Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
prosím o rychlou radu. Miminko má teplotu (je hodně „teplý“) bohužel jsme vyrazili k návštěvě a ti tu nemají ani teploměr, jsme tady momentálně sami, takže se potřebuji vydat někam do lékárny. jsme v Praze, takže to nebude nikam daleko. ale nevím jak mám malého obléknout? mám mu dát teplejší oblečení, nebo ho mám obléknout jako kdyby byl zdravý?
děkuji za rychlou radu.
Dávala jsem třeba na cestu k dr bežné oblečeni, aby ještě nepropotil sebe i kočár a pak nenastydl o to víc.
@Tichošlápek a myslíte že bych měla jet s malým domů, nebo že můžeme zůstat a léčit tady? Domů máme jet v pátek. a jít k doktorovi nebo léčit lékama na teplotu? nemá rýmu ani kašel, jen ta teplota.. děkuji.
@emimka20 záleží kolik ma teplotu? A taky jak
je starý. Já chodím k dr az když ma horečku třetí den, připadne je mu jinak zle. U malého miminka bych dr zavolala a poradila se - kolikrát muze v čekárně chytit o dost horší nemoc než s kterou k dr jdeme. Celkove si ale myslím, ze převoz nemocného dítěte není úplně ideální věc a pokud ma jen teplotu léčila bych v místě pobytu. Navíc pokud by snad mělo byt hůř, tak v Praze není s lékařskou peci žádný problém
Pri teplote jen lehke obleceni a hodne vlaznych tekutin, pri vysoke uz studene zabaly. Teta je detska a rikala, ze matky mylne deti nabali a zakryji perinami, prolivaji teplym cajem, coz je presny opak toho, co telo v dane chvili potrebuje. A nerika to jen ona-koukni na net, urcite to tam bude taky.
Příspěvek upraven 13.07.16 v 10:31
@Tichošlápek právě si taky myslím, že cestování vlakem by nebylo to nejlepší. je mu 5 měsíců. teplotu budu měřit až koupím teploměr. ale malý teď spí. je docela „v pořádku“. směje se, jí normálně, usnul úplně v klidu. jen tedy nevydrží sám, to pak pláče, když jsem u něj, je to v pohodě. Děkuji za radu, budu moudřejší až změřím teplotu ![]()
@neonka Děkuji,
dala jsem mu na doma jen punčochy a body, jako jindy. pití má pokojovou teplotu, tak snad zaberou nějaké léky na teplotu..
@emimka20 Asi uz pozde, ale je dobre se ridit tim, zda jsou teple i koncetiny. Kdyz teplota stoupa, tak jsou studene ruce a nohy a tak je cloveku zima (ma zimnici) a je dobre poradne obleknout. Pokud uz je telicko cele vyhrate, tak spis obleci min, at se telo neprehriva vic, nez je nutne a ma moznost se ochlazovat.
@Amys děkuju za radu
dostal tepláky a body s dlouhým rukávem. samozřejmě ponožky. nesla jsem ho v nosítku a naštěstí lékárna byla kousek..
nakonec má tedy horečku po odečtení 38,3. dostal paralen čípek. Myslíte že mám jít hned k doktorovi nebo čekat? už měl rýmu, ale teplotu řeším poprvé..
@emimka20 Dokud je jen teplota, neresila bych. Nemusi to nic znamenat, u malych deti je to hned. Vyckavej, co bude dal. Muze to byt dusledek cestovani, zmeny prostredi, cehokoliv. Ax pokud by to neprechazelo a nebo byly nejake komplikace, zasla bych na kontrolu k dr.
@Amys děkuji, hned jsem trochu klidnější
teplotu má teď 37,8 tak čípek snad zabírá.. je po jídle a teď si i sám hraje. což je od rána poprvé co vydrží sám.. pravda je že má chudák za sebou tolik cestování že to až neni hezký.. Ještě jednou děkuju VŠEM za rady ![]()
@emimka20 Ja tomuhle rikam cestovni horecka. Najednou je to moc vjemu. Moje mala takhle miva horecku po kazde navsteve materskeho centra. Jak je tam mumraj, hodne lidi, deti, hracek a nevi, co driv, vzdycky to pak odnese teplotou. A druhy den je to uplne vporadku. Tak drzim palce, at uz je to dobre.