Jak obléknout při teplotě?

446
13.7.16 09:52

jak obléknout při teplotě?

Zdravím,
prosím o rychlou radu. Miminko má teplotu (je hodně „teplý“) bohužel jsme vyrazili k návštěvě a ti tu nemají ani teploměr, jsme tady momentálně sami, takže se potřebuji vydat někam do lékárny. jsme v Praze, takže to nebude nikam daleko. ale nevím jak mám malého obléknout? mám mu dát teplejší oblečení, nebo ho mám obléknout jako kdyby byl zdravý?
děkuji za rychlou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
13.7.16 09:55

Dávala jsem třeba na cestu k dr bežné oblečeni, aby ještě nepropotil sebe i kočár a pak nenastydl o to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.7.16 10:14

@Tichošlápek a myslíte že bych měla jet s malým domů, nebo že můžeme zůstat a léčit tady? Domů máme jet v pátek. a jít k doktorovi nebo léčit lékama na teplotu? nemá rýmu ani kašel, jen ta teplota.. děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.7.16 10:23

@emimka20 záleží kolik ma teplotu? A taky jak
je starý. Já chodím k dr az když ma horečku třetí den, připadne je mu jinak zle. U malého miminka bych dr zavolala a poradila se - kolikrát muze v čekárně chytit o dost horší nemoc než s kterou k dr jdeme. Celkove si ale myslím, ze převoz nemocného dítěte není úplně ideální věc a pokud ma jen teplotu léčila bych v místě pobytu. Navíc pokud by snad mělo byt hůř, tak v Praze není s lékařskou peci žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
13.7.16 10:30

Pri teplote jen lehke obleceni a hodne vlaznych tekutin, pri vysoke uz studene zabaly. Teta je detska a rikala, ze matky mylne deti nabali a zakryji perinami, prolivaji teplym cajem, coz je presny opak toho, co telo v dane chvili potrebuje. A nerika to jen ona-koukni na net, urcite to tam bude taky.

Příspěvek upraven 13.07.16 v 10:31

• Citovat
  • Upravit
446
13.7.16 10:31

@Tichošlápek právě si taky myslím, že cestování vlakem by nebylo to nejlepší. je mu 5 měsíců. teplotu budu měřit až koupím teploměr. ale malý teď spí. je docela „v pořádku“. směje se, jí normálně, usnul úplně v klidu. jen tedy nevydrží sám, to pak pláče, když jsem u něj, je to v pohodě. Děkuji za radu, budu moudřejší až změřím teplotu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.7.16 10:34

@neonka Děkuji,
dala jsem mu na doma jen punčochy a body, jako jindy. pití má pokojovou teplotu, tak snad zaberou nějaké léky na teplotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.7.16 11:20

@emimka20 Asi uz pozde, ale je dobre se ridit tim, zda jsou teple i koncetiny. Kdyz teplota stoupa, tak jsou studene ruce a nohy a tak je cloveku zima (ma zimnici) a je dobre poradne obleknout. Pokud uz je telicko cele vyhrate, tak spis obleci min, at se telo neprehriva vic, nez je nutne a ma moznost se ochlazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.7.16 13:27

@Amys děkuju za radu :) dostal tepláky a body s dlouhým rukávem. samozřejmě ponožky. nesla jsem ho v nosítku a naštěstí lékárna byla kousek.. :) nakonec má tedy horečku po odečtení 38,3. dostal paralen čípek. Myslíte že mám jít hned k doktorovi nebo čekat? už měl rýmu, ale teplotu řeším poprvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.7.16 14:09

@emimka20 Dokud je jen teplota, neresila bych. Nemusi to nic znamenat, u malych deti je to hned. Vyckavej, co bude dal. Muze to byt dusledek cestovani, zmeny prostredi, cehokoliv. Ax pokud by to neprechazelo a nebo byly nejake komplikace, zasla bych na kontrolu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.7.16 14:40

@Amys děkuji, hned jsem trochu klidnější :) teplotu má teď 37,8 tak čípek snad zabírá.. je po jídle a teď si i sám hraje. což je od rána poprvé co vydrží sám.. pravda je že má chudák za sebou tolik cestování že to až neni hezký.. Ještě jednou děkuju VŠEM za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.7.16 14:46

@emimka20 Ja tomuhle rikam cestovni horecka. Najednou je to moc vjemu. Moje mala takhle miva horecku po kazde navsteve materskeho centra. Jak je tam mumraj, hodne lidi, deti, hracek a nevi, co driv, vzdycky to pak odnese teplotou. A druhy den je to uplne vporadku. Tak drzim palce, at uz je to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí