Jak péct kachnu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
7.11.11 06:20

:think: Dala bych hned, abych kachně nevětrala teplíčko :mrgreen: , ale já to tam nedávám, takže to nemám vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hatalinda
20.10.12 13:31

kachna

Tak jsem pekla kachnu k zelí podle vás, nevím asi mám blbou troubu ale po první hodině a půl jsem měla kachnu přichycenou k pekáči jako blázen :,(,tak nevím co jsem udělala špatně chjo :(

• Citovat
  • Upravit
doriangneprihl.
9.11.12 12:12

Po roce se zas hlasim, letos pecem 2 kachny(velky uspech lonske prilakal dalsi ucastniky akce „Kachna“ :lol: ) a jednu bychom chteli vycpat jakblaka a pomeranci. Ma nekdo zkusenost s tou velmi pomalou kachnou podle Diny nacpanou ovocem? Jestli se to da jist, zda tam nacpat ta jablka hned pred pecenim, nevadi tomu ta dlouha doba? a k te vycpavane klasicky knedlu a zeli?
Diky a prosim rychlo, zitra pecem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7678
9.11.12 12:23

Ahoj kachnu od Diny milujem, jinak už nepeču a i s ovocem(tedy jen jablky) jsem zkoušela, dala jsem hned před pečením a byla vynikající!!! Můžu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
9.11.12 12:43

Také peču už jen tu podle Diny :potlesk:
před pečením propíchám kůži vidličkou na několika místech, to je důležité, aby mohl odtékat tuk ;)
s ovocem jsme jí nezkoušela, ale jablka bych taky asi dala už na začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
9.11.12 12:51

Ahoj, tak jablko do kačeny dáváme taky, pustí štávu a pobere nějaky tuk. Jinak my pečema dietní kačenu :mrgreen: vždy ju den do předu předpeču, asi hodinu nejlépe v noci ráno seberu všechen ztuhlý tuk a pak ji asi 1,5hodiny dopekám, není potom tak mastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.11.12 13:06

Hmmmm, kachna, jo?

Už zase? :mrgreen:

Ale dostala jsem na ni chuť. Nadhodím doma jako návrh…

PS: Peču šestihodinovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
9.11.12 16:43

Já si kachnu dnes koupila a o víkendu upeču :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
doriangneprihl.
9.11.12 18:38

Diky, dame jednu s jablkama a jednu klasickou :D

• Citovat
  • Upravit
915
22.12.12 23:46

Ahoj,
jsem velice nezkušená kuchařka a čeká mě pečení husokachny. Je rozdělená na půlky, aby se vešla do mrazáku. Myslíte, že i rozpůlená (buď jedna polovina nebo obě) půjde péct podle Diny (6 h, na 120)? :think: Aby se třeba moc nevysušila. Asi hloupej dotaz, ale má to být i pro návštěvu, tak se radši ptám.
Díky moc za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.12.12 10:40
@Timara píše:
Ahoj,
jsem velice nezkušená kuchařka a čeká mě pečení husokachny. Je rozdělená na půlky, aby se vešla do mrazáku. Myslíte, že i rozpůlená (buď jedna polovina nebo obě) půjde péct podle Diny (6 h, na 120)? :think: Aby se třeba moc nevysušila. Asi hloupej dotaz, ale má to být i pro návštěvu, tak se radši ptám.
Díky moc za radu :)

Kachnu na pomalé pečení porcuji bežně na čtvrtky, takže se neboj a pomalu ji upeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EjikaLi
15.6.13 10:19

200

Kachnu nasolím, nakmínuju, nacpu do ní cibuli, jablko, pomeranč (všechno na čtvrtky)a pod alobalem peču hodinu, propichuju kůži, pravidelně odebírám tuk a další dvě hodiny peču bez alobalu než se hezky opeče. Je šťavnatá a díky ovoci a cibuli bezky provoněná ;)

• Citovat
  • Upravit
3662
18.2.19 15:22

Cauko ženský :) dostali sme kachnu a ja ji nikdy nedelala.Nemám to viko.Jde to upect bez toho? Jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.2.19 15:25

bez víka bych do toho nešla, kachna se peče dlouho. My ji pečeme pozvolna a pomalu (cca 130 st. tak 4 - 5 hodin). Zakrytou, až ke konci odkryjeme. Nemáš aspon alobal na zakrytí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.2.19 15:27

Pomalu a dlouho. Když nemáš víko, stačí zakrýt alobalem. Nasolit, podlít a na 150 tak 2 hodiny, pak přidat na 180 a ve finále odkrýt a dopéct kůži do zlatova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí