Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Megaptera Přesně jak říká…musíš to vyhodnotit především sama, jak se cítíš ty. Pokud to přestalo tou sprchou, byli to poslíčci. Ti se taklhle rozeženou, ale kontrakce zůstávají.
To se ti zdá brzy nebo pozdě? Prý můžou přijít i měsíc předem.
Mně taky nejdřív praskla voda a jeli jsme do porodnice. Žádný bolesti jsem neměla. A já na doktora ale ty bolesti poznám že jo?
Určitě. A poznala.
Já mám za to, že se můžou objevit i krátce před termínem - jsou to kontrakce, které nevedou k porodu, takže se nestupňuje jejich síla, jsou nepravidelné… A hlavně, jak psaly holky, je teplá voda rozhání. Osobní zkušenost teda nemám.
@anti17 já mám poslíčky každý večer už tři týdny, manžel masíruje, koupu se a vždycky to zatím odeznělo.
@lucie.edgar já právě můžu přenášet max. týden, mám dva roky po sekci, dýl mě nenechají a nemůžou mi ani vyvolávat a já bych tak chtěla rodit vaginálně, už nechci sekci.
Maminky mohla bych se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušenost? Dneska jsem 35+4 (podle ms) a už druhý den mě bolí kříže, že se málem nemohu zvednout, ráno do toho začli třísla a sem tam mě i píchne podbříšek. Mám vlastně ještě měsíc do termínu, mohou to být poslíčci, porod nebo něco. Případně nějaký typ jak ulevit té bolesti?
Tak jak to s vámi vypadá? Jsem asi 39+1. Jsem hlídaná kvůli střídavé tachykardii mimča. Ležela jsem kvůli tomu v nemocnici a měla bych tam být do porodu, ale já to tam blbě snášela, tak jsem po domluvě podepsala revers a párkrát denně tam jezdím na monitory a průtoky a sono srdíčka.
No a včera odpoledne jsem měla na monitoru 7 kontrakcí po 6 minutách. Jenže k údivu všech jsem je necítila, tak mi bylo jasné, že to k porodu nebude.
Oni už by byli rádi, aby byl venku, tak mi po domluvě udělali Hamiltona. Ale nic se neděje.. Jsem zvědavá na dnešní monitor.
@Anonymní píše:
Maminky mohla bych se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušenost? Dneska jsem 35+4 (podle ms) a už druhý den mě bolí kříže, že se málem nemohu zvednout, ráno do toho začli třísla a sem tam mě i píchne podbříšek. Mám vlastně ještě měsíc do termínu, mohou to být poslíčci, porod nebo něco. Případně nějaký typ jak ulevit té bolesti?
jojo, poslicky, to mam uz mesic.. pomaha jen odpocinek
Ja mam poslicky uz taky par tydnu..ale vcera jsem myslela ze uz to bude a nic
po hodine byl klid
a to bolelo teda poradne.
Taky jsem mela prvni porod vyvolavany.na ty porodni kontrakce se neda zapomenout..ale co kdyz to tentokrat bude jinak, ze.. Ja si rikam..pokud nepomuze tepla sprcha tak to bude ono ![]()