Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mám 6tydeni mimčo a přítel přišel s horečkou, rýmou..co dělat abychom tom s malým nechytil od něj? Co můžu za léky? Mám kojit?
@Mama963 A proc ty bys mela jist nejake leky, když virozu ma pritel
A co ma jeho nemoc spolecneho s tvym kojenim? A jinak by nejspíš asi mel neco delat přítel, ne.
Tak kojení je nejlepší na imunitu. Proč vyšiluješ ty, když problémy má přítel?
Co? Proč bys nemela kojit? Přítel ať se zdržuje co nejvíc v jiné místnosti a spí jinde.
Tak se na pritele nelepte, at si zaleze nekam stranou a neprska na vas. Co vic chces delat? Koj dal, mimco tim ziskava i imunitu, treba diky tomu ani nic nechytne a leky neber, naco? Nejsi nemocná.
Příspěvek upraven 03.07.20 v 17:55
Přítele separuj, desinfikuj vypínače a kliky, k dítěti ho nepoustej.
Já nevysiluji, jen chci vědět prevenci a když mě to položí, tak co můžu..jde jen o to si to zjistit z praxe od kojících matek (babske rady) lepší být připraven než pak do sebe něco zbytečně sypat
@Mama963 predem si nic neber, kdybys mela teplotu, tak si vem paralen, ten muzes i kojici.
@Mama963 píše:
Já nevysiluji, jen chci vědět prevenci a když mě to položí, tak co můžu..jde jen o to si to zjistit z praxe od kojících matek (babske rady) lepší být připraven než pak do sebe něco zbytečně sypat
Tak z toho co máš doma asi paralen na teplotu a pak se musíš zeptat v lékárně podle toho co by ti bylo.
Ať si nasadí chlap roušku, a neprska kolem sebe. Paralen můžeš, preventivně nic. Kojit je snad samozřejmostí.
Mně pediatrička řekla, ze lehka viróza při plnem kojení je pro mimino super. Že bezpečně ziska důležité protilátky…