Jak nosit legíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
30.12.20 18:33
@Russet píše:
Pokud jsou přes legíny šaty, nevidím v tom problém. Ale jak mám sukni (nosím, pokud se oteplí, v zimě raději kalhoty), není to tak pohodlné, může se to vyhrnout. Kalhoty do přírody a do lesa beru taky jako lepší řešení. Třeba do skalního města a šplhat někde po kamenech bych v šatech nešla.

Sukně k tomu nenosím už proto, že nesnáším dvě gumy v pase. V kanclu asi máte dress code, ale ve školce a škole je to opravdu běžný pracovní oděv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
30.12.20 18:35
@Jdani píše:
Já v tom vidím docela velký rozdíl :)

Však v pohodě. Já ne - mám bavlněně tepláky a ze stejného složení od stejné značky legíny. Rozdíl akorát ve střihu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26251
30.12.20 18:38
@Pears206 píše:
Sukně k tomu nenosím už proto, že nesnáším dvě gumy v pase. V kanclu asi máte dress code, ale ve školce a škole je to opravdu běžný pracovní oděv :nevim:

ve škole to tedy fakt není běžný pracovní oděv. aspoň u nás ne. legíny nosí jen tělocvikářky, ostatní kolegyně jsou oblečené normálně. I ty na 1. stupni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56305
30.12.20 18:40
@neumisa píše:
ve škole to tedy fakt není běžný pracovní oděv. aspoň u nás ne. legíny nosí jen tělocvikářky, ostatní kolegyně jsou oblečené normálně. I ty na 1. stupni.

Já si teda ani nevybavuju, že by učitelky ve školce měly legíny, spíš si myslím, že ne.. nosily normálně džíny nebo jiné kalhoty :think: tepláky určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.12.20 18:41

@krajta nosím leginy… běžně. Skoro každý den. Akorát si nekupuju průhledný támhle na rohu u Vietnamce, ale kvalitní bezešvý. :nevim: A dokonce můžu říct, že si to se svojí postavou ve 32 letech můžu dovolit. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56305
30.12.20 18:41
@Russet píše:
Tak leda tmavě černé a na to nějaké ty šaty. Ale jinak ne.

No, takové se dělají s kožíškem uvnitř, když chceš jít i v mrazech v šatech :) A je to fajn, je v tom větší teplo než v džínách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
30.12.20 18:46
@Anonymní píše:
Jak nosite leginy, aby nebyl videt obrys kalhotek?

V zimě pod tepláky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
30.12.20 18:49
@Anonymní píše:
Jak nosite leginy, aby nebyl videt obrys kalhotek?

Jo, jiné kalhotky. Já se navykla kupovat ne s gumkami kolem nohy, ale s krajkou. Na to koukám už při nákupu. A mám za pár korun z Pepca apod. ;). A nebo tanga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
30.12.20 18:52
@Pears206 píše:
To není pravda, kalhoty i rifle se dnes dělají měkké, pohodlné, s pružným pasem bez zipu. Ale v práci třeba v pretopene kanceláři, školce nebo škole je prostě pohodlné mít ty leginy a přes ně něco delšího, už proto, že člověk je neustále v pohybu, aktivity s dětmi atd. V zateplených riflich s pružným pasem tam prostě nebudu.

Do školky určitě super, se šaty, tunikou, a věřím, že i dětem se líbíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
30.12.20 18:54

Byly doby kdy jsem snad nic jinyho než leginy nenosila a problém s kalhotkami jsem neřešila protože nosim tanga :D ty pod nima fakt vidět nejsou. Ted je nosim akorát doma, je to nejpohodlnější takže normálně s trickem. Když už ven tak s dlouhým svetrem nebo dlouhou košilí, není problém, ted v zime s kabatem. Mám pevné leginy z Calzedonie, tuším kolekce Shaper nebo tak nějak, takže jsou i stahovací, jedny mám dokonce termo a na tu kosu ted super! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
30.12.20 18:55
@yocheved píše:
Však v pohodě. Já ne - mám bavlněně tepláky a ze stejného složení od stejné značky legíny. Rozdíl akorát ve střihu :lol:

Právě ten střih těch legín mě osobně nesedí, proto bych se v práci v leginách necítila dobře (a to mám štíhlou postavu, ale mě osobně to fakt připadá jako kdybych byla ve spodním prádle :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
30.12.20 18:55
@lenkahav píše:
Russet: at si nosi leginy a ty si nos kalhoty. Stihlym leginy slusi. Tem oplacanym ne. Tem tlustym neslusi ani kalhoty. Kdo je satovej a suknovej, tak misto silonek jsou leginu v zime idealni.
PS: nerikalo se leginum drive elastaky? :think:
Říkalo, já to používám někdy i ted´, u těch silonových (dřív se ani iné snad nedělaly).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
30.12.20 18:57
@Pears206 píše:
Ja bych se zase v teplakach cítila jak do řepy, případně na sportoviště :mrgreen: U mě je samozřejmostí delší halenka do A nebo šaty.
Nosit punčocháče nebo silonky celodenne není zdravé, bavlněné leginy jsou lepší.
Co jsem vypozorovala, některé učitelky nebo asistentky se prevlekaji, všude je šatna pro personál. Ale jiné na to dají kabát, kozačky a jdou/jedou domů.
Ve školce je nutností mít náhradní převlečení, riziko, že Tě tam nějaké dítě nějak uspini, něčím polije, je celkem velké.

To mě nikdy nenapadlo že bych byla jak na sportoviště :mrgreen: jsou i hezký tepláky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61115
30.12.20 18:57
@bibi88 píše:
@krajta nosím leginy… běžně. Skoro každý den. Akorát si nekupuju průhledný támhle na rohu u Vietnamce, ale kvalitní bezešvý. :nevim: A dokonce můžu říct, že si to se svojí postavou ve 32 letech můžu dovolit. :pankac:

Ti nevim, ale v kombinaci s tim trikem a botama teda vypadáš jako ze si zrovna pribehla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
30.12.20 19:00
@Russet píše:
Elasťáky a kaliopky. Teď je ale jiný materiál. U nás v kanceláři se ve sportovním prostě nechodí. Takže vypasované legíny a obtažené kalhotky fakt ne. Leda delší tunika.

Kaliopky byly dole do gumy a třeba moje mami na nich měla ještě „šité puky“. Byla štíhlounká a vypadala v nich dobře. A nevylézaly jí z bot :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková