Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, budu asi za blbce
,ale nejde mi to do hlavy…Budeme stěhovat a v novém bytě si chceme vymalovat. Nejde mi ale do hlavy, jak mám přemalovat co nejjednodušeji zeď, která je teď bordó, na světle fialovou, aby z toho nebyl paskvil…?Máme na to dva dny, takže se chceme vyhnout škrábání…Jak se to dělá? Máte zkušenost? V ostatních pokojích to je podobné-oranžovou chceme na zelenou apod…Malovali jsme už několikrát, ale nikdy jsme nepřemalovávali tak syté barvy, jako nás čekají teď. Mám koupené dobře krycí barvy - Dulux Cow colours of the world (Použití:Malířská omyvatelná barva vysoké kvality na stěny a stropy v interiéru. Vlastnosti:Pigmenty nejvyšší kvality, obsažené ve vylepšené receptuře Pigment Pro, zajišťují nadprůměrné krytí při zachování stálosti barvy, vysoké odolnosti proti mytí a extra odolnosti proti otěru.)Děkuji za případné reakce…-)
Lenka
Já myslím, že by to mohlo překrýt. Případně to budete muset přemalovat vícekrát. Kdyžtak zkuste někde vymalovat kousíček zdi a počkat až to zaschne.
Paskvil z toho asi vznikne, my takhle malovali černou, co si jí na časdal brácha do pokojíku. Puberta no. A nepřemalovali, prostě ne. 3krábali jsme to dolů.
Já bych to nejdřív zkusila překrýt bílou, absolutně nejlepší barva, co jsem kdy měla, na krytí a zářivost byla barvaz Hornbachu, jejich hornbach bílá, kýbl stojí dost přes tisícovku, ale v jedné vrstvě kryje neuvěřitelně. Teprve pak bych tónovala.
@xxLeninka, nás čeká zanedlouho neco podobnýho, ale budeme přemalovávat na bílo. Máme zkušenost už od sebe, kdy jsme výraznou oranžovou přemalovávali na bílo. Muselo se to udělat třikrát, aby to k něčemu vypadalo. Teď nás čeká byt o velikosti skoro 100m2, kde každá místnost má jinou a dost výraznou barvu (fakt nechápu takovej cirkus) a chtěli bychom to zvládnout vymalovat za čtyři dny ![]()
Určitě bych taky nejdřív malovala na bílo a až potom tónovala, jinak to asi bude hnusný…
@Alises píše:
Přemalovat na bílo a pak až barvičky
To asi za dva dny nestihnou…
Holky, jestli máte někdo ten Hornbach při ruce, zkuste tu jejich bílou, klidně v malém balení, je fakt neuvěřitelná. My ho máme 80km daleko, barva došla, koupili jsme normálm primalex delux, ty jo, nesahá tomu ani po kotníky, šedá, nekryje, už jsme migali do Hornbachu ![]()
Taky jsme přemalovavali cely dum, kde byla jedna mistnost oranzova, druha zelena atd.. a kazdou stenu jsme museli vzit 3×, aby to neslo videt.
@xxLeninka my jsme premalovavali tmave malinovou stenu na champagne a uplne v poho bez skrabani. chce si to jen koupit kvalitni kryci barvu. my kupovali v hornbachu, znacku si uz nepamatuju ale je to z tech barev jak tam michaji. panovi jsme se o tom zminili a rekl ze to bude v poho a bylo. nakonec stacily dve nove vrstvy
@terinka4444 píše:
Holky, jestli máte někdo ten Hornbach při ruce, zkuste tu jejich bílou, klidně v malém balení, je fakt neuvěřitelná. My ho máme 80km daleko, barva došla, koupili jsme normálm primalex delux, ty jo, nesahá tomu ani po kotníky, šedá, nekryje, už jsme migali do Hornbachu
Diky za tip, zkusim!
Jednou jsem někde viděla, ze nejlepší je to pře malovat na světle šedou, ta to sjednotí a pak můžeš barvit. Nezkoušeli jsme, zatím dáváme barvy stejný ![]()
@Alises píše:
@terinka4444 Fákt? Bílá značky Hornbach?
jo, bílej kýbl, oranžový víčko, a je to Hornbach.
My jí ředili míň, než je na kýblu a krycí účinek parádní a je fakt zářivě bílá, vedle zdi vymalované primalexem, úplně svítí.