Jak odstranit zápach - značkování kocoura?

337
7.10.11 10:27

Jak odstranit zápach - značkování kocoura?

Zdravím,

chtěla jsem se zeptat, jak se účinně zbavit zápachu z bot, které mi označkoval kocour? Už rok to cítím z bot a rozhodně je vyhodit nechci. Můžete mi poradit něco co zaručeně zabírá? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Betty03
7.10.11 10:45

Vyprat, pokud to jde. Ale jestli to smrdí už rok, tak teda nevím. :nevim: Kamarádce takhle vystříkal kocour celý auto, byla na mrtvici, ale kupodivu se to vyvětralo a pak vyčistili sedadla a dobrý. :think:

• Citovat
  • Upravit
17715
7.10.11 11:04

mě kolikrát nepomohl ani ocet, já to cítila pořád, dělal to teprve asi 3týdny, ale až se jednoho dne otočit a označkoval mi obličej a vlasy tak nekompromisně vykastrovat hned druhý den :mrgreen: :mrgreen:
no a je klid…už nikdy nic neoznačil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
7.10.11 11:05

Záleží na materiálu, pokud jsou prací, hodit do pračky. Pokud jsou kožený, tak máš asi smůlu, brácha je musel vyhodit. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
7.10.11 11:17

Jsou kožený, o to víc mě to štve, nebyly zrovna nejlevnější. Už je taky vykastrovaný, ale ještě mu nebyl ani rok a už začal. Na veterině nám řekli, že jsme s ním měli přijít mnohem dřív. Kdo to mohl vědět? Já to zjistila až v hospodě, kdy jsem tam cítila kocoura :-D a pak zjistila, že to jsou moje boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicoletka
9.5.12 13:59

Lenor parfumele :)

Mě na smrad pomohlo máchadlo.. Ale ne to nejlevnější. Ale Lenor parfumele - ten zlatý používám já.. :) i fialový je dost účinný.. :) Já s tím vytírala i podlahu, kterou pomočil :zed: :D … A boty jsem v tom také vymáchala.. :) Zkus to ;) :)

• Citovat
  • Upravit
1185
13.12.13 00:15

Žienky oživujem diskusiu už mi došli nervy :pocitac: :pocitac: kocúr mojej mamy je dávno kastrovaný, no aj tak im doma všade všetko oštieva :zed: (nie značkuje!!), pretože keď si vyberie nejaké miesto, vyprázdni tam ten hajzlík celý svoj malý smradľavý mechúr!! :poblion: :poblion: raz mi ošťal aj topánky z deichmana musela som ich niekoľko krát vyprať a AJ TAK STÁLE SMRDIA! Pritom sa vyčúral „len“ na botník a namočené som mala len podrážky topánok, no tie celé napáchli a páchnu doteraz :,( dnes mi došla trpezlivosť, som u mamy s deťmi na dva dni a nemala som sa do čoho osušiť po sprche, pretože ten smrad sa vyčúral na celú kopu osušiek :nevim: čo s ním??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
13.12.13 00:29

Tak asi by to prvotne mela chtit resit tvoje mamka. Ty to za dva dny nezmenis.Radu nemam, pokud tohle dela od mala a nenaucil se nikdy na kocici zachod, tak pochybuju, ze ho prevychovate :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
13.12.13 00:38

Kocka je zvire vetsinou cistotny a pokud dela takovy veci, tak ji proste neco vadi, nebo se snazi na neco upozornit… Treba i na zdravotni problem… Nemenila mamka druh kockolitu? Nema nejaky movy zvire? Nezmenilo se u ni neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
13.12.13 00:46

Mě jenom napadá - buď zdravotní problém, neboj jestli mu dostatečně záchod čistíte. Některé kočky, jakmile tam už mají jednou vykonáno, tak tam nechtějí jít, dokud se to neuklidí. Ale to jen, co jsem četla.
A na ten zápach - asi nejlepší ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
13.12.13 06:58

@kklarysek dělal toto i předtím? Může se stát, že jste mu nabourali jeho teritorium a vadí mu děti nebo ty. Moje mamka tu byla jen na návštěvě a kočky jí počůrali kabelku, nemá je totiž ráda :mrgreen: jiné návštěvě to nikdy neudělali. Další důvod může být plný záchod, změna kočkolitu nebo jídla. Kočky jsou velmi stereotypní a pokud toto začnou dělat, tak jim opravdu něco vadí.

Možnost, jak předejít tomuto a „hodit“ kočku do pohody je Feliway - je to směs hormonů, které kočkám navozují pohodu - prodává se jako sprej nebo do zásuvky, kde se kočka nejvíce vyskytuje. Používali jsme kombinaci, když jsme museli dočasně změnit bydlení pro rekonstrukci a jedna naše kočka to těžce nesla a na všechno nám čúrala.

Pokud jde o boty, prodává se tzv. odstraňovač pachů či vysoušeč bot asi za 300,–Kč na netu - vysoušíme tím boty v zimě, ale odstraňuje i zápach z bot pomocí ionizátoru a je to účinné, naše boty vůbec nesmrdí :mrgreen: navíc žádné bakterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
13.12.13 11:44

Letěl by!!! Okamžitě z domu. A bylo by mi úplně jedno kam. Dala bych ho někomu k baráku. Doma být evidentně nemůže. Taky jsem měla takového zmetka dokonce s PP, ale prostě šel. Už mi došly nervy :zed:

• Citovat
  • Upravit
1275
13.12.13 15:24

@Nejhodnější všechno se dá řešit, stačí vyzkoušet nějaké tipy, co jsme napsaly a určitě se situace uklidní. Pokud je to dlouhodobé a člověk vyzkouší opravdu všechno, navštíví veterináře, tak potom to určitě jinak nejde.

Také mohou fungovat homeopatika. Zkuste http://svethomeopatie.cz/…aci-mazlicci, je tam i poradna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
13.12.13 16:31

@Nejhodnější :mrgreen: ja som ho priviezla bratovi na narodky, poprosila ma o to mama, mala som to totiž cestou z CZ na Sk, nemôžem mu ho teraz vyhodiť z domu :lol: je to bratov miláčik. @jakuve moja mama tak akurát len nadáva, ale asi sa jej nechce to riešiť :nevim:

@Anne86 pred dvomi mesiacmi sa sťahovali ale robil to už aj v starom byte. a žiadne iné zviera tu nemajú.. ale mohlo by mu vadiť to, že pribudli deti to je fakt. Keď som ho priviezla, bola som ešte len v prvom tehotenstve, teraz máme druhé dieťa :mrgreen:

@kudiska no, neviem, tento kocúr to robí aj keď tu s deťmi nie som, od kedy je dospelý :D a kde sa dá ten Feliway kúpiť, myslíš že ho zoženiem v zvieracích potrebách, alebo len cez internet? A tiež ten odstraňovač pachov, ktorý používate vy? na nete som ich našla viac, takže neviem pre ktorý sa rozhodnúť. Ďakujem za asi najlepšie rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
13.12.13 22:01

@Sebinah Feliway jsme kupovali přes internet nebo ho měl na prodej i veterinář, jinak nikde v obchodě ho neměli. Kombinovali jsme ten do zásuvky, kde byla kočka nejvíc a pak jsme postříkali třeba postel sprejem. Pokud to dělal i dříve, tak je možné, že má problém s močovým měchýřem, pokud jste ho nenechali už vyšetřit, určitě bych to řešila s veterinářem. Také mu může předepsat antidepresiva, aby se zklidnil (vyjde to levněji, než Feliway, ale poradila bych se). Další důvod může být, že mu nevyhovuje písek/kočkolit, který mu dávate (jakmile jsme změnili kočkolit, tak kočka na to nechtěla chodit a zase čůrala na všude okolo, kocourovi to bylo jedno, to je ignorant a flegmatik :mrgreen: ), také umístění záchodu, kde si může připadat ve stresu a tudíž tam nechce moc chodit, protože se bojí a snaží se na sebe upozornit. Zkus si najít nějaké články na netu ohledně toho znečišťování, najdeš tam určitě dobré tipy ;)

Je koucour vykastrovaný? Kolik mu je?

Co se týče toho odstraňovače zápachu/vysoušeče bot, koupila jsem jej přes nějaký slevomat a řekla bych, že je to jedno. Teď jsme koupili jiný taťkovi a slouží úplně stejně, důležité je, aby měl ionizátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný