Jak obléci dítě na lyže

25
13.2.15 15:41

Jak obléci dítě na lyže

Maminky, jdu pro radu. Chceme jet lyžovat s tříletým synem a vůbec nevím, do čeho ho ustrojit…Jak strojíte na hory vaše děti? Jaké funkční oblečení jim kupujete a kde se dá sehnat? Pokud se dá funkční oblečení, jaká je další vrstva? Někde jsem četla, že by to neměl být svetr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
13.2.15 15:46

My dávali klasické punčocháče a lyžařské kalhoty, tílko, tričko s dlouhým, mikinu a lyžařskou bundu. kuklu, helmu a dlouhý lyžařský rukavice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.2.15 15:47

Myslím že není třeba to nijak hrotit, oblečeš ho tak, jako na ježdění na saních. Uvědom si, že to dítě nebude na lyžích celý den jako třeba dospělý.

my dáváme moirové tričko dospod (kdyby se nááááhodou malinko zpotil, ať není v mokru) a pak prostě oblíkat tak, aby mu nebylo horko ani zima - vyzkoušíš vrstvy. Na funkční oblečení můžeš dát u dítěte co chceš - nejde na expedici do Himalájí, nebude v tom celý den.

• moirové triko
  • obyč lehká mikinka s dlouhým rukávem
  • teplá flísová mikina s kapucí (kapuce je super pod helmu, netřeba řešit jesli táhne na krk nebo ne)
  • horní bunda

na nohy

• teplé legíny
  • oteplováky co byly v setu s bundou - super jsou na kšandy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009

Termo prádlo (mám i z decatlonu, je levné a v pohodě), techfleece mikinu a normálně kombinázu nebo oteplováky a bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355

Asi podle počasí, funkční vrstva je super, no a pak mikinu, bundu, oteplokáky…nebo ještě jednu vrstvu pokud bude hodně zima-sundat to můžeš kdykoliv :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.2.15 15:48

Vlneny triko, mikina nebo svetr, kamase softy. Kukla hekma, paterak. Rukavice. Bunda
Podle me je fuk jestli lyze nebo jen tak ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
13.2.15 15:49

Lyžovali jsme s malým vloni i letos - funkční spodní prádlo (koupeno v Intersportu), pak druhá vrstva - taková jako mikina, a navrch teplou kombinézu. Jednou bylo hodně mrazivo, tak -10, tak to jsem přidala ještě jednu fleecovou vrstvou. Hodně se mi osvědčil takový funkční šátek na hlavu pod přilbu, nebo by asi stejnou službu udělala tenká kukla… A co nejteplejší rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.2.15 16:00

Záleží asi kam na lyže a jestli to budeš používat i jinak, my to užijeme a měla jsem tříleťáka týden v Alpách, takže jsem tomu výběru věnovala trochu větší důslednost, na druhou stranu jsem neměla v plánu investovat nějaké větší částky. Ten výběr je hodně široký, konkrétně dávám Klimatex triko a podvlíkačky (měli celý podzim ve Sportisimu set za 450,– Kč), flees vrstvy (ty jsou prodyšné) buď jednu slabou, jednu silnou nebo obě dle počasí, nemusí to být žádná ze sportovek stačí obyčejné, a funkční bundu a oteplováky, ty děti nemusí mít moc, já nosím 10.000 sloupec, ale děcku ty tři tisíce stačí, to mají např. i oteplováky z Lidlu (ozkoušené). Jinak tak nějak co se mi zrovna konkrétně podaří sehnat a trochu to k sobě pasuje, čistě náhodou má teď snoxx kalhoty a bundu kiltec, na příští rok nordblanc, ale vystačíš i s levnějšími značkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.2.15 16:09
@petraaa11 píše:
Maminky, jdu pro radu. Chceme jet lyžovat s tříletým synem a vůbec nevím, do čeho ho ustrojit…Jak strojíte na hory vaše děti? Jaké funkční oblečení jim kupujete a kde se dá sehnat? Pokud se dá funkční oblečení, jaká je další vrstva? Někde jsem četla, že by to neměl být svetr…

dávám holkám termoprádlo (triko s dlouhým rukávem a kalhoty), lyžařské ponožky, lyžařské kalhoty a bundu… a samozřejmě rukavice, kuklu pod lyžařskou helmu a šátek na krk, když třeba hodně sněží nebo fouká… a kdyby byla fakt velká zima, tak asi ještě fleecovou mikinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.2.15 16:40

Klukovi dávám legíny, nátělník, triko většinou s krátkým rukávem, slabší mikinu, bundu, oteplovaky, od letoška má funkční ponožky, kuklu pod helmu, šálu a lyžařské rukavice.

• Citovat
  • Upravit
20777
13.2.15 16:40

My letos na lyžích začínali (tedy 4letý syn) a měl:

• nahoře normoš triko s dlouhým, mikinu flís a bundu topolino, kukla tenká a helmu
  • dole spodky z Lidlu (podle mě teda vůbec termo nejsou :lol: ), podkolenky lyžařské, oteplovačky Topolino
  • rukavice posloužily v bohatě HMkový ;)

oni nevydrží dýl jak max 2hoďky na tom.. takže bych se nebála.. určitě na převlečení suché rukavice a ponožky pak do bot.. případně čepice - kdyby neměl helmu a padal, tak jí asi zamokří..

jinak my jezdili na českých horách v teplotách 0 až minus 5 no..

užijte to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
13.2.15 17:42

Na celou rodinu jsme pořídila do spod jako první vrstvu merino vlnu (ponožky, spodky, triko), zbytek už podle možností a potřeb.
Ponožky a triko beru jako nejdůležitější investici, na zbytku už klidně ušetřím, podle momentální situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.2.15 18:24

@Moni25 a ty spodky z Lidlu jsou kupované jako termoprádlo (teplé)? Nebo jako funkční prádlo (odvádí pot a tělo zůstává v suchu)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.2.15 18:32

@Regina Hero ted si me dostala.. Mam ale pocit ze to tenkrat bylo uvedene jako termo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.1.16 13:16

Výbava na lyže

Zdravím, co vše je třeba pořídit najdete zde, povedený článek - http://blog.prodeti.cz/…va-pro-deti/ je tam i odkaz na výuku lyžování pro rodiče. Jsem lyžař a letos určitě vyzkoušíme. Loňská „pizza“ pluh se mi taky moc nezdál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat