Jak odpustit partnerce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
9.8.23 19:51
@Lexter píše:
Pak jsi celkem pozoruhodný kousek. Ale jsi šťastně zadaná, to bude i zčásti tím. Jsi prostě spoko.

A k čemu je to obecně dobrá hodnota? Co se tím buduje, navazuje, ať to možná zní pateticky. Jakože někdo takový je dobrý pro rodinu kterou chce 90% ženských?
Není co zde vůbec glorifikovat.

• Citovat
  • Upravit
6413
9.8.23 19:54
@Lexter píše:
Nezbývá než poblahopřát. Nakonec stejně sejde hlavně na tom co si ta která žena myslí o tom svém, no ne? Ale nic to nemění na tom, že někteří prostě vyčnívají. Jak to říct. Obrazně řečeno, chůzí tygra.

ten s chodzou tigra ale vobec nemusi byt kvalitny partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
9.8.23 20:02
@Lucy75 píše:
@Cizinka 999 i kdyby byl, tak bohužel dost souzním na zvířecích teoriích a dostanu tu tisíc mínusů, ale já vím prostě, že to tak funguje
x kámošek, známých a manželství, však pamatuju Husákovo odstoupení :-D tak mám právo trochu říct, co vím :mrgreen:
hele, psala jsem v životě třeba 20 návrhů na rozvod, furt to bylo to samý, z obou stran… pořád… vyřadíme tedy extrém chlast a gambling, ale mimísek OK a pak se našel afláč, nebo z druhý strany, byla blbá, tupá a zamilovaná a šel jinam.. fakt jsem to viděla tolikrát, že na žádné pokusy nehraju, prostě vím, že to je život… a každý ho máme ve svých rukách.. takže Zodpovědnost!

Jinými slovy pracuješ v profesi, která se těmito případy zabývá, protože není běžné pro normálního člověka psát 20 žádostí o rozvod. Ale to nevypovídá nic o běžné populaci, kde je namícháno všechno možné. K pozitivním případům se buď nedostaneš nebo ti neutkví v paměti jakožto nudná šeď.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
9.8.23 20:12

Z mé zkušenosti to, jak vidíme svět, docela dost určuje, co žijeme. A znám víc holek, co se ve vztazích dost trápili, než pochopili, že existuje mnohem víc možností než ten sexi se špatným kukučem nebo hodný blbeček. Tedy řekněme alfa a beta podle nejužívanější definice. Svět jim to tak nějak zrcadlil. Pak sami sebe dávali do role milenky nějakého vobšousta nebo měli opravdu někoho nudného. Svět je naštěstí mnohem rozmanitější a np. zajímavý materiál pro mě nespadá do žádné z těchto dvou kategorií. Ale jestli někomu stačí takový svět a takové vidění reality - ať si ho má. Mě osobně je putna, jak to je u vlků. Pro mě jsou víc sexi některé cechy spíše lidské než zvířecí. Takový vobšoustník, co za každou větví ohne jinou a ženy si neváží, sexi prostě není. Bohužel pro něj, má tendenci taky otevřít pusu - a to pak může vypadat jako sám adonis, ale čaro je pryč.

• Citovat
  • Upravit
6413
9.8.23 20:15
@Lucy75 píše:
JO, vždy to tak bylo v každém mém třídním kolektivu od zš - gympl a a vš - ano, přesně takto, ale asi jsme nějací ufoni, že to vidíme jinak než všichni ostatní :mrgreen: já to vidím a žiju celý život, ale asi je fakt, že jiní lidi ten sex a dominance až tak neřeší a nevnímají tyhle rozdíly mezi lidmi a jejich sexuálním „postavením ve skupině“ (páč to není nic jiného :mrgreen: )
Mne třeba ze sexuologie (MU Brno) měl nejbližší přítel a spolužák Radima Uzla a on nám (ten kantor) říkal - To jste neviděli, prostě Radim jen vstupil, a všechny ženské byly štajf a někdy to bylo vidět i na bradavkách 8)
Jako ne, že by se mi líbil zronva Uzel, ale úplně chápu a vidím, že za mlada byl hezkej a chytrej a charismatickej a prostě jako alfáč vstoupil…
No a že skončil u toho, že dělá reklamy na Arginmax - hm - no a co :mrgreen:
Mně se strašně líbí, jak tu každá ženská popírá tyhle přírodní zákonitosti, a pak tu čtu každé druhé vlákno, že příťa je hodnej, no, ale málo šu-ká :mrgreen: to je směšné prostě…

na mna Uzel posobil slizko, nie sexy.
to, ze chlap nesexuje, moze byt aj o tom, ze ten vztah nie je udrziavany, neciti sa v nom citovo zainteresovany.
ano, poznam zeny, ktorym sa pacia vysportovani chlapi, alebo chlapi s urcitymi charakteristikami. ale to este neznamena, ze im bude klapat vztah, ze sa k sebe hodia.
kamaratka ma za manzela muza, ktory bol uplne ucho, ked sa stretli. jej dal predtym kosom niekto, o kom sa hned dalo predpokladat, ze do vztahu vhodny nie je. ona si ho ale vyvolila na zaklade nejakych jej chybnych predpokladov.
po sklamani zbalila to ucho a spravila z neho sebavedomeho, schopneho chlapa. tym, ako sa k nemu spravala. on jej dal lasku, ona jemu oplatila laskou a respektom a tak im to funguje.
chlap musi byt citovo dostupny a psychicky zdravy, to je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
9.8.23 20:25

@Capelucia přesně… Svět se opravdu nedělí na hodné blbce a zlé kukuče. Možná v lidové tvořivosti pro účely zjednodušení se to používá, ale nenapadlo mě, že to může někdo brát vážně.

• Citovat
  • Upravit
25193
9.8.23 20:34

@Mango_Lassi ;) ale však ANO, ty pořád se mnou, Mango, bojuješ, ale úplně nesmyslně! To je přece jasné, že všichni máme kolem sebe bubliny.. já zavírám a rozvádím lidi-v konečném efektu, ty zas umíš jiný věci…
takže já logicky po 30letech vidím obvykle černé scénáře, ovšem růžové přeju všem ;) nemyslím, že musíme být zrovna my dvě po tolika letech zde ve sporu, zubatko ;) :kytka:

Příspěvek upraven 09.08.23 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nurofen
9.8.23 20:34

Svět se nedělí jen na zlé a hodné kukuče, ale i na ně… a není to dělení zrovna nedůležité.

Opět si projdeme mé věty:

„Řekněme, že po alfovi kvůli postavení poletí ze skupiny 50 lidí a 25 holek z toho - tak 15 holek a po betě třeba 2 holky (často chtějí jen hnízdit a už chtějí mimíska, spíš, než že by je ten chlap bral sexuálně)… Po alfovi kvůli vzhledu z 25 holek poletí 20 a po betě 2-3 holky… Ale nakonec skončí s betama, protože alfa je jen ošuká často a nechá si jen tu nejlepší… stačí? “

Z toho nevyplývá, že všechny ženy včetně leseb chtějí alfu, ale většina ano. Nejdřív na vztah, ale on je často jen ojede, takže pak aspoň na sex (nevěru). A blba na výchovu děcka.

To je typický příklad. Statistický. Platí jak na ALFU PODLE POSTAVENÍ, tak na ALFU PODLE TĚLA/SÍLY/SVALŮ/KSICHTU…

Líbí se většině, ne všem. Touží po něm. Ale nemůžou ho často mít nebo ne na vztah, pouze na sex. Kyselé hrozny, některé dámy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
9.8.23 20:42
@Lucy75 píše:
@Mango_Lassi ;) ale však ANO, ty pořád se mnou, Mango, bojuješ, ale úplně nesmyslně! To je přece jasné, že všichni máme kolem sebe bubliny.. já zavírám a rozvádím lidi-v konečném efektu, ty zas umíš jiný věci…
takže já logicky po 30letech vidím obvykle černé scénáře, ovšem růžové přeju všem ;) nemyslím, že musíme být zrovna my dvě po tolika letech zde ve sporu, zubatko ;) :kytka:

Bojuju? Upozornění, že bereš to filtrem svého povolání, je nějaký boj?
Já zase neznám nikoho ve svém okolí, kdo se motá v těch sociálních případech, ale nemám tendenci zpochybňovat tvou zkušenost, jen chci říct, že to vidíš jednostranně. Každá nepodlehne zlému kukuči, stejně tak, jako hodný kluk nerovná se trouba, který dřív nebo pozdě dostane parohy. Svět takto jednoduchý není.

• Citovat
  • Upravit
2713
9.8.23 21:58
@Cizinka 999 píše:
Třeba na začátku ano, ale proč by se do mého postupně času nemohla zamilovat?

Neříkám že nemohla, ale je to asi tak pravděpodobný, jako vyhrát první ve sportce. Lidi jsou samozřejmě různý, ale pokud je někdo tak zakoukaný do někoho, kdo o něj nemá zájem jako o partnera, tak bez nějaké velké ťafky ho to jen tak nepřejde. Netvrdím, že ho nemá svým způsobem ráda za to jaký je. Ale vsadil bych boty na to, že pokud o ni ten idol projeví zájem, tak mu skočí okolo krku a i jinam. Možná, ale opravdu jen možná, odolá kvůli dítěti, aby nerozbila rodinu.
Moje dobrá kamarádka se mi ve slabé chvilce svěřila, že po dvaceti letech manželství má manžela ráda, ale kdyby bývalého potkala a kývnul, tak by to asi skončilo v pelechu. I když ví, že jako partner je nepoužitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
9.8.23 22:03
@Nurofen píše:
Když budete mít skupinu 20 lidí a v ní někdo nabyde postavení vůdce, je alfa, i kdyby nebyl hezkej, ženy ho začnou vnímat jako hezkého (často), pak může být v parte hezoun, co po něm ostatní letí, ostatní ho mají rádi a rády - taky alfa.

Alfa díky vzhledu a alfa díky inteligenci (byť často jde o EQ spíš než o IQ, bohužel ne vždy se to překrývá)

Alfa často musí lhát… nevidím v tom problém.

Aha. Tak si vezmeme nějakého toho vůdce, třeba pan vedoucí ve firmě. Řekněme že tam je alfa a podřízené z nej vlhnou, jen kvůli tomu, že je vedoucí. Jenže tenhle vedoucí jde na poradu vyššího managementu a podle této teorie je to najednou beta jako poleno, protože tam má nejnižší funkci. Osobní život - svou manželku si samozřejmě umí náležitě srovnat, když začne být přespříliš emocionální, a mít klid. Podle téhle teorie si vybral ženu pěknou a mladou, která zvládá domácí práce, žádné jiné kritérium pro alfu není potřeba, ba naopak si hlavně musí pohlídat, aby ho nikdy v ničem nepředehnala (kromě krásy a uklizeni), aby nikdy nebyla narušena jeho alfa pozice a měl klid. Tento alfa muž si ale po sobě neumí ani uklidit, a proč by to taky dělal, když si právě na tohle manželku vybral (plus sex a vaření samozřejmě), takže jeho manzelka musí neustale chodit a čistit po něm špínu a sbírat odpadky. Level roční dítě. Manželce se tím pádem brzy zhnusí, ale jelikož hlavní kritérium pro alfu je vysoký plat, tak s ním zůstane, vše mu lhostejně odkyve a na sex si najde mladého zajdu, protože nějaké morální vyspělé hodnoty nemá logicky vyznavač alfa teorie, natož pak aby si někoho takového dokázal najít. A je z nej beta i doma, i když ma postavení, prachy a je i hezoun. A pak třeba sport - klidně se muze stát, že na golfovém hřišti bude alfáč na entou, ale pak půjde hrát opravdový sport se svým týmem, kde nebude stačit ani jednomu svému podřízenemu, pak bude pořad alfa nebo už spíš ne?

A jen pro upřesnění, myslím vyloženě tu teorii i s pokyny, jak se ma muž ve vztahu chovat, aby byl alfou. Myslím že se to dá vyhledat pod “redpill vztahy”. Nemyslím to, že se mi někdo libi, ma přirozeně větší vudcovske dovednosti (schopnost organizace, racionalitu, rozhodování, rozvahy..) než já a tak ho nazvu alfou :)

• Citovat
  • Upravit
My Melody
10.8.23 00:16

@Lucy75
:D No meli bychom si ujasnit, co znamena clovo „hodny“, protoze mam z techto diskuzi pocit, ze kdyz se rekne „hodny chlap“, mysli se tim takovej ten nemtavej, poslusnej, natvrdlej nouma, skratka submisivnej debilek.
A ten mytem opradenej alfa je taky deb
il, ale neni dobrotivej, protoze je hajzl, takze je zhajzlenej debil. Rozumim tem stereotypum spravne? :D Lidova slovesnost zhajzleneho debila oznauje jako alfa a dobrotivej debil je beta.

:think: A kam ted dame, do ktereho suplika, pritazlive a inteligentne chlapy, kteri maji charakter? Do ktereho suplika dame osklive hajzliky ze zlym kukucem a netrtkace? Do ktereho suplika dame dame haz*la lemraveho, ktery nema charakter, ale je lemra, takze zustane sedet, kam ho posadis…stereotypy jsou problem. :D

Příspěvek upraven 10.08.23 v 00:52

• Citovat
  • Upravit
Nurofen
10.8.23 00:21
@takymanžel píše:
Neříkám že nemohla, ale je to asi tak pravděpodobný, jako vyhrát první ve sportce. Lidi jsou samozřejmě různý, ale pokud je někdo tak zakoukaný do někoho, kdo o něj nemá zájem jako o partnera, tak bez nějaké velké ťafky ho to jen tak nepřejde. Netvrdím, že ho nemá svým způsobem ráda za to jaký je. Ale vsadil bych boty na to, že pokud o ni ten idol projeví zájem, tak mu skočí okolo krku a i jinam. Možná, ale opravdu jen možná, odolá kvůli dítěti, aby nerozbila rodinu.
Moje dobrá kamarádka se mi ve slabé chvilce svěřila, že po dvaceti letech manželství má manžela ráda, ale kdyby bývalého potkala a kývnul, tak by to asi skončilo v pelechu. I když ví, že jako partner je nepoužitelný.

:palec: přesně potvrzuješ co říkám

• Citovat
  • Upravit
7692
10.8.23 00:27
@Parninas píše:
Tak to ti kvituju. Ale neruš mu představu toho, co všechny ženy zaručeně chtějí. Přijde mi to podobně úsměvné jak to, že ženy úplně slintají nad gymbros a obecně nabušenými týpky. Přitom ty svaly ocení spíš ostatní hoši, pro ženu to až taková alfa a omega není. 8)

Zaručeně? Lidi jsou různí. Uniká vám o čem jsem to vlastně mluvil.

@Cizinka 999 píše:
V mojí bubline tohle prorovnani nikdo nedělá. Spíš sebevědomí, nesebevodomy, introvert, extrovert

Každý tomu nějak říká. Někdo alfa, někdo sebevědomý, to je to buřt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
10.8.23 00:28
@Mkmkz píše:
ten s chodzou tigra ale vobec nemusi byt kvalitny partner.

A to řekl kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria