Já našla kdysi ve staré kuchařce tento postup: Vejce do studené vody, ponořit aby byla voda 1cm nad vejci…az se začnou vařit…varit jen minutu…pak vypnout a nechat pod pokličkou v te vodě ještě 10 minut…po 10 minutách vejce prendat do ledové vody… Žloutek je pak krásně žlutý…a nikdy mi neprasklo… ![]()
@hedabedna píše:
Veselé Velikonoce všem
zajímá mě jak vaříte vajíčka aby nepraskla
ať dám do vařící nebo do studené, přidám ocet, sůlvždycky je jich několik prasklých
Tupy konec vejce propichni jehlou. ![]()
Když se vytáhnou z lednice, tak by měly chvíli odstát v pokojové teplotě.
Pak není ten teplotní šok tak velký a nepraskají.
@Petulka21 píše:
@hedabedna AhojJá našla kdysi ve staré kuchařce tento postup: Vejce do studené vody, ponořit aby byla voda 1cm nad vejci…az se začnou vařit…varit jen minutu…pak vypnout a nechat pod pokličkou v te vodě ještě 10 minut…po 10 minutách vejce prendat do ledové vody… Žloutek je pak krásně žlutý…a nikdy mi neprasklo…
tak zkusím díky ![]()
@hedabedna
Nech je odstat na pokojovou teplotu a do stejne teply vody je dej varit.
@Petulka21 píše:
@hedabedna AhojJá našla kdysi ve staré kuchařce tento postup: Vejce do studené vody, ponořit aby byla voda 1cm nad vejci…az se začnou vařit…varit jen minutu…pak vypnout a nechat pod pokličkou v te vodě ještě 10 minut…po 10 minutách vejce prendat do ledové vody… Žloutek je pak krásně žlutý…a nikdy mi neprasklo…
Přesně toto jsme chtěla psát, mám to od Vaňka, akorát je nechávám 12min a jsou akorát na tvrdo a žlutý žloutek ![]()
@saadet píše:
Přesně toto jsme chtěla psát, mám to od Vaňka, akorát je nechávám 12min a jsou akorát na tvrdo a žlutý žloutek