Jak přinutit kočičku více pít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
8.7.18 16:17
@aiwwa píše:
já vím, ale i nemocná je pořád masožravec.

To sice je, ale když ji to škodí, musí se najít záměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116257
8.7.18 16:19
@MáškaMarie33 píše:
To sice je, ale když ji to škodí, musí se najít záměna.

to já vůbec nezpochybňuju, jen tak přemýšlím, co tedy bude žrát. No každopádně dotaz byl s pitím.
Zakladatelko, tu fontánku nezavrhuj, zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
8.7.18 16:29
@aiwwa píše:
to já vůbec nezpochybňuju, jen tak přemýšlím, co tedy bude žrát. No každopádně dotaz byl s pitím.
Zakladatelko, tu fontánku nezavrhuj, zkus to.

K té dietě mě ještě napadlo, že by zadavatelka mohla kontaktovat MVDr. Štourače, je expert na krmení masem, sestavuje právě i diety na různá onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116257
8.7.18 16:31
@MáškaMarie33 píše:
K té dietě mě ještě napadlo, že by zadavatelka mohla kontaktovat MVDr. Štourače, je expert na krmení masem, sestavuje právě i diety na různá onemocnění.

super nápad. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
8.7.18 16:37
@aiwwa píše:
super nápad. :kytka:
;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9197
8.7.18 22:55

Holky, všem vám moc děkuji za tipy, zítra prostuduji, teď jsem neměla moc čas to pročíst a už musím jít spát. Ty vývary apod. mě nejdříve také napadly, ale říkám si, že by neměla asi moc bílkovin, když má horší ledviny. Ten Royal canin je už nějaká renální dieta, doporučila nám to veterinářka a dala nám vzorek.
Jinak fontánku vyzkouším, ale jsem trochu skeptická, protože naši kočku tekoucí voda vůbec nezajímá, na rozdíl od druhé kočky, kterou jsme měli, ta naopak pořád skákala na linku, jen co se pustila voda ve dřezu.
Každopádně díky moc všem, kdyby vás ještě něco napadalo, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116257
8.7.18 23:00

@Lollitka na to krmení masem se určitě zeptej doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
9.7.18 07:49

Doporucuji kocici napoj, ja jsem ted kupovala od Miamor na eshopu a kocourek se po nem mohl utlouct. Je to takovy kureci husty vyvar s troskou masa, samozrejme bez soli. A urcite bych zkusila tu fontanku. A pokud chcete vylepsit ledvinove hodnoty, zamerit se na krmivo. Marketovky typu Whiskas, Felix, Scheba nebo Kitekat nemaji skoro zadne maso, ale za to jsou plne obilovin a soli. Pridejte se na Fb do skupiny Prvni kocici vyzivova poradna, je tam i tabulka suchych i mokrych krmiv, ktere jsou nejkvalitnejsi. Drzim pesti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116257
9.7.18 10:44

@BaraRed ten vývar - není lepší udělat domácí, aby tam nebyly konzervanty? třeba z ryby ideální, já ještě přidávám i kousek mrkve, kterou teda kočičák štítivě pacičkou vyndá z misky a nežere, ale přece jen si myslím, že i ten betakaroten z toho vývaru je fajn. A kdysi se k nám přitoulal dlouhosrstý kocourek, skoro bez srsti a tenkrát jsem měla od veterináře nějaké granule, které jsem mu měla dávat rozmáčené ve vodě, byly s vitamínama, bohužel si nevzpomenu na název, je to už skoro deset let, každopádně do dvou měsíců kocour krásně obrostl novou srstí.
A ještě jsem si vzpomněla na jakýsi „kočičí puding“, dostali jsme ho jako vzorek, gimcat nebo tak nějak, z toho by taky nějaké tekutiny vysosala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
9.7.18 15:02

Lidičky, vzpamatujte se - to není zdravá kočka!!!

Urea a creatinin v krvi stoupá při 75% úbytku ledvinového parenchymu, tudiž 3/4 ledvin jsou nenáva´ratně v háji a už se neobnoví (výjimka je prerenální a postrenální azotemie - silná dehydatace nebo ucpané močové cesty).
Toto je kočka ledvinář a nesmí nic jiného kromě diety předepsané od veterináře. Tudíž žádné maso, žádný kefír, jogurty - to tu kočku akorát odepíšete. Jen a jen dietu předepsanou pro kočičí ledvináře. Když je problém s pitím tak konzervy - ale s ozanečením RENAL - pro ledvináře a ředit je vodou. Výrobců je víc, od jaké firmy to už bude na majiteli (Hill´s má recepturu K/D, Royal, Calibra, Specific, Eukanuba..) Fontánu bych si zkusila půjčit jestli kočičku nebude bavit, možná zkusit nějakou jinou vodu - balenou samozřejmě neperlivou, dešťovou vodu, některá kočka má rada vodu odstátou ( z kovové konve na zalévaní kytiček… 2 dny starou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9197
9.7.18 15:18

Ještě jednou díky moc za reakce, dietu od veterináře už má objednanou a tu fontánku asi pořídíme. Zatím zkoušíme po bytě rozmístit více misek s vodou.

@Halka7 Můžu se zeptat, ty jsi veterinářka? Fakt je poškozeno 75% parenchymu, i když jsou hodnoty prý zvýšeny jen trošku? Maso jí tedy dávat nebudeme, já si říkala, že je asi bílkovina pro ledviny zátěž, na jogurt byla zvyklá, ale také přestaneme dávat. A myslíš, že je vhodná renální dieta speciální granule a kapsičky pro ledvináře? Díky.

A díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
11.7.18 17:34

Pomáhá uvařit kuřecí nebo jiný masový vývar, nalít do tvořítka na led, dát zamrazit a potom 1-2 kostky hodit vždy do misky s vodou. A z fontány mi také pila jedna kočka víc, ale je fakt, že vždycky rozhoupávala vodu v misce, takže je to asi fakt kus od kusu, tu druhou to nechalo chladnou. Úplně nejvíc úspěch u nás ale má ale voda z jezírka na zahradě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný