Jak pomoct synovi ve školce?

3
19.2.16 10:25

Jak pomoct synovi ve skolce?

Dobry den, potrebovala bych poradit jak pomoci synovi… Syn ma 5let chodi druhym rokem do ms je casto nemocny…Syn chodival do skolky rad, posledni dobou si stezuje a poplakava ze do skolky nechce jit ze si s nim deti nechteji hrat a posilaji ho pryc dokonce se stalo ze mu jedna holcicka vynadala do hov..en coz se mi vubec nelibi… Doma je hodny a bezproblemovy, hraje si s malym braskou, vse mu pujcuje a ukazuje. Kdyz jsem se ve skolce bavila s pi ucitelkou bylo mi receno, ze ho maji deti rady a tesi se na nej, vzapeti mi rekla, ze u niceho nevydrzi a prebyha z mista na misto a kdyz prijde k detem ktere si hraji tak jej instinktivne bouchnou a kdyz iim to vrati tak prej je bouchat nesmi a posadiho zvlast ke stolecku kde mu daji jinou praci. A co se tyka te nadavky ze je hov..no tak mi ucitelka odpovedela, ze tu rodinu zna osobne a holcicka pry nic takoveho urcite nerekla, pricemz to ta holcicka sama potvrdila. Nevim jak toto resit, s vedouci ms jsme mluvili opakovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1164
19.2.16 10:36

Jestli chodí ze školky takto vystreslý (ty časté nemoci můžou pak jistě souviset), tak bych školku změnila (je-li soukromá, tak to nebude problém) školka dává do dalšího života fakt hodně, formuje povahu a podle mého je důležité, aby se tam těšil a získával odstud pozitivní podněty, vždy´t tam stráví dost podstatnou část raného dětství a taky z něj může být uplakaný submisivní chudáček, který se pak nechá šikanovat i ve škole :cert:

a to, že učitelka vidí chování v kolektivu, které už podle popisu není o. k. a nechá to být, tak to je jasný signál, že učitelé si tam odsedí si svoje a nechtějí nic moc řešit, a to je dost chyba! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.2.16 10:49

Nemůžeš změnit školku? Učitelka ho totiž sama vyřazuje a nálepkuje tím, že ho dává samotného ke stolečku, dělá z něj vyvrhele a děti se podle toho chovají. Učitelka má totálně špatný přístup a bohužel malému ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.2.16 10:53

V tomhle směru má nejvíc možností pomoct učitelka, škoda, že to tak u vás není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.16 10:54

Moc nechápu. Když ho majzne nějaké dítě, je to OK, a když on mu to vrátí, tak je potrestán???
Dala bych ho jinam. I za cenu v tuto chvíli nejvyšší, že s ním budu muset zůstat doma, protože mu novou školku neseženu a tím přijdu o práci. Nebo za cenu, že velká část výplaty půjde na nějaké placené hlídání.
A myslím si stejně jako @IvčaIva, že nemoci s tím můžou úzce souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.2.16 10:54

Hmm, takže děti mu dělají zle a učitelky ho za to posadí ke stolečku…
No poprosila bych paní učitelku, aby ho takhle nevyčleňovala z kolektivu. Ať to tam srovná jiným způsobem a ne tímhle. Tak buď půjdou k tomu stolečku všichni, nebo dětem vysvětlí, že takhle se chovat prostě nemůžou. Vždyť je to tak trošku kolektivní šikana a tomuhle by měla učitelka předcházet a né to ještě podporovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.2.16 10:59

Já bych si určitě sedla znovu s paní učitelkou a všetko s ní do detailu probrala. Dítě se má do školky těšit a ne že ho bude psychicky deptat. U nás taky je jedna paní učitelka, co na děti je hodně přísná a křičí. Kámošky dcerka už to nedávala, (byly tam i jiné problémy ze strany té učitelky k té dcerce) tak kámoška dala s učitelkou řeč 2,5 hodiny, pak to řešila ještě s ředitelkou, taky spolu seděly tak 2,5 hodiny. Rázně jim tam řekla, pokud ještě dcerka bude mít psychické problémy, že ony se to už nedozvědí, a že rovnou to půjde řešit výše. To že učitelka nezasáhne, to není dobrý. A to, že ho pak ještě posadí bokem, a dá mu jinou práci, než mají ostatní děti, tím to ještě zhoršuje. Děti vidí, že sedí sám (učitelka ho tam ještě posadí), pak tuplem jsou na něho zlé. Tohle bych jí rázně zatrhla. Sama ho tím vyřazuje z kolektivu. Pokud by ta paní učitelka, tohle nechtěla řešit, zašla bych za ředitelkou. Poslední možnost ještě změnit školku, pokud můžete. Určitě to, co nejdříve řešit, syna mi je líto. Můj čtyřletý syn chodí také do školky. Držím palce, aby se syn zase do školky těšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
19.2.16 11:28

Udelala bych vse mozne i nemozne pro to, aby tak male dite nemuselo zazivat problemy, se kterymi si jeho detska dusicka nedokaze poradit. Syn mel take problemy ve skolce, duvodem bylo, ze nemluvil. Ze stastneho kluka se behem jednoho skolniho roku stala hromadka nestesti. Velkou roli v tomhle stavu hrala pani ucitelka. Ted chodi do skolky druhym rokem a je to tak mesic, co si zacal s detmi hrat, trochu se mu zvedlo sebevedomi, ale vim, ze mezi starsimi detmi je chlapecek, ktery je na syna „vysazeny“ a jen kdyz ho potkame na prochazce, tak syn prestane mluvit a cely zkoprni. Ted zpetne je mi moc lito, ze jsem syna ve skolce nechala, mela jsem ho bud dat do soukrome skolky, kde bych mela vetsi moznost ovlivnit deni ve tride nebo si ho nechat jeste rok doma. Ted uz to vratit nemuzu, ale radim ti, at okamzite zasahnes a nerikas si, ze se to nejak vyresi samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.2.16 11:42

Jinak já synovi klidně říkám, že pokud ho někdo ve školce bouchne, ať mu řekne, ať přestane… a když nepřestane, že mu může taky klidně jednu dát… :nevim: Já to klidně zkousnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
19.2.16 11:59

Me asi prijde ze ted rodice resi kazdy „prd“ a vetsinou za to hned muzou vsichni ostatni. Co se tyce nadavky… v 5ti letech bud rada z neslysel nic horsiho. Ano taky by se mi to nelibilo, nicmene bych svymu diteti vysvetlila, ze to neni hezky slovo a nepouziva se. Ze holcicka asi neni slusne vychovana a dal bych to neresila. Co se tyce nechutenstvi ke skolce, vzhledem k nemocnosti se nedivim. Pokud ses jeste s druhym doma, je rad ze je s vama a tudiz se mu do skolky nechce. Co se tyce chovani ve skolce, to trestani ke stolku asi neni na miste pokud neni potrestano i dite co ho bouchlo. Rozebrala bych to s ucitelkou a rekla co si o tom myslim. Na druhou stranu podle toho cos psala se asi kluk chova jinak nez k brachovi. Coz neni nic prekvapujiciho ve skolce se deti chovaj casto jinak. Osobne taky nemam rada kdyz si deti hrajou a vpadne jim do toho nekdo jinej, bere hracky atd. Asi bych si sedla i s klukem a probrala to. Ze se to nedela a ze se nemuze divit, ze deti reagujou negativne (nemyslim teda to mlaceni). Protoze podle tvyho popisu mi naopak prijde, ze v tomhle je dominantni tvuj kluk. Nase holka je tichy zakriknuty dite a v zivote sem ji nevidela prebihat z mista na misto k detem. Kazdopadne resit, ale s klidnou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.2.16 12:09

Tak mě teda netěšení se a pláč před odchodem do školky v 5 letech jako prd nepřipadá. Navíc… zakladatelka nikde nepíše, že bych kluk bral dětem hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
19.2.16 12:35

@Black Cat Mozna se na to budu divat v 5 letech svych deti jinak. Nicmene mi to dost pripomina u nas prichod druheho ditete a skolka… Navic zakladatelka taky nepsala ze ma kluk psychicky problemy jak tu nekdo zminoval. Plac mi u deti prijde jako normalni obrana, kdyz se jim neco nelibi. Kdyby vydrzel brecet ve skolce az do prichodu rodice, tak uz bych to taky nepovazovala za nic. Stejne tak kdyby mu bylo zle, zvracel, mel kazdy den prujem, klepal se, pocuraval se apod. Jen si myslim, ze by se na to melo divat trochu objektivneji, protoze ten popis od zakladatelky neni tak uplny abych odsoudila hned ucitelku a syna presouvala z skolky. Pokud je totiz problem v jeho chovani muze se situace opakovat.

Edit. Ja nepsala ze hracky bere jeji kluk, napsala jsem ze to nemam u jinych deti rada. A probrala bych s nim jeho chovani k detem ve skolce. Asi to bylo jinak pochopeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
19.2.16 13:45

@Ajuše no, mě teda nepřijde jako „prd“, že se kluk do školky netěší, nemocní a rozhodně bych nestrpěla, aby od mala viděl, že se měří dvojím metrem! že se chce přidat ke hře v rámci kolektivu je snad normální a učitelka by měla mít snahu kolektiv tmelit a zapojit každého
je možné, že chlapec přijde a bouchne nebo slovně provokuje jako první a pak to nepřizná, ale vzniklou situaci zase musí posoudit učitel, ne to řešit posazením k separé stolku nebo to neřešit vůbec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.16 15:46

Děkuji všem maminkám za názory. Ráda bych ujasnila pár nepřesností:
Syn mi nepláče pravidelně každé ráno, ale už se nám i stalo a ne jednou, že se v noci vzbudil a ze spaní nám plakal, že nechce do školky.
Ve školce máme průchod, kterým se dá přez okno do školky nahlédnout a tudíž i chvilku sledovat dění ve třídě aniž by si toho děti všimly. Po takovém to opakovaném sledování cca 15-20min. jsem viděla, že syn přišel za skupinkou děti které si s něčím hrály, přidřepl a oni ho hned odstčili a tak vstal a šel k jiné skupice dětí. Téměř každý den od kluka slýchám jak pracoval u stolečku nebo venku hlídal stromeček, sama učitelka mi řekla, že ho musí separovat a na otázku proč mi odpověděla, že příjde k dětem ty ho instinktivně bouchnou a on jim to vrátí prý třikrát tak velkou ranou- nevím jak to může učitelka měřit nebo posoudit když děti tam jsou stejně staré a stejně velké… Školku bohužel změnit nemůžu, budu to muset asi řešit opět nějakou schůzkou. A co mi příjde ještě víc divné je, že každá paní učitelka mi řekne něco jiného a každý den mluví jinak. Před měsícem na rodičovských schůzkách mi bylo řečeno, že nepozná tvary a čísla, ale vzápětí se jim tam podepíše a tvary mi doma vyjmenuje bezchybně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
19.2.16 16:01

@IvčaIva To prd bylo prvotne mineno prevazne na tu nadavku. Co se tyce toho ostatniho tak, kdybyste si to poradne precetla, je to vcelku to same co sem psala. Taky by se mi nelibil dvoji metr. Resila bych s ucitelkou. U toho kolektivu mate pravdu. Nicmene zakladatelka sama psala, ze syn pry u niceho nevydrzi a to zrovna v tmeleni neprida. Ani moc nevim, jak by tomu ucitelka pomohla. Nasilim ho u deti asi drzet nemuze. Ano mela by zasahnou, kdyz se k nemu deti nebudou chovat hezky, jinym zpusobem nez bylo popsano. Kdyz se zamerim i na ty ostatni deti, zadnou sikanu tam proste nevidim. Maji ho radi, tesi se na nej, jen jim vadi, kdyz je vyrusuje v rozehrany hre. Ano davaji to spatne najevo, jenze jsou to deti… Zas mi z toho vychazi, ze tady by se mela zamerit pozornost i na chovani kluka a ne jenom pranyrovat ucitelku. :nevim:. On bude proste zivejsi. A ucitelka se k tomu zrejme spatne postavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin