Pije hrozně moc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
1.7.10 09:48

Pije hrozně moc

Ahojky, náš Martínek bude mít v srpnu 2 roky, váží cca 13 kg. Nevím, jestli se tím mám znepokojovat, ale vypije hrozně moc tekutin za den, teď v tom horku jsou to třeba i 4 litry během 24 hodin. Babičky mě straší, že může mít cukrovku, Mudr řekla, že je to OK, ať jsem ráda že pije. Vařím mu čaje slazené glukopurem a klasika štáva ( sirup + voda). Poslední dobou se snažím už nesladit, dávat velký poměr vody k sirupu, aby to neměla tak sladké, snažila jsem se odbourat i dudlík - savičku, ale to byla hrůza, jen stál a plakal toto pití ne, z pítka mi zatím nepije.
Tak prosím o radu, máte doma také někdo takhle žíznivé dítě?

Díky za rady Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14064
1.7.10 10:01

4 litry je hodně, poprosila bych lékařku, aby zkontrolovala moč na tu cukrovku.
Event. můžeš sama v lékárně koupit testovací proužky na cukr v moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
1.7.10 10:18

A jak se to pomocí tech proužků kontroluje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
1.7.10 10:23

No vyčurá se do nočníku a namočíš tam proužek - podobně jako těhotenský test, a podle zbarvení zjistíš.
Ale proč vyhazovat peníze, vem ranní moč a zajdi k Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
1.7.10 10:24

4litry 2-letý dítě?To nevypiju ani já 8-o Měl by pít 1,2-1,5l za den.A nemůže to být sladkým pitím?Po něm je žízeň.Čistou vodu by ti nepil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.7.10 10:27

4 litry už je fakt moc. Podle mě. Může, ale samozřejmě to nemusí znamenat nějaký problém.

• Citovat
  • Upravit
5532
1.7.10 11:06

Ahojky Monulko,
zatím se nestresuj, ale pro jistotu s močí k dr. zajdi. Mně pijí takhle hodně obě děti, vysledovala jsem, že vždycky, když je venku více než dvacetpět stupňů, tak jsou schopni vypít 4 litry někdy i více :nevim: . Zase o něco méně jedí - takže si to pitím asi kompenzují.
Ptala jsem se na to mudry, a ta říkala, že některé děti to takhle mají. Ale jelikož máme dědečky z obou stran diabetiky, tak jsme oběma dětem moč pro jistotu otestovaly a cukrovka se naštěstí nepotvrdila ani u jednoho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
1.7.10 11:13

Ahojka,

mám skoro ročního kluka a ten pije taky hodně - za den dá tak 1,5 až 2 litry pití taky. Ty 4 litry už mi přijdou teda taky hodně, aby pak stíhaly ledviny :think: No zkus mu postupně snižovat ten cukr a nebo ho prostě přestaň dávat, jestli chce pořád jen to sladký tak to pije na chuť a ne na žízeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
1.7.10 11:14

Ahojky,jestli máš doma droždí tak mu ho dej do nočníku ať ho počůrá,pokud bude droždí bez reakce tak by to mělo být ok.

Mě Kubík taky hodně pije,tak ty dva litry denně.
Ale jen z kojenecký flašky,páč se tím ududává.
Když dostane normální hrnek s pítkem či od Jupíka tak je zase schopný celý den skoro nepít,tak mě napadlo jestli to není i u vás podobný problém.
Držím palečky ať je to u vás v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
1.7.10 11:17

Moc děkuju za příspěvky, no ránu jdu k Mudr, tak uvidíme, vezmu moč s sebou. Pak dám vědět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.7.10 11:25

zrovna vcera sem s kamoskou resila jestli neni pul litra na pulrocni dite taky moc…vklidu mi to vypije..ona ma rocniho a vypije ji dva az tri litry…takze asi pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
1.7.10 11:35

Možná taky záleží jak je aktivní.Jestli běhá ve vedru venku,nebo takhle pije i v klidu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
1.7.10 11:52
Mišáček píše:
Když dostane normální hrnek s pítkem či od Jupíka tak je zase schopný celý den skoro nepít,tak mě napadlo jestli to není i u vás podobný problém.

já myslím, že u nás to bylo podobně…dokud náš Kuba měl koj. flašku z dudlíkem, tak vypil 2 litry denně a taky se tím ududával. Pak jsem si řekla dost, přešla na hrneček s pítkem nebo tu flašku od Jupíka a musim ho pro změnu neustále honit, aby něco vypil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
1.7.10 12:06
rybana75 píše:
Mišáček píše:
já myslím, že u nás to bylo podobně…dokud náš Kuba měl koj. flašku z dudlíkem, tak vypil 2 litry denně a taky se tím ududával. Pak jsem si řekla dost, přešla na hrneček s pítkem nebo tu flašku od Jupíka a musim ho pro změnu neustále honit, aby něco vypil…

holky tohle jsem přesně řešila asi před týdnem. vypil přes dva litry a skoro nejedl, měl flašku s dudlíkem , testy na cukr byli v pořádku. Flašku jsem vyhodila a dostal tu od jupíka, no a teď jsem zas zoufalá z toho, že nepije, se mi nezavděčí, no ale už aspoň jí.
Takže to asi bude tou lahví, podle mě. Jo a v srpnu mu taky budou dva roky a z hrku prostě pít neumí a ani nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
1.7.10 12:12

Rybano jj přesně jak u nás,taky hodně tahá v noci to je schopný vypit dvě flašky za noc,jenže to mokro pod ním že? :think: Flašku jsem mu taky vzala už jsem byla vytočená z toho nočního převlíkání,vzal to docela v klidu,jenže zase přestal pít,vzhledem k těm šíleným vedrům jsem mu jí zase vrátila,páč do něj jinak nenacpu ani pul litru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí