Jaká je optimální doba pro svatbu?

Anonymní
6.8.23 23:56

Jaká je optimální doba pro svatbu?

Ahoj, holky.
Prosím Vás, po jak dlouhé době jste měly svatbu? A po jaké době jste se s partnerem začínali bavit a celkově uvažovat o svatbě?
My jsme s přítelem cca 2 roky, moc se milujeme, vše je super, bydlíme spolu a i v domácnosti jsme docela dobře sehraní - prostě vše klape, sem tam menší hádka, ale to je normální, rozhodně si nerveme vlasy :mrgreen:
Jenomže…přítel už nějakou dobu mluví o svatbě a dává mi takové nápovědy (např. že by mi něco chtěl strašně říct, ale že mu k tomu chybí jedna důležitá věc a bez té to nebude ono). Několik dní zpět otevřeně řekl, že si mě plánuje vzít. Doma si už skrze toto téma taky občas rýpnou - jako kde by mohla svatba být, v soukromí se mě ptají jestli vůbec bude prstýnek atd.
Já si vždy představovala svatbu tak do 2-3 let, optimálně. Je to dle mě fáze, kdy toho člověka znáte dobře a víte do čeho jdete, takže žádné poblouznění, ale zároveň je tam stále i kapka té “správné” zamilovanosti, tzn. není to, že jste spolu 10 let a ten vztah je už prostě takový jiný… Navíc my spolu bydlíme už dloouho a zažili jsme toho spolu opravdu hodně, takže v tomto je to asi výhoda, že opravdu víme do čeho půjdeme.
Pro mě by byla svatba super tak do roka, mluvíme i o mimi, ale bohužel nechci na psí knížku. Ať je to konzervativní jak chce, vyrůstala jsem v rodině, kde prvně svatba a potom dítě a jsem na tom jaksi zvyklá :nevim: Přítel ale teď nadhodil to, že třeba až tak za 3 roky…miminko bychom chtěli rozhodně dřív (opět problém na psí knížku). To už spolu budeme 5 let. Jo, asi je to stále v pohodě, ale já už se za 5 let dávno vidím vdaná a s mimčem. Po finanční stránce jsme velice dobře zajištěni, takže v tomto problém nebude…
Nechci, aby jsme se potom brali tak nějak z povinnosti - že většina vrstevníků se bere, tak my teda taky, aby se neřeklo :(
Nechci, aby to vyznělo špatně, jen jsem si asi myslela, že když o tom často mluví a ptá se na detaily ohledně toho, tak to třeba už nějak plánuje. Kolikrát mi v opilosti řekl, že si mě chce strašně vzít a nespočetněkrát mě nazval nevěstou (a to i před jinými lidmi…). Jen mi jen potom líto, že prstýnek stále nikde :think: a byly i situace, ve kterých jsem si myslela, že zrovna požádá a ono nic.
Jen je mi to divné, že na jednu stranu o tom mluví a zajímá se, na druhou stranu mi pak řekne, že za delší dobu? :oops:
Prosím o anonym, chodí zde známí a mohli by poznat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16639
7.8.23 00:06
@Anonymní píše:
Ahoj, holky.
Prosím Vás, po jak dlouhé době jste měly svatbu? A po jaké době jste se s partnerem začínali bavit a celkově uvažovat o svatbě?
My jsme s přítelem cca 2 roky, moc se milujeme, vše je super, bydlíme spolu a i v domácnosti jsme docela dobře sehraní - prostě vše klape, sem tam menší hádka, ale to je normální, rozhodně si nerveme vlasy :mrgreen:
Jenomže…přítel už nějakou dobu mluví o svatbě a dává mi takové nápovědy (např. že by mi něco chtěl strašně říct, ale že mu k tomu chybí jedna důležitá věc a bez té to nebude ono). Několik dní zpět otevřeně řekl, že si mě plánuje vzít. Doma si už skrze toto téma taky občas rýpnou - jako kde by mohla svatba být, v soukromí se mě ptají jestli vůbec bude prstýnek atd.
Já si vždy představovala svatbu tak do 2-3 let, optimálně. Je to dle mě fáze, kdy toho člověka znáte dobře a víte do čeho jdete, takže žádné poblouznění, ale zároveň je tam stále i kapka té “správné” zamilovanosti, tzn. není to, že jste spolu 10 let a ten vztah je už prostě takový jiný… Navíc my spolu bydlíme už dloouho a zažili jsme toho spolu opravdu hodně, takže v tomto je to asi výhoda, že opravdu víme do čeho půjdeme.
Pro mě by byla svatba super tak do roka, mluvíme i o mimi, ale bohužel nechci na psí knížku. Ať je to konzervativní jak chce, vyrůstala jsem v rodině, kde prvně svatba a potom dítě a jsem na tom jaksi zvyklá :nevim: Přítel ale teď nadhodil to, že třeba až tak za 3 roky…miminko bychom chtěli rozhodně dřív (opět problém na psí knížku). To už spolu budeme 5 let. Jo, asi je to stále v pohodě, ale já už se za 5 let dávno vidím vdaná a s mimčem. Po finanční stránce jsme velice dobře zajištěni, takže v tomto problém nebude…
Nechci, aby jsme se potom brali tak nějak z povinnosti - že většina vrstevníků se bere, tak my teda taky, aby se neřeklo :(
Nechci, aby to vyznělo špatně, jen jsem si asi myslela, že když o tom často mluví a ptá se na detaily ohledně toho, tak to třeba už nějak plánuje. Kolikrát mi v opilosti řekl, že si mě chce strašně vzít a nespočetněkrát mě nazval nevěstou (a to i před jinými lidmi…). Jen mi jen potom líto, že prstýnek stále nikde :think: a byly i situace, ve kterých jsem si myslela, že zrovna požádá a ono nic.
Jen je mi to divné, že na jednu stranu o tom mluví a zajímá se, na druhou stranu mi pak řekne, že za delší dobu? :oops:
Prosím o anonym, chodí zde známí a mohli by poznat :zed:

Pokud mluví jen tak, má to v plánu. Pokud ještě neřeší datum, zřejmě plánuje žádost o ruku. Každopádně bych zatím nic neřešila, i když nevím, proč o tom mluvil už dřív :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5262
7.8.23 00:28

Normalne bych si s nim na tohle tema promluvila :nevim: Jak on ma vedet, jakou casovou osu si ty nosis v hlave? Za me - kazda to mame jinak. Mne 2-3 roky prijdou malo. To bych byla vdana uz minimalne trikrat. A taky trikrat rozvedena. Ale tobe to zase muze pripadat tak akorat. Jinak me teda pobavilo “chodime spolu cca 2 roky” a k tomu “dloouho spolu bydlime”, protoze pod pojmem dloouho si teda predstavuju neco zcela jineho :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.08.23 v 00:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.8.23 00:28

Brali jsme se po sedmi letech, dítě přišlo dva roky po svatbě. Ale mně bylo 21, když jsme spolu začali chodit, takže úplně nebylo kam spěchat. Odpíchla bych se od toho, kolik vám je a do kolika let je pro tebe ideální mít první dítě. A když on mluví o plánech do budoucna, tak bych ho prostě konfrontovala se svým časovým horizontem a s tím, že dítě rozhodně porodím až do manželství. V tomto je dobré mít jasno a opravdu o tom mluvit, trošku toho pragmatismu i na úkor romantiky. Můj muž to věděl tak tři čtyři roky, že se vdávat chci a že bez svatby na děti nepřistoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
7.8.23 00:39

Asi jsi mladá a na svatbu se hodně těšíš.
Ale, i přesto bude lepší, když nebudeš dávat tak moc najevo, že po tom tak toužíš. :think:
Můžeš totiž, tímto svým chováním svého potenciálního manžela hodně odradit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
7.8.23 00:40

My jsme se brali po roce. :mavam: Pet let čekat na zadost bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
7.8.23 00:43

Nekoukej na to jak to mají ostatní. Určitě svého partnera prvně hodně poznej než si ho vezmeš. My se budeme brát teď v září po skoro 8 letech. Každý to má opravdu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
7.8.23 00:44
@someargue píše:
My jsme se brali po roce. :mavam: Pet let čekat na zadost bych nechtěla.

Mě kdyby ten můj žádal po roce vztahu o ruku, tak bych utíkala :D ale jak jsem psala, je to na každém a důležité je, jak si spolu ti dva rozumí :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
7.8.23 00:45
@Černá Madonna píše:
Asi jsi mladá a na svatbu se hodně těšíš.
Ale, i přesto bude lepší, když nebudeš dávat tak moc najevo, že po tom tak toužíš. :think:
Můžeš totiž, tímto svým chováním svého potenciálního manžela hodně odradit. :kytka:

Já vidím v okolí opačný příklad. Holky, co jsou hrozně “nad věci” (na oko) doteď vdané nejsou a ten chlap je nechává čekat roky a roky. Je nesmírně důležité mluvit o tom co každý očekáváte od vztahu, a ne že žena má být v pozici věčné čekatelky a ještě to nesmět nedat najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
7.8.23 00:54
@Lu66 píše:
Mě kdyby ten můj žádal po roce vztahu o ruku, tak bych utíkala :D ale jak jsem psala, je to na každém a důležité je, jak si spolu ti dva rozumí :) :srdce:

My jsme tou dobou už dávno spolu bydleli a bohužel stihli projit velmi těžkým obdobím (tím myslím okolní události, ne něco ve vztahu). Ale vsechno zle je k něčemu dobré, a ta neštěstí nás hodně stmelila.
Jinak mas pravdu, je to na každém, jen je nefer od toho přítele ji takhle “dráždit”, nazývat nevěstou atp, aby záhy zjistila, že si ji vzit vůbec neplánuje. Ať teda těchto prázdných řečí nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
7.8.23 00:59
@someargue píše:
Já vidím v okolí opačný příklad. Holky, co jsou hrozně “nad věci” (na oko) doteď vdané nejsou a ten chlap je nechává čekat roky a roky. Je nesmírně důležité mluvit o tom co každý očekáváte od vztahu, a ne že žena má být v pozici věčné čekatelky a ještě to nesmět nedat najevo.

Tak jsem to nemyslela.
Neradím jí, aby se chovala jako nějaká pipina, která jen čeká na zakokrhání pána kohouta. :D
Je samozřejmostí, že každý funkční vztah by se měl posouvat
směrem, ke krásnému společnému životu.
Ale, i přesto si myslím, že svatba není zárukou lásky na věky.
Muži, to vidí úplně jinýma očima než vdavek chtivé ženy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
7.8.23 01:00

Asi každýho věc, já třeba svatbu nikdy nechtěla a nechci, jsme spolu 22.let a bez toho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 01:20

My jsme se brali po roce. Dost odvážný krok. Jedenáctý rok od svatby a při třech dětech na plno říkám, že to bylo nejlepší rozhodnutí mého života.

Chce to mluvit, mluvit a mluvit o tom, jakou máte představu o životě. Je sice fajn, že si Tě partner chce vzít (někdy), ale termín vlastně není vůbec podstatný, pokud už spolu žijete. Svatbou se nezmění téměř nic, tak proč by se chlapec snažil… Jediná komplikace - spíše motivace pro něj může být založení rodiny, pokud Ty trváš na tom mít dítě až po svatbě.

Říká se, že optimální je chození kolem dvou let, pak už závazek - sňatek. Jinak prý ta životní jízda ztrácí rychlosti. Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
3121
7.8.23 02:39

Svatba byla skoro po 5ti letech. O dětech a svatbě jsme mluvili už asi po měsíci od seznámení.

My jsme v tomto oba dost racionální.
Měli jsme domluvenou časovou osu kde byl konkrétně stanovený POSLEDNÍ  bod - počátek snažení se o dítě.

Kolik vám je let? Za jak dlouho chcete dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
7.8.23 03:10

Svatba po dvou třech letech známosti mi přijde úplně normální doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí