Jak perete ručníky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
11.12.11 13:04

Přesně, nežehlím ani nedávám aviváž, ručník nemá být měkký,ale sát. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
11.12.11 13:13

Tak aviváže střídám protože po čase mi přestanou vonět a prášky taky vím, že ze sušičky je prádlo měkké,ale zatím na ni nemám našetřeno :mrgreen: Asi to bude tou tvrdostí vody je pravda, že po prvním utřením ručník změkne,ale když už můj muž se ptal proč jsou tak tvrdé tak jsem nad tím začala přemýšlet co s tím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.12.11 13:55

na 60 a bez aviváže..Mám ráda když škrábou a sajou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.11 15:54

Nedavno jsem cetla, ze prani na 60 nema smysl. Bud na 90, nebo na 40. Pracka totiz tu 60 drzi jen 5 minut, takze jako desinfekce to nestaci, to by muselo byt snad pul hodiny. Ale stejne peru na 60 :mrgreen: Na 90 bych z vetsiny rucniku zrejme mela kapesnik, vsude pisou, ze se maji prat na 40 nebo 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
11.12.11 16:19

JO,ale na těch čtyřicet se mě zdá, že se všechno nevypere :nevim: Na 90 peru jen bílé ručníky a tvrdé jsou všechny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
11.12.11 16:39
Danny841 píše:
JO,ale na těch čtyřicet se mě zdá, že se všechno nevypere :nevim: Na 90 peru jen bílé ručníky a tvrdé jsou všechny :D

A co se ti jako nevypere? 8o 8o Já mám teda ručníky většinou čistý když je dávám prát, jen jsou prostě používaný pár dní :nevim: Podlahy s nima nevytírám abych to prala na 90°C :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.11 16:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.11 16:41
verenika píše:
Danny841 píše:
JO,ale na těch čtyřicet se mě zdá, že se všechno nevypere :nevim: Na 90 peru jen bílé ručníky a tvrdé jsou všechny :D
A co se ti jako nevypere? 8o 8o Já mám teda ručníky většinou čistý když je dávám prát, jen jsou prostě používaný pár dní :nevim: Podlahy s nima nevytírám abych to prala na 90°C :lol:

Asi tak. Navic tam hodim perkarbonat, takze se to i vydesinfikuje…i kdyz zrovna na tom netrvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.12.11 18:51

My v zimě máme vevnitř dost vlhko a když ty ručníky vyperu na méně, než 90, tak po prvním/druhém utření jsou cítit… Tak jako zatuchle :roll:
Je to tím vlhkem, když suším v létě venku, tak to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
11.12.11 18:58

Pipet a nenastavují se ti se stupni i otáčky? Že by to třeba na nižší stupně míň ždímalo? :think: Přijde mi zajímavý, že by podle stupňů prádlo bylo cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.12.11 19:23
Nelisa píše:
Pipet a nenastavují se ti se stupni i otáčky? Že by to třeba na nižší stupně míň ždímalo? :think: Přijde mi zajímavý, že by podle stupňů prádlo bylo cítit.

Ne, stejně… Jen jak to v zimě pak dlouho schne (vytažené z pračky a i po každém utření), tak to dělá :nevim: V létě je to právě v pohodě, nebo když topíme v kotli a nechám je na topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.11 20:00
Pipet píše:
Nelisa píše:
Pipet a nenastavují se ti se stupni i otáčky? Že by to třeba na nižší stupně míň ždímalo? :think: Přijde mi zajímavý, že by podle stupňů prádlo bylo cítit.
Ne, stejně… Jen jak to v zimě pak dlouho schne (vytažené z pračky a i po každém utření), tak to dělá :nevim: V létě je to právě v pohodě, nebo když topíme v kotli a nechám je na topení.

Jj, kdyz je vlhko, taky nam rucniky zatuchavaji. V panelakovy koupelne je to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
11.12.11 20:17

Já ručníky po koupání dávám uschnout na topení, jinak zatuchnou. V tom panéláku je to fakt děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
11.12.11 20:49

Nj holky, ale fakt myslíte, že je to tím, na jakou teplotu se vyperou?
Nám to dělají ručníky taky, bydlíme v domku, takže to nebude panelákem. Že bych prala na 90°. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.11 20:51
Nelisa píše:
Nj holky, ale fakt myslíte, že je to tím, na jakou teplotu se vyperou?
Nám to dělají ručníky taky, bydlíme v domku, takže to nebude panelákem. Že bych prala na 90°. :think:

Hm, je fakt, ze nam zatuchavaly rucniky i v baraku a praly se na 90. Ale v tom panelaku je to rychlejsi. Spis je to tim vlhkem, myslim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný