Jak odpustit?

9
19.1.22 12:37

Jak odpustit?

Ahoj, můj problém je ten, že nejspíš nejsem schopná odpustit přítelovi vše co s mezi námi stalo. Narodila se nám holčička a náš vztah se zhoršil přítel si nevšímal ani malé ani mně chodil radši pořád do práce, ze začázku jsem ho chápla že je to něco nového a těžkého že s enáš život změnil jenže pak začal spávat sám aby se vyspal do práce, to sem taky chápala ale došlo to až tak že jsme spali odděleně každý den on hrál hry a já byla s malou tak sme s ezačali hádat a když bylo malé 5 měsíců tak nás nechal u melho otce s tím že si potřebuje odpočinout, mě to přišlo jako něco co se nedá přijmout že si chce odpočinout od nás no tak si našel známost s kterou to pak ukončil vrátil se k nám byly jsme spolu rok, ale bylo to ještě horší než předtím nic si neuvědomoval a lítal s kamarády a vlastně rodina ho nezajímala tak sem to už musela ukončit protože jsem to nezvládala. On se vrátil druhý den po rozchodu za předešlou známostí a já si našla “kamaráda” s kterým sem se bavila a stýkala a zapomínala na přítele a bylo mi vázně fajn. Po tom co to zjistil přítel že mám “kamaráda” vyhodil mnem s malou z bytu a nastehoval do bytu 8o tu svou známost stím že jí pomaha ze nema kde bydlet. Po 4 měsících se mu stala nehoda ja mu napsla a chtela sem vědět jak an tom všem je a tak to začalo že si vše uvědomil že mel jen nas a ze byl blbej a tak ja se tedy vratila stim ze chci rodinu jenze ted je to snad jeste horší on se tedy opravdu změnil zacal se starat me si vsimat a tak vse co jsem predtim chtela jenze mi kazdy den nadhazuje tu moji zanmost a tak dále a ja si zacinam uvedomovat ze ho nemiluji ale nechci zníčit rodinu chci aby mala měla tatu u sebe a nedokazu se posunout dál abych mi dokazala odpustit a udělat si k němu znovu cestu a milovat ho.. omlouvám se za sloh jen mě zajímá jestli jste to taky některá nezažila a nemáte zkušenosti..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1711
19.1.22 12:53

Jen aby mu to vydrželo. Rodinu zničil on, po tom všem bych se s ním ani nebavila. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
19.1.22 13:04

Já bych se po tom všem k němu také nevracela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
19.1.22 13:04

Za prvý, on ti tady předhazuje kamaráda, když měl sám nějakou známost, kterou si nastěhoval místo tebe, to mi fakt hlava nebere, že si to necháš líbit, navíc jsem to teda pochopila tak, že jako první si našel někoho on.
Za druhý, je to člověk, který si tě absolutně neváží.
Za třetí, fakt některé ženský pochody nechápu, proč se jako dokola vracíš k chlapovi, kterej za to absolutně nestojí, to nejsi jediná, takových je hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.1.22 13:10

Úplně vás chápu. Že si myslíte že jsem třeba úplně blbá taky bych si to řekla, ale mě vždycky šlo aby byla rodina pohromadě kvůli malý on se teď strašně snaží a já si i vyčítám že sem se bavila s jiným že kdyby to nepřišlo tak bych ho třeba pořad milovala a mám teď takovej pocit že nedělám vše pro to abych tu rofinu teď zachránila prostě mi to nějak nejde.. 🤷🏾‍♀️ On je teď prostě špatnej že mě vadil dotyky a všechno že ho nedokážu milovat a já se kvůli tomu cítím špatně 🤷🏾‍♀️
Jojo on byl můj první a nejspíš nedokázal překousnout že sme poznala i někoho jiného než jeho 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
19.1.22 13:10

Je to idiot, vždyť jste byli od sebe a není jeho věc jestli jsi někoho měla nebo ne. Hlavně, že jeho bokovka byla v pořádku? On tě i s dítětem vyhodí z bytu a ty se k němu vrátíš?

• Citovat
  • Upravit
9
19.1.22 13:12

A nejhoršil na tom je že se mi občas stýská po tom když jsem byla sama a měla volnost a bylo mi dobře teď se cítilm prostě jak v kleci ale přitom se snaží jen mě už je to prostě nějak jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
19.1.22 13:14
@Miska170 píše: Úplně vás chápu. Že si myslíte že jsem třeba úplně blbá taky bych si to řekla, ale mě vždycky šlo aby byla rodina pohromadě kvůli malý on se teď strašně snaží a já si i vyčítám že sem se bavila s jiným že kdyby to nepřišlo tak bych ho třeba pořad milovala a mám teď takovej pocit že nedělám vše pro to abych tu rofinu teď zachránila prostě mi to nějak nejde.. 🤷🏾‍♀️ On je teď prostě špatnej že mě vadil dotyky a všechno že ho nedokážu milovat a já se kvůli tomu cítím špatně 🤷🏾‍♀️
Jojo on byl můj první a nejspíš nedokázal překousnout že sme poznala i někoho jiného než jeho 🙂

Prosím tě, nikdy nezachraňuj vztah jen kvůli dítěti, to vždycky dopadne špatně, dítě to stejně vycítí, vy se stejně začnete hádat, pokud ti už teď vadí dotyky, atd. a ve finále dítě bude nešťastné, protože jeho rodiče se hádají a nejsou šťastni, to je daleko lepší, když jdou od sebe a udržují spolu dobré vztahy, to pak děti snášejí psychicky daleko lépe. A vůbec nechápu, proč máš černý svědomí, když on jako první tu rodinu zradil a někoho si našel a ty tady přemýšlíš, že jsi měla kamaráda, tak patrně asi nepíšeš pravdu a něco bude jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wo2
2127
19.1.22 13:20

Vaše dítě má nezralé rodiče. Život vás učí. Ber to jako životní lekci a tu rodinu zkus vytvořit s někým, kdo ti bude rovnocenným partnerem.

Teoreticky párová terapie, ale i tak pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.1.22 13:25

Je to tak jak to píšu úplně přesně ja si jen vyčítám to co mi říká si myslím. Nikdy jsem mu nebyla nevěrná prostě vždycky sem ho milovala až po tom co nás po 2 nechal a vyhodil kvuli tomu že zjistil že jako ja sem si dovolila bavit se s jinym i kdyz nim nejsem uvědomila ze ho nemiluju. Prostě si jako vyčítám že asi nejde zachránit ta rodina a myslim si že za to můžu já. Nevím jestli to dává rozum ale nevím jak jinak to vysvětlit :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
19.1.22 13:40
@Miska170 píše:
Ahoj, můj problém je ten, že nejspíš nejsem schopná odpustit přítelovi vše co s mezi námi stalo. Narodila se nám holčička a náš vztah se zhoršil přítel si nevšímal ani malé ani mně chodil radši pořád do práce, ze začázku jsem ho chápla že je to něco nového a těžkého že s enáš život změnil jenže pak začal spávat sám aby se vyspal do práce, to sem taky chápala ale došlo to až tak že jsme spali odděleně každý den on hrál hry a já byla s malou tak sme s ezačali hádat a když bylo malé 5 měsíců tak nás nechal u melho otce s tím že si potřebuje odpočinout, mě to přišlo jako něco co se nedá přijmout že si chce odpočinout od nás no tak si našel známost s kterou to pak ukončil vrátil se k nám byly jsme spolu rok, ale bylo to ještě horší než předtím nic si neuvědomoval a lítal s kamarády a vlastně rodina ho nezajímala tak sem to už musela ukončit protože jsem to nezvládala. On se vrátil druhý den po rozchodu za předešlou známostí a já si našla “kamaráda” s kterým sem se bavila a stýkala a zapomínala na přítele a bylo mi vázně fajn. Po tom co to zjistil přítel že mám “kamaráda” vyhodil mnem s malou z bytu a nastehoval do bytu 8o tu svou známost stím že jí pomaha ze nema kde bydlet. Po 4 měsících se mu stala nehoda ja mu napsla a chtela sem vědět jak an tom všem je a tak to začalo že si vše uvědomil že mel jen nas a ze byl blbej a tak ja se tedy vratila stim ze chci rodinu jenze ted je to snad jeste horší on se tedy opravdu změnil zacal se starat me si vsimat a tak vse co jsem predtim chtela jenze mi kazdy den nadhazuje tu moji zanmost a tak dále a ja si zacinam uvedomovat ze ho nemiluji ale nechci zníčit rodinu chci aby mala měla tatu u sebe a nedokazu se posunout dál abych mi dokazala odpustit a udělat si k němu znovu cestu a milovat ho.. omlouvám se za sloh jen mě zajímá jestli jste to taky některá nezažila a nemáte zkušenosti..:)

Za mě to nemá smysl. Proč by měla mít dcera výchovný příklad matky, která se přemáhá, aby nějak vydržela s otcem? Vždyť Ty ho sama nechceš, jen jsi pod tlakem „kvůli dítěti“. To by bylo obráceně.
Neřešila bys odpuštění, ale jak si poradit s rýpáním okolí, proč jsi ho brala zpět a podobně.

• Citovat
  • Upravit
33655
19.1.22 13:45
@Miska170 píše:

Jasně, on si od tebe a dítěte chtěl odpočinout, nechal tě u táty, nabrnknul si jinou. Tebe pak i s dítětem vyhodil z bytu, protože pomáhá jiné, že nemá kam jít…
Jooooo, pak se k sobě vrátíte, ale on ti bude předhazovat tvojí známost. Tak jo no. Kam jsi dala hrdost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.22 13:53

@Miska170 poslala bych ho tak max do tmy..chová je jak malé děcko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3306
19.1.22 13:54

Ahoj, tak tady budoucnost nevidím dobře. Jak potřebuje si odpočinout? Jeho změna je způsobená nehodou. Odpustit se dá, ale důvody proč se to stalo, musí zmizet. Jinak je to kolotoč trápení. Chce to ještě nějaký čas, jestli je jeho změna skutečná nebo jenom daná onou nehodou.
Odpustit mu, to co všechno udělal, bude opravdu těžké. Spíše nemožné a budeš se jen dále trápit. Odpustit někomu je mnohdy jedno z nejtěžších rozhodnutí, které v životě děláme a každý si ho nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.1.22 14:04

Odpuštění si zaslouží hlavně zakladatelka. Tu to užírá, jeho ne. Ale zapomenout mu to, to teda ne. A už vůbec, když mají spolu dítě, to je ta největší chyba vracet se kvůli dítěti, které chce mít dětství v klidu a ne denně na očích mámu s tátou, jak spolu nefungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí