Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, ahoj,
Seznámil jsem se s partnerkou, ale náš začátek byl vlažný, vídali jsem se vždy jednou do týdne, někdy kvůli covidu dýl, nespali jsme spolu, vodili se za ruku, dali si nějaký dárky. Po pár měsících takto vlažného vztahu jsme se spolu poprvé vyspali. Ona v době seznámení neměla dořešenou minulost, ač si myslela, že má. Po našem prvním vyspání se ten kluk se kterým to neměla dořešení znova objevil a její city se k němu obnovili, dvakrát se spolu vyspali. Ten kluk o ní moc zájem neměl, spíše chtěl aby se snažila ona o něj, tak se rozhodla pro mě. Měsíc jsme to takhle měli ještě vlažnější i vzhledem k její škole, potom jsme si scházeli častěji, spali spolu častěji, došlo na seznámení rodin, první společná dovolená, poté společnému sestěhování následně žádosti o ruku a teď očekávání potomka. Nicméně celou tuto minulost jsem se dozvěděl nedávno, když jsme měli s partnerkou na dovolené pouze jednu simku a v rámci vzpomínání na náš začátek jsem našel tohle. Byla to chyba sám jsem se za to potrestal. Partnerka mě teď miluje, já jí, jen se mi s tím nějak nedaří vypořádat.
Já tohle moc nechápu, nejdřív spolu skoro nejste, pak najednou honem dítě a svatba i když se líp znáte jestli to chápu rok? Kam jsi pospíchal? Předtím jsi měl pořád něco jinýho na práci, a teď do toho zase skáčeš po hlavě ![]()
@Růže777 píše:
Dobrý den, ahoj,Seznámil jsem se s partnerkou, ale náš začátek byl vlažný, vídali jsem se vždy jednou do týdne, někdy kvůli covidu dýl, nespali jsme spolu, vodili se za ruku, dali si nějaký dárky. Po pár měsících takto vlažného vztahu jsme se spolu poprvé vyspali. Ona v době seznámení neměla dořešenou minulost, ač si myslela, že má. Po našem prvním vyspání se ten kluk se kterým to neměla dořešení znova objevil a její city se k němu obnovili, dvakrát se spolu vyspali. Ten kluk o ní moc zájem neměl, spíše chtěl aby se snažila ona o něj, tak se rozhodla pro mě. Měsíc jsme to takhle měli ještě vlažnější i vzhledem k její škole, potom jsme si scházeli častěji, spali spolu častěji, došlo na seznámení rodin, první společná dovolená, poté společnému sestěhování následně žádosti o ruku a teď očekávání potomka. Nicméně celou tuto minulost jsem se dozvěděl nedávno, když jsme měli s partnerkou na dovolené pouze jednu simku a v rámci vzpomínání na náš začátek jsem našel tohle. Byla to chyba sám jsem se za to potrestal. Partnerka mě teď miluje, já jí, jen se mi s tím nějak nedaří vypořádat.
Citovat
@Růže777 píše:
Dobrý den, ahoj,Seznámil jsem se s partnerkou, ale náš začátek byl vlažný, vídali jsem se vždy jednou do týdne, někdy kvůli covidu dýl, nespali jsme spolu, vodili se za ruku, dali si nějaký dárky. Po pár měsících takto vlažného vztahu jsme se spolu poprvé vyspali. Ona v době seznámení neměla dořešenou minulost, ač si myslela, že má. Po našem prvním vyspání se ten kluk se kterým to neměla dořešení znova objevil a její city se k němu obnovili, dvakrát se spolu vyspali. Ten kluk o ní moc zájem neměl, spíše chtěl aby se snažila ona o něj, tak se rozhodla pro mě. Měsíc jsme to takhle měli ještě vlažnější i vzhledem k její škole, potom jsme si scházeli častěji, spali spolu častěji, došlo na seznámení rodin, první společná dovolená, poté společnému sestěhování následně žádosti o ruku a teď očekávání potomka. Nicméně celou tuto minulost jsem se dozvěděl nedávno, když jsme měli s partnerkou na dovolené pouze jednu simku a v rámci vzpomínání na náš začátek jsem našel tohle. Byla to chyba sám jsem se za to potrestal. Partnerka mě teď miluje, já jí, jen se mi s tím nějak nedaří vypořádat.
Celý to je nějaký divný. Vždyť ty jí skoro neznáš. Prakticky jste spolu nechodili a najednou dítě a žádost o ruku? Takhle když jsi to psal a mohl sis urovnat myšlenky, tak ti to přijde jako ta správná dynamika vztahu?
@pikola od července roku 2021 jsme spolu začali bydlet, byli jsme spolu od té doby skoro každý den, byl jsem si jistý a nějak jsem to tak cítil/cítili, že si sedíme a že spolu chceme rodinu a strávit zbytek života.
@Růže777 píše:
No, ona doufala, že bude s automechanikem, s tebou to nebrala až tak vážně. S ním to nevyšlo. Pak jsi přišel ty s návrhem, který ona přijela. Co s tím tedˇchceš dělat? Dítě na cestě, svatba…
@Tosidelassrandu O dítě jsme se rozhodli snažit nedávno, poznali jsme se koncem roku 2020. Jak jsem psal, každý den jsme si psali, od července roku 2021 jsme spolu začali bydlet, seděli jsme si, milovali jsme se, milujeme. Žádost přišla konec srpna 2022. Možná přišla na dnešní dobu moc rychle, uznávám, ale cítil jsem to tak..
@Růže777 píše:🙂 no, nevím co k tomu dodat. Snad ti bude vyhovovat, dělat jí ťunťu i nadále. Hodně štěstí
@Tosidelassrandu O dítě jsme se rozhodli snažit nedávno, poznali jsme se koncem roku 2020. Jak jsem psal, každý den jsme si psali, od července roku 2021 jsme spolu začali bydlet, seděli jsme si, milovali jsme se, milujeme. Žádost přišla konec srpna 2022. Možná přišla na dnešní dobu moc rychle, uznávám, ale cítil jsem to tak..
@arinecka V téhle chvíli se snažím se situací vyrovnat a ustát, nechci jí těhotnou opouštět a nechci aby pak trpělo dítě, ty následné dva roky jsme jsem do milovali a milujeme do teď.
Měla tě jako zadní vrátka, čekáte dítě, odpustit bude těžký, ale už to vrátit nejde. Možná si ji neber, aby popřípadě za pár měsíců nemusel být rozvod.
@Růže777 píše:
zároveň to byl brácha partnera její nejlepší kamarádky …
Tak po téhle větě jsem přestal číst.
Jsi zoufalec, který neumí komunikovat. To co jsi mohl vylíčit na 15 řádků, jsi zde roztáhl na 73 zbytečných řádků.
Jsi sobec a narcis, který zde popisuje nějaké naprosto bezýznamné podrobosti z minulosti.
V hlavě máš guláš. Neumíš odlišit podstatné od nepodstatného. Podstatné je to, že máš partnerku a že čekáte společné dítě, Ty troubo.
Stalo se to v době, kdy jste spolu prakticky nechodili. Od doby, co jste se sestěhovali, tak už je vše O. K. Ber to takhle.
Co naděláš. Máš doma nekvalitní matroš. Hele díky Covidu jsi ji neměl na dohled. To tě „omlouvá“. Úplně blbej nebudeš tak si poradíš.
Edit: Zatím bych si ji nebral. Fakt ne. K dítěti závazky budeš mít. K ní zatím, věř mi, nechceš.
Příspěvek upraven 08.08.23 v 10:58
Já bych se tím až tak nezabývala. Co bylo, bylo. Teď je situace jaká je, to je to na co se máš soustředit. Ona se ta láska dneska hrozně přeceňuje, jenže láska jsou jenom biochemické procesy v mozku, mění se, na tom samotném přece nelze stavět vztah. Píšeš že si vyhovujete, dobře se vám spolu žije, to je super. Tak nevymýšlej blbosti, nech minulost minulostí a soustřeď se na současnost a budoucnost.
@Tala20 Máte naprostou pravdu, něco takového jsem přesně potřeboval slyšet.
Děkuji za Vaši konstruktivní kritiku a pomoc, ono pomohlo jen to hodit si to černé na bílé a přesně něco takového si vyslechnout.