Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevěru bych neodpustila.
Už nejste spolu, tak buď rád. Vztah nejspíš nefungoval, když měla milovníka, tak jako tak by to k ničemu nevedlo. Najdeš jinou… ![]()
Chce to čas, můžeš si říct - přijímám, že mě podváděla, že mě zradila. Prostě to musíš odžít, potkáš nějakou lepší.
1. nikdy neříkej nikdy. Ani kdyby ti už táhlo na sedmdesát a chystali se oslavit hodně velké výročí svatby a ty by si stále byl věrný. Většina dlouhodobých vztahů se s nevěrou nějak musí vypořádat.
2. to že ty něco děláš a nebo neděláš ještě neznamená, že ten druhý to má stejně. Každý mám odlišný set potřeb a odlišné cesty jejich naplnění. Pokud ty nechceš, aby ti ten druhý přikazoval co máš dělat a aby tě respektoval jen když naplňuješ její představu a byl si akceptován jen když jsi dokonalý a bez chybný, tak je potřeba se smířit s tím, ž prostě nemáš nárok na druho - je to jeho svobodné rozhodnutí, že s tebou je a taky jaksi je ppotřeba počítat s tím, že holt jsme lidi a děláme chyby a opravdu sposutu věcí prostě nezvládáme tak jak bychom chtěli. hledáš takový vztah kde po druhém chceš,, aby tě milovala takového, jaký doopravdy jsi? I s chybami a démony? No tak to nejde bez toho, abys zvládl to samé.
A mimochodem, dost k tomu pomáhá vlastní vyrovnání se se svými chybami a démony - to není podlehnutí, ale sebepřijetí.
3. Jak moc sis nevšiml problémů co jste měli, jak moc si je neřešil, jak moc si byl v pohodě, zatím co tvoje partnerka nebyla a nakonec to vyřešila tím, že si našla někoho, s kým jí bylo lépe?
4. pokud patříš mezi lidi, kterým pomáhá věcem rozumět - zkus se mrknout do téhle knih
@Anonymní píše🇵🇸 Nefňukám. Jen vím, že dokud si tohle nevyřeším, tak nemůžu si hledat někoho nového. Nechci z nějaké slečny dělat jen převoznici.
Fnukas.
Tak toho nech.
Fnukas. Souhlas s @carsin . Podle mě jde pouze o tvé ego. Povznes se nad to a zkus další budoucí přítelkyni dát šanci na upřímný vztah a nenechat to sežrat nějaké chudák holce, která si to nezaslouží.
@Anonymní píše:
Ahoj dámy,jak prosím odpustit nevěru bývalé přítelkyně? A tím nemyslím ve smyslu lepení vztahu. Naopak. Já bych nic takového lepit nechtěl. Myslím tím vyrovnáním se s touto situací v sobě samém, ve vlastní hlavě.
S bývalou přítelkyní jsme se rozešli v listopadu 2020 a do této chvíle mě extrémně užírá pocit, že mě minimálně tři poslední měsíce vztahu podváděla s někým jiným. Ano, strašně mě užírá ten egoistický pocit křivdy. Že já bych jí nic takového nikdy neudělal a jí naopak vůbec nedělalo problém mně dlouhou dobu lhát o oči.
PS: Nefňukám. Jen vím, že dokud si tohle nevyřeším, tak nemůžu si hledat někoho nového. Nechci z nějaké slečny dělat jen převoznici.
Ego no…na to neni rada ![]()
Doporucuju knížku Rozchod. Tam poznáš hodně věci.
Jinak si myslím, ze si to musíš v sobě proste srovnat sám. Úplně nevím co chceš odpouštět, když už spolu nejste. Musíš se proste přesto přenést a nefnukat ![]()
Já teda když jsem se dozvěděla, že mě ex podvádí, tak jsem byla ráda, že jsem se ho zbavila a řešit proč nebo že mě zradil.. prostě hodně rychle letěl a já se nikdy necítila líp.. Znovu jsem našla samu sebe, mít se ráda, užívat si svoji vlastní společnost, užívat si samoty a singl život. V tu dobu jsem se dala dohromady s nynějším přítelem a jsem stále šťastná.
Takže ať si říkáš, co chceš, tak ses přes to ještě nepřenesl a sžírá tě to. Místo toho by jsi měl být rád, že už takovou osobu nemáš v životě a ne se v tom vrtat. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj dámy,jak prosím odpustit nevěru bývalé přítelkyně? A tím nemyslím ve smyslu lepení vztahu. Naopak. Já bych nic takového lepit nechtěl. Myslím tím vyrovnáním se s touto situací v sobě samém, ve vlastní hlavě.
S bývalou přítelkyní jsme se rozešli v listopadu 2020 a do této chvíle mě extrémně užírá pocit, že mě minimálně tři poslední měsíce vztahu podváděla s někým jiným. Ano, strašně mě užírá ten egoistický pocit křivdy. Že já bych jí nic takového nikdy neudělal a jí naopak vůbec nedělalo problém mně dlouhou dobu lhát o oči.
PS: Nefňukám. Jen vím, že dokud si tohle nevyřeším, tak nemůžu si hledat někoho nového. Nechci z nějaké slečny dělat jen převoznici.
Ted me mistni furie ukamenuji. Ale jedna facka by byvala vyresila hodne krivd.
Mě přijde že ti nezabýbala, jen hledáš na koho oprávněně hodíš nějakou tu špínu.
Potřebuješ politovat a veřejně lynčovat bejvalku.
Bejvalka má kliku, že už je jen bejvalka
@K-á-č-k-o píše:
Mě přijde že ti nezabýbala, jen hledáš na koho oprávněně hodíš nějakou tu špínu.
Ahoj, děkuju za odpověď. Přišel jsem si tu jen o radu, jak se vnitřně vyrovnat s tím, že osoba, kterou jsem miloval, minimálně 3 poslední měsíce našeho vztahu chrápala s někým jiným. A nakonec se tu dozvím, že jsem si to celé vymyslel. Opravdu děkuju za takový dobrý postřeh!!! ![]()
Ad ostatní reakce: možná opravdu fňukám. Ale určitě nechci litovat nebo na někoho házet špínu. Jen bych se potřeboval s touto situací nějak vyrovnat. Např. doporučením na nějakou dobrou knížku, video či podcast. Nebo čímkoliv jiným. Prostě ať už se z tohoto stavu (tj. z pocitu křivdy) konečně dostanu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuju za odpověď. Přišel jsem si tu jen o radu, jak se vnitřně vyrovnat s tím, že osoba, kterou jsem miloval, minimálně 3 poslední měsíce našeho vztahu chrápala s někým jiným. A nakonec se tu dozvím, že jsem si to celé vymyslel. Opravdu děkuju za takový dobrý postřeh!!!
Psal jsi, že máš pocit… mě manželka byla nevěrná rok a i po dlouhé době kdy jsme spolu zůstali s tím nejsem v pohodě. Těžko se věří slovům které říká. Filmy, knihy to je na chvilku.
Tak to jsme se špatně pochopili. To, že mě podváděla, je holý fakt. Tím „pocitem“ jsem myslel následné vnímání této skutečnosti. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuju za odpověď. Přišel jsem si tu jen o radu, jak se vnitřně vyrovnat s tím, že osoba, kterou jsem miloval, minimálně 3 poslední měsíce našeho vztahu chrápala s někým jiným. A nakonec se tu dozvím, že jsem si to celé vymyslel. Opravdu děkuju za takový dobrý postřeh!!!Ad ostatní reakce: možná opravdu fňukám. Ale určitě nechci litovat nebo na někoho házet špínu. Jen bych se potřeboval s touto situací nějak vyrovnat. Např. doporučením na nějakou dobrou knížku, video či podcast. Nebo čímkoliv jiným. Prostě ať už se z tohoto stavu (tj. z pocitu křivdy) konečně dostanu.
Tak to vem tak, že uškodila sama sobě. Tys jí věřil, ale ona teď bude mít doma týpka, který o ní ví, že zahýbá. Věřit jí nikdy nebude.
Ahoj dámy,
jak prosím odpustit nevěru bývalé přítelkyně? A tím nemyslím ve smyslu lepení vztahu. Naopak. Já bych nic takového lepit nechtěl. Myslím tím vyrovnáním se s touto situací v sobě samém, ve vlastní hlavě.