Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dala bych hned, abych kachně nevětrala teplíčko
, ale já to tam nedávám, takže to nemám vyzkoušené.
Tak jsem pekla kachnu k zelí podle vás, nevím asi mám blbou troubu ale po první hodině a půl jsem měla kachnu přichycenou k pekáči jako blázen
,tak nevím co jsem udělala špatně chjo ![]()
Po roce se zas hlasim, letos pecem 2 kachny(velky uspech lonske prilakal dalsi ucastniky akce „Kachna“
) a jednu bychom chteli vycpat jakblaka a pomeranci. Ma nekdo zkusenost s tou velmi pomalou kachnou podle Diny nacpanou ovocem? Jestli se to da jist, zda tam nacpat ta jablka hned pred pecenim, nevadi tomu ta dlouha doba? a k te vycpavane klasicky knedlu a zeli?
Diky a prosim rychlo, zitra pecem ![]()
Ahoj kachnu od Diny milujem, jinak už nepeču a i s ovocem(tedy jen jablky) jsem zkoušela, dala jsem hned před pečením a byla vynikající!!! Můžu jen doporučit!
Také peču už jen tu podle Diny ![]()
před pečením propíchám kůži vidličkou na několika místech, to je důležité, aby mohl odtékat tuk ![]()
s ovocem jsme jí nezkoušela, ale jablka bych taky asi dala už na začátku
Ahoj, tak jablko do kačeny dáváme taky, pustí štávu a pobere nějaky tuk. Jinak my pečema dietní kačenu
vždy ju den do předu předpeču, asi hodinu nejlépe v noci ráno seberu všechen ztuhlý tuk a pak ji asi 1,5hodiny dopekám, není potom tak mastná.
Hmmmm, kachna, jo?
Už zase? ![]()
Ale dostala jsem na ni chuť. Nadhodím doma jako návrh…
PS: Peču šestihodinovou.
Ahoj,
jsem velice nezkušená kuchařka a čeká mě pečení husokachny. Je rozdělená na půlky, aby se vešla do mrazáku. Myslíte, že i rozpůlená (buď jedna polovina nebo obě) půjde péct podle Diny (6 h, na 120)?
Aby se třeba moc nevysušila. Asi hloupej dotaz, ale má to být i pro návštěvu, tak se radši ptám.
Díky moc za radu ![]()
@Timara píše:
Ahoj,
jsem velice nezkušená kuchařka a čeká mě pečení husokachny. Je rozdělená na půlky, aby se vešla do mrazáku. Myslíte, že i rozpůlená (buď jedna polovina nebo obě) půjde péct podle Diny (6 h, na 120)?Aby se třeba moc nevysušila. Asi hloupej dotaz, ale má to být i pro návštěvu, tak se radši ptám.
Díky moc za radu
Kachnu na pomalé pečení porcuji bežně na čtvrtky, takže se neboj a pomalu ji upeč.
Kachnu nasolím, nakmínuju, nacpu do ní cibuli, jablko, pomeranč (všechno na čtvrtky)a pod alobalem peču hodinu, propichuju kůži, pravidelně odebírám tuk a další dvě hodiny peču bez alobalu než se hezky opeče. Je šťavnatá a díky ovoci a cibuli bezky provoněná ![]()
Cauko ženský
dostali sme kachnu a ja ji nikdy nedelala.Nemám to viko.Jde to upect bez toho? Jak?
bez víka bych do toho nešla, kachna se peče dlouho. My ji pečeme pozvolna a pomalu (cca 130 st. tak 4 - 5 hodin). Zakrytou, až ke konci odkryjeme. Nemáš aspon alobal na zakrytí?
Pomalu a dlouho. Když nemáš víko, stačí zakrýt alobalem. Nasolit, podlít a na 150 tak 2 hodiny, pak přidat na 180 a ve finále odkrýt a dopéct kůži do zlatova.