Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Napadlo mě to hnízdečko, aby byl jakože schoulený. Vyvýšit, podložit postýlku at není jakože rovná, my zvedali knihama pod nohy postýlky. Ale prostě vydržet a přetrpět. zkus ho uspat v postelí spolu, lehnout si k němu. To vajíčko fakt není nic moc na páteř, má se to omezovat na co nejmenší dobu, zvlášt u takového miminka. Nebo raději bych volila kočárek když už, tam bude na rovném.
@Koroptev12 pokud to bylo kvůli kolikam, co zkusit uložit na břicho? Taky to není top, ale s monitorem dechu by to snad šlo. Já jsem na břicho vždycky přetáčela dceru nad ránem, když se ji nahromadily plyny za celou noc.
Uhoupat v ruce, pak dat do postylky. V dobe spanku jit treba ven a mize usnout i v kocaru
Taky jsme naky čas uspavali v autosedačce na míči.. No a? Lepší jak na rukách, proč to řešíš když ji preneses jak usne?
Copak musí usínat zásadně v postýlce a nebo ve vajíčku? Uhoupej ji na ruce, nebo pořiď nosítko. Starší usínal jedině s prsem v puse a mladší jsem do cca 6 měsíců uhoupávala na ruce, teď už je větší (9 měsíců) a stačí, když si s ní lehnu do postele. Někdy ještě chvíli lumpačí, ale většinou do 10 minut usíná.
Tak jestli se dáví, tak ve vajíčku ji ulevuje to, že má hlavu víš. Zkusili jste ji podložit postýlku?
@Aduš8 jasně za 5 min v sedačce si zničí záda, když ho po usnuti člověk přendá
lepší jak ho půl hodiny hrbit v rukách.
Dekuju všem. Máme dvoupatrový barák, takže jít si sní lehnout do postele a nechat ji tam určitě nehrozí. Usíná docela brzo, okolo 18.30,a do postýlky ji přenáším okolo 21.00.. Nositko mi nehrozí, jsem těhotná a dost zvracím, tím jak mi tlačí na žaludek je to horší… Uhoupavat na rukách taky nechci, dcera je už na mě dost těžká, navíc by asi stejně neusla.. Jde o to že když ji dám do vajíčka, usne do 10 minut. Ale když vidím že je unavená, tak ji dám do postýlky, chvilku kouká, hraje si, a pak začne neskutečny řev že se jí tam nelíbí, chvíli počkám, až teda se brekem začne dusit a končíme u vajíčka. Když usne ve vajíčku, zkoušela jsem ji přendat, ale ještě úplně nespí tvrdě, tak se vzbudí a kolotoč začíná
Zkusím přenést to hnízdecko a chlacholit ji ![]()
@Koroptev12 ty ji tam necháš spát od půl 7 do 9 ti.. No tak to já jsem nenechala no.. Kdybych ho přenesla asi by se vzbudil, ale máme celou postýlku na kolečkách… Takže sem ho tam vždycky dala a jezdila s postylkou chvíli… Děláme to tak doteď (10m) akorát už tam usina rovnou… Pustím písničky a usne.
Mladšího jsem uspávala houpáním ve vajíčku ještě po roce, pak najednou začal usínat v posteli.. když tam nebude celý den, tak se houby stane.. nebo holt přenášej do postele dřív..
Ahoj holky, mám 4 měsíční miminko. Jako novorozenec spala furt v postýlce. Pak začala mít koliky, a jediné co pomohlo bylo houpat ve vajíčku do usnuti. Vím že vajíčko není nic skvelyho. Proto ho chci odbourat. Ale jak? Jakmile jde na ni spaní, dám do postýlky, a začne hrozně brečet. Nechám ji pár minut, pak se začne davit, a opět končíme u vajíčka. Když mi tam usne navecir, tak ji pak jen přenesu do patra kde máme ložnici, do druhé postýlky, má tam hnízdecko, a to už v klidu spinká.