Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@bibi88 píše:
@krajta nosím leginy… běžně. Skoro každý den. Akorát si nekupuju průhledný támhle na rohu u Vietnamce, ale kvalitní bezešvý.A dokonce můžu říct, že si to se svojí postavou ve 32 letech můžu dovolit.
A to je cvičební úbor, nebo to takhle nosíš normálně? ![]()
Jinak postavu máš samozřejmě slušnou, o tom žádná…
To je důležité mít ten správný materiál a kvalitu. To je dobře pro příklad z Calzedinie nebo tezenis. To je lepší mít spodní prádlo bez švech. Ty můžeš nosit když chceš. To není zakázané mít na veřejnosti. Do office to nemusí být vhodné, ale to budeš vědět.
Když jsi krátká žena, to není dobře mít dlouhé top-udělá te kratější. Když jsi hruška typ, ty měj áčko střih vršek. To udělá pozornost na top a ne na spodek. Když jsi nadváha nebo obézní to je těžké být v komfortu v jiném oblečení. Tam plati to ze materiál je důležitý a barva. Černá vždy.
Tepláky je osemetné. Tepláky dělají široké nohy a zadek.
@Anonymní píše:
Jak nosite leginy, aby nebyl videt obrys kalhotek?
Leginy? Mimo fitko radsi nijak. Je to strašná móda.
@Pears206 píše:
To není pravda, kalhoty i rifle se dnes dělají měkké, pohodlné, s pružným pasem bez zipu. Ale v práci třeba v pretopene kanceláři, školce nebo škole je prostě pohodlné mít ty leginy a přes ně něco delšího, už proto, že člověk je neustále v pohybu, aktivity s dětmi atd. V zateplených riflich s pružným pasem tam prostě nebudu.
Do kanclu v leginach? Nikdy, proboha.
@bibi88 píše:
@krajta nosím leginy… běžně. Skoro každý den. Akorát si nekupuju průhledný támhle na rohu u Vietnamce, ale kvalitní bezešvý.A dokonce můžu říct, že si to se svojí postavou ve 32 letech můžu dovolit.
Vypadáš jako bys šla na zahradu. Chtělo by to vidět detail, jestli ty něco neprosvítá. Mam 34,vysportovanou štíhlou postavu, ale legíny pro mě nejsou společenský oděv a občas si je vezmu akorát do posilovny nebo na zahradu.
@Moringa píše:
A to je cvičební úbor, nebo to takhle nosíš normálně?
Jinak postavu máš samozřejmě slušnou, o tom žádná…
Já bych v tom šla třeba s dítětem na hřiště nebo se psem do parku, ale jiná možnost, kam by se hodilo takhle přijít, mne nenapadá ![]()
@Anonymní píše:
Jak nosite leginy, aby nebyl videt obrys kalhotek?
Tak si ty kalhotky neber ![]()
Příspěvek upraven 30.12.20 v 19:28
Leginy nosím tak leda doma, přes ně tuniku/šaty/oversize nebo cokoli min. pod zadek, nejlíp do půli stehen. V některých jsem ochotná jít i k vietnamcovi pro rohlíky.
Mně se leginy líbí, a le záleží leginy a legíny a jak se oblečou.. Třeba napůl džeginy, dlouhé svetr pod zadek kozačky, proč ne a nebo černé leginy, a le ne ty jemné, co jsou průsvitné, ale spíš silnější materiál, opět delší svet, kozačky..
Leginy a tričko do pasu, mi přijde nevkusné, a to dokonce i v tělocvičně..
Když leginy, tak ne ty tenkém, co jsou opravdu na cvičení, ale pevný materiál a svetr třeba do půl stehen kozačky..
Obrys kalhotek, to jsou ty tenké leginy, to neni na nosení jen tak, m a jak píší, i kdyby byl vidět obrys, tak jedině světr a nebo tričko do půl stehen na to třeba kožená bunda, kozačky
Příspěvek upraven 30.12.20 v 19:38
Leginy max tak do telocvicny a staci si pod ne koupit spravnou velikost bezesvych kalhotek. Prodavaji je napr v Tezenisu nebo v Marks&Spencer…
Kdyz uz v nich chce nekdo mermomoci vylezt ven, tak k tomu neco dlouheho aspon do puli stehen nebo ke kolenum, neni horsi pohled nez na tluste kejty v obtahlych leginach… ![]()
Denně nosím punčochy či legíny na ven i na doma, ale vždycky k nim mám sukni nebo šaty. Teď v zimě nosím termo a je v tom s teplou krátkou sukní a kozačkami líp než když mrzme zadek v riflích. V legínách s holým zadkem bych nevylezla, je to nevkus, ale pokud se vhodně zkombinují, vypadají dobře.
Elasťáky nenosit! Na tlustých vypadají příšerně v každým případě a na hubených vulgárně, provinčně a proletářsky = dospělá žena na úrovni by na veřejnosti elasťáky nenosila. Doma, na sport na výletě, s děckama na hřišti nebo kýho šlaka někde venku je to jedno, ale třeba do restaurace nebo do práce… podle mě nevkusné.
@lenkahav píše:
Russet: at si nosi leginy a ty si nos kalhoty. Stihlym leginy slusi. Tem oplacanym ne. Tem tlustym neslusi ani kalhoty. Kdo je satovej a suknovej, tak misto silonek jsou leginu v zime idealni.
PS: nerikalo se leginum drive elastaky?
Jo, říkalo. Taky kamaše jsme tomu říkali, ale kamaše jsou něco jiného, ty jsou pletené, to byl, ale svého času taky velký hit.