Jak přinutit 2-leté dítě více pít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5140
12.7.10 13:41

Jak přinutit 2-leté dítě více pít?

Ahojky schválně píšu přinutit páč u nás je to už o nervy, malá vypije tak max 300 ml+ ráno 250UM, ted v těch vedrech tak s bídou 500ml+ 250ml UM, JInak vůbec nepije vodu, čaje, sirup, minerálky , ani takový ty granulovaný dětský nápoje. Co jediný do ní dostanu je ředěný jablečný jujce, různý ty Kubíky a Fruko. Už jsem vyzkoušela různý lahvičky, flaštičky , pítka i klasický hrníček prostě nic navíc jí musím ty lahvičky i měnit tak co 2-3 dny jinak to už potom taky nechce. Prosím poraďte někdo jsem už zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
12.7.10 13:53

Upřímně řečeno nevím, kolik toho vypije moje malá (2,5). Řídím se tím, zda v přiměřených intervalech čůrá a jakou to má barvu. Když se mně to nelíbí, ženu ji napít, jinak to neřeším, ať si pije podle potřeby (samozřejmě pití je pořád vystavené). A taky jak teď kupuju víc broskve a podobné ovoce, dostane do sebe víc vody i takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.7.10 14:10

moje starší cácora je taky hodně nepicí tvor. tak od 3 let už se dá přinutit pod nátlakem (vypiješ hrnek -dostaneš bonbon :mrgreen: ). loni jí bylo v létě 2,5 roku a měla jsem stanovenou normu - 500ml pití, plus ráno a večer hrnek mlíka (dohromady cca 400ml). když bylo nejhůř doháněly jsme to polívkama, ty jí bez problémů a to je taky voda, že :lol: . takže když nezabírají různé flaštičky, zkusila bych ty polívky, nebo třeba hodně vodové ovoce (meloun…). u nás naštěstí když je hic, tak už pije jak duha, spíš máme problém v zimě, to jí musím fest nutit, aby těch 500 ml dala :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
12.7.10 14:15

Gamo Díky za info a máš spočítaný kolikrát tak asi za den jde čůrat?? Malá tak asi 6× denně, a teda pernamentně má moč spíš žlutou než průhlednou . Jinak se snažím jí dávat aspon polívky a teda je zelenivo-ovocná takže papá skoro všechno i syrovém i vařeném stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
12.7.10 14:19

Dík za tuhle diskusi, taky řeším podobný problém s ročním prckem.
U nás je to tak 270 UM ráno + večer a přes den max. 2-3 deci pití (voda, granulovej Sunárek, čaj), takže celkem tak 750 - 850 ml. I v těchhle vedrech. Pití mu dávám často, ale vždycky si jenom jednou srkne a konec :-(

Doufám, že se objeví nějaká konstruktivní rada :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
12.7.10 14:22

Nadi, a co meloun? To je v podstatě samá voda, moje malá se po něm může utlouct :mrgreen: Anebo okurku. A poslední dobou si taky oblíbila obyčejný mlíko, začala bojkotovat flašku od Kubíka a chce pít jako velká ze skleničky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
12.7.10 14:23

Ahoj, já mám o něco mladší dceru a na ní teď zabírá, že před ní postavím 3 flašky v různých barvách. Máme kouzelné hrnky od Aventu (takže žlutý, modrý, růžový) a ona ochutnává a střídavě pije ze všech třech. Tak do ní dostanu víc vody. Ona pije jenom čistou vodu a i když je to samozřejmě stejné, nějak se jí líbí, že má 3 flašky najednou. To dělám tak dvakrát denně (jinak má jednu flašku pořád na očích..) Ale zatím to funguje.. Třeba to můžeš taky zkusit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
12.7.10 14:26

Sajo no ten nátlak možná vyzkouším, ale u ní nevím, nevím moc si nic vnutit nedá tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.10 14:26

Dámy, na meloun pozor, je sice samá voda ale mě dr. říkal, že odvodňuje a hrozí dehydratace. my to tedy řešíme zeleninou z vlastní zahrádky, má rád okurky a papriky, tam se nějaká ta voda taky najde. dneska jsem koupila toma natura pomerančová- je tedy mírně bublinková, ale chutná nám.
 H.

• Citovat
  • Upravit
5140
12.7.10 14:30

žížalko no ale stejně ti prcek vypije víc než moje malá a to je o hodně mladší, tak bud ráda aspon za to

Machalko no právě je vybíravá třeba jden den si meloun vezme a cpe se jak .. a druhej už nééé musí zase mít jiný ovoce takže furt to střídám , prostě jak má to samý dva dny po sobě tak to nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21894
12.7.10 14:31

Na meloun bacha,je plnej drasliku,takze odvodnuje,nepijakum rozhodne nedavat!!

Mam doma to same,co bych dala za pul litr denne :zed: ,uz jsme byly dvakrat v nemocnici pro dehydrataci.Uz to neresim,musela bych se zblaznit.Emu cpu hroznovym vinem,broskve,okurka..Ridim se podle barvy moci,ktera je temer pruhledna,tak je to dobry,snad vi,co dela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
12.7.10 14:55

nadi
a když jí hezky ovoce a zeleninu, tak co jí je třeba odštavnit a udělat jí džusík :think: :palec: a trochu jí to zředit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.7.10 14:58

Zkus dát dospěláckou velkou skleničku a brčko (jasně že u toho musíš hlídat). Malýho to baví tak, že nepřestane dokud tu sklinku (0,33) nevypije celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
12.7.10 16:55

Jůůů díky za info o melounu, já to vůbec netušila  8-o

Nadi, a ani na ty polívky ji nenalákáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 987
12.7.10 19:33

Ahoj,já byla před týdnem s dvouletým synem na pohotovosti,dost mě vyděsil,je velký jedlík a pije normálně,ale přestal pít i jíst na 4 dny.Bála jsem se dehydratace.Během těch 4 dní vypil za den jen 100ml vody a vypil ráno 200mlíka,jinak jedl jen ovoce.To bylo vše!
Dr. ho prohlídla a byl v pořádku.Dehydrované dítě má velmi sucho v ústech,bez slin,světlé dásně,zmáčkla mu kůži na břichu,pokud by zůstala kůže svraštělá,je dehydrovaný,neměl to,kůže se mu hned vrátila,dále by dítě bylo malátné a jakoby ospalé.
Tak jsem odcházela spokojená,prý mu stačilo to ovoce a mlíko.
Je pravda,že s bouřkou se zase vše vrátilo dopořádku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko