Za dobrotu na žebrotu... Máte/míváte to stejně?

Anonymní
7.8.23 22:54

Za dobrotu na žebrotu... Máte/míváte to stejně?

Hezký večer,
jdu se vypovídat po mém opět spálení se v rámci poskytnutí pomoci či starosti o úplně cizího člověka.
O víkendu k nám přijela známá a sestra mého přítele. Tu známou jsem opravdu neměla ráda kvůli jejímu nevhodnému chování. V daný víkend se nám, ale svěřila, že má velmi vážné zdravotní problémy a musí se omezovat a já nevím co a že neví už kudy kam. Řekla nám tedy diagnózu a co ji osobně trápí za příznaky atd.. I přes nenávist, co jsem k ní cítila, tak mi jí bylo neskutečně moc líto. Po jejím odjezdu jsem se rozhodla se jí pokusit pomoct. Velmi se zajímám o bylinky a další různé léčebné metody apod. Říkala jsem si, kdyby jí to mělo pomoct… Tak jsem snad celé dopoledne různě přemýšlela a napsala jí snad vše možné a nemožné, co by jí mohlo pomoct a kde je to možné koupit atd.
S přítelem jsme měli na nadcházející víkend plány. Dnes mi ale zavolal, že jeho sestra s danou nemocnou známou chtějí jet na víkend do jednoho velkého města a on že je má odvést a dovést z nádraží, což nás velmi omezí či úplně zničí naše plány. Ta známá nám líčila, že nedokáže ujít na delší vzdálenost a další velmi vážné věci a teď opravdu ale opravdu nevím co si o tom myslet. Řekla jsem přítelovi, co si o tom myslím a že sice vím, že to není moje věc a on mi na to řekl, že je to jejich věc. Mám úplně po náladě. :zed:
PS: To město kam mají jet je od nás asi 4-5 hodin cesty a té známé je pod 30 let. Omlouvám se za pravopisné chyby píši to narychlo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24868
7.8.23 22:56

Jakože vám to udělala schválně, protože jste ji naštvala těmi bylinkami? Je nemocná, nebo není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
7.8.23 22:59
@Anonymní píše:
Hezký večer,
jdu se vypovídat po mém opět spálení se v rámci poskytnutí pomoci či starosti o úplně cizího člověka.
O víkendu k nám přijela známá a sestra mého přítele. Tu známou jsem opravdu neměla ráda kvůli jejímu nevhodnému chování. V daný víkend se nám, ale svěřila, že má velmi vážné zdravotní problémy a musí se omezovat a já nevím co a že neví už kudy kam. Řekla nám tedy diagnózu a co ji osobně trápí za příznaky atd.. I přes nenávist, co jsem k ní cítila, tak mi jí bylo neskutečně moc líto. Po jejím odjezdu jsem se rozhodla se jí pokusit pomoct. Velmi se zajímám o bylinky a další různé léčebné metody apod. Říkala jsem si, kdyby jí to mělo pomoct… Tak jsem snad celé dopoledne různě přemýšlela a napsala jí snad vše možné a nemožné, co by jí mohlo pomoct a kde je to možné koupit atd.
S přítelem jsme měli na nadcházející víkend plány. Dnes mi ale zavolal, že jeho sestra s danou nemocnou známou chtějí jet na víkend do jednoho velkého města a on že je má odvést a dovést z nádraží, což nás velmi omezí či úplně zničí naše plány. Ta známá nám líčila, že nedokáže ujít na delší vzdálenost a další velmi vážné věci a teď opravdu ale opravdu nevím co si o tom myslet. Řekla jsem přítelovi, co si o tom myslím a že sice vím, že to není moje věc a on mi na to řekl, že je to jejich věc. Mám úplně po náladě. :zed:
PS: To město kam mají jet je od nás asi 4-5 hodin cesty a té známé je pod 30 let. Omlouvám se za pravopisné chyby píši to narychlo.

Proč si nevezmou taxi, Uber nebo tak?
A co budou v nějakým městě dělat když není schopna někam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:01

@lucad77 neudělala to schválně si myslím, ale jde mi o princip, že my s přítelem měli nějaké plány a ta nám říká jak nemůže ani chodit a za týden jede pařit a já nevím, co do velkoměsta. V sobotu je má odvést na nádraží a v neděli jsme měli jet na výlet a on neví, kdy se slečny rozhodnou vrátit a on je má vyzvedávat zase na tom nádraží. Úplně mě to vytocilo, protože my jsme s přítelem už moc dlouho nikde nebyli, nasliboval hory doly, jak pojedem a nakonec beztak nikam nepojedeme a budeme čekat na slečny až se uraci dojet.

• Citovat
  • Upravit
24868
7.8.23 23:02
@Anonymní píše:
@lucad77 neudělala to schválně si myslím, ale jde mi o princip, že my s přítelem měli nějaké plány a ta nám říká jak nemůže ani chodit a za týden jede pařit a já nevím, co do velkoměsta. V sobotu je má odvést na nádraží a v neděli jsme měli jet na výlet a on neví, kdy se slečny rozhodnou vrátit a on je má vyzvedávat zase na tom nádraží. Úplně mě to vytocilo, protože my jsme s přítelem už moc dlouho nikde nebyli, nasliboval hory doly, jak pojedem a nakonec beztak nikam nepojedeme a budeme čekat na slečny až se uraci dojet.

A on přítel nemá pusu, aby řekl, že se mu to nehodí, ať jedou tágem? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.8.23 23:04
@Anonymní píše:
@lucad77 neudělala to schválně si myslím, ale jde mi o princip, že my s přítelem měli nějaké plány a ta nám říká jak nemůže ani chodit a za týden jede pařit a já nevím, co do velkoměsta. V sobotu je má odvést na nádraží a v neděli jsme měli jet na výlet a on neví, kdy se slečny rozhodnou vrátit a on je má vyzvedávat zase na tom nádraží. Úplně mě to vytocilo, protože my jsme s přítelem už moc dlouho nikde nebyli, nasliboval hory doly, jak pojedem a nakonec beztak nikam nepojedeme a budeme čekat na slečny až se uraci dojet.

Tak za to ale ty holky nemůžou, že je přítel upřednostnil před tebou. Požádaly ho o pomoc a on souhlasil bez ohledu na tebe a vaše společné plány. Pokud máš být na někoho naštvaná, tak na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:05

@JancaS84 no jako to taky nevím, když ta nemůže chodit a jíst nic mastného a sladkého apod. Úplně mě to vytocilo. Já jí hledám vše možné, abych jí pomohla celé odpoledne jsem se tím snad zabývala a dopadne to tak ješte, že pomalu se pohadam s přítelem, že je to jejich věc. Podle mě tam nemůžou dělat nic jiného než chodit po památkách, pařit a jíst nezdravé jídlo, sama jsem zvědavá jak to dopadne…

• Citovat
  • Upravit
3792
7.8.23 23:05
@Anonymní píše:

To ale není problém slečen. Je to problém tvého přítele, který na tebe kašle :nevim: úplně jednoduše dal přednost sestře (a nebo mu jen posloužila jako záminka, aby s tebou nukam nemusel) před tebou s výmluvu na známou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.8.23 23:07
@Anonymní píše:

Jak je vidno, tak tvůj partner o ty vaše plány zas tak moc nestojí, když jim bude místo toho radši dělat dobrovolně taxikáře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:11

@lucad77 máš pravdu. To mi taky vadí, přijde mi, že si neumí prosadit svou. Spíš se to bojí udělat? Nevím… O víkendu využiju čas na promluvení si.

• Citovat
  • Upravit
4383
7.8.23 23:12

Přítel evidentně o vaše plány tolik nestojí… Holky za to nemohou. Požádaly ho, on jim nemusel vyhovět, ale chtěl… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.8.23 23:15

Tak vymysli plány tím směrem, kde pojede. Odvezete je, kde potřebují a vy si půjdete na své v okolí a zas si pak dáte sraz a odvezete je. Je to velký problém, když se to vymyslí takhle? Že jim pomůže s odvozem. To neznamená, že spolu nesmíte být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
7.8.23 23:26

Spíše než známou a sestru bych řešila tvůj vztah s přítelem.

Ve stejný čas chce jet za zábavou sestra i jeho přítelkyně. Vy dva to máte domluvené dlouho dopředu. Pár dní před odjezdem ho požádá o odvoz za zábavou sestra. On si vybere sestru. Tak abys vždy nebyla ty na tom druhém místě. Z jednoho případu se nedá říct, jestli je to výjimečně, nebo to bude pravidlo.
Mohl jim říct, že se mu to nehodí, že už máte spolu něco domluvené.

Poučení pro tebe vůči té známé. Příště vyslechnout, politovat, ale bez přímé její žádosti se nenamáhat s hledáním alternativní léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.8.23 23:30
@Anonymní píše:
@JancaS84 no jako to taky nevím, když ta nemůže chodit a jíst nic mastného a sladkého apod. Úplně mě to vytocilo. Já jí hledám vše možné, abych jí pomohla celé odpoledne jsem se tím snad zabývala a dopadne to tak ješte, že pomalu se pohadam s přítelem, že je to jejich věc. Podle mě tam nemůžou dělat nic jiného než chodit po památkách, pařit a jíst nezdravé jídlo, sama jsem zvědavá jak to dopadne…

Ale o to se tě nikdo neprosil, abys ji sestavovala bylinkový léčebný plán. A že jí partner neumí říct ne, za to ony opravdu nemůžou. Má pravdu, je to jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:33

@Pajka2020 ano, souhlasím, velmi jsem se poučila a už nebudu vynakládat svou energii zbytečně. Navíc toho mám víc než dost teďka, mám velmi, ale velmi málo volného času a ještě jej využiju nadarmo… Fakt mě to naštvalo. No celkově mi přijde, že můj přítel má takový divný vztah s jeho rodinou a oni mají mezi sebou celkově divné vztahy. Myslím si, že jen nechce přilévat olej do ohně s tím, že by je neodvezl. Myslím si, že by si to od jejich rodičů i jako naprosto dospělý samostatný chlap dost schytal. Osobně si myslím, že by se jim měl umět postavit, měl by na tom zapracovat, udělat si hranice. Ohledně tady tohoto si hodlám s ním promluvit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky