Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Slovo nutit je asi nesprávné slovo, tak dejme tomu, jaký způsobem člověka přimět k tomu, aby tu pravdu řekl.
a co když je problém opačný? Nikdy žádná nevěra neproběhla, nikdy ani náznak odcizení se a přesto je jeden z partnerů nevrlý, hysterický, zasahuje do soukromí / mail, mobil / a nic nepomáhá situaci objasnit? Mluvíš pravdu ale není slyšet… Takže - jak ukočírovat takového člověka, který je až chorobně žárlivý a bezdůvodně?
Kamarádka bydlí s přítelem deset let (děti mít nemůžou) on si teď našel kamarádku, prý proto ať má s kým trávit volný čas a chodit na kávu. Věřili byste chlapovi že s vámi zůstane (byt je od kamarádky a říkala že ji přítel neopustí, protože nemá kde jít, řekla jsem jí že takových kterých odešlo k milence už bylo) věřili byste manželovi že to je jenom kamarádka? Proč si nenašel kamaráda?
@Anonymní píše:
Kamarádka bydlí s přítelem deset let (děti mít nemůžou) on si teď našel kamarádku, prý proto ať má s kým trávit volný čas a chodit na kávu. Věřili byste chlapovi že s vámi zůstane (byt je od kamarádky a říkala že ji přítel neopustí, protože nemá kde jít, řekla jsem jí že takových kterých odešlo k milence už bylo) věřili byste manželovi že to je jenom kamarádka? Proč si nenašel kamaráda?
Nevěřila
@Anonymní píše:
Problém je v tom, že rozvést se prej nechce, ale diskutovat se mnou o problémů taky nechce. Nevím si rady. Ráda bych udržela rodinu s nevím jak dál.
Vždyť sis na všechno odpověděla. Všechny indicie k vyřešení případu již máš.
Rozvést se nechce = rodinu udržíš.
Něco na svém chování měnit nehodlá = dej ultimátum /pravidla/podmínky
Neakceptuje je, - není žádné: já zůstane, když ty se změníš. Je jen - odcházím x zůstávám.
Nepleť se do do toho. nepomůžeš, je to minové pole a když se do toho začneš pléct, tak nejsnazší cesta na kom si vylít frustraci je kamarádka co do toho rejpe.
@Anonymní píše:
Ja mam pomerne dost kamaradu mezi muzi a nic sexualniho v tom neni (pripadne uz neni
). Jezdime spolu v parte i na vikendy ci dovolene a partneri mohou byt v klidu, orgie se nekonaji. Ale pravdou je, ze se zname par dekad, od stredni ci vysoke. Mam i par muzskych pratel, ktere jsem poznala az pozdeji v praci, ale rozhodne spolu netravime sami (ve dvou) volny cas. Spise si obcas napiseme a treba trikrat do roka jdeme na kavu nebo obed. Pokud se vidame v ramci nejakych volnocasovych aktivit, tak vetsinou i s jinymi lidmi a partnery.
Ty voe. To že vlastním kuřecí bistro ještě neznamená že nemůžu zajít naproti do kebabu. A proč si nenašel kamaráda? To je prostě tak, proč jako masožravec nejde do veget jídelny. ![]()
@Anonymní píše:
Viděla jsem kompromitující zprávy a stejně tvrdil, že to není tak, jak to vypadá
Připadala jsem si jak kretén, až nějakou dobu po rozchodu, v klidu, když už mu fakt nic nehrozilo a nebyla ani naděje, že to dáme dokupy, přiznal, že celou dobu zapíral, aby měl klid. No, neměl.
Myslel si, že to vyšumí, ale ten vztah se po tomhle tak zhoršil, až se definitivně rozpadl. Sice nevím, co bych si tím dokázala, ale dodnes mě žere, že jsem mu to nevrátila a nerozešla se pak rovnou. Ztratili jsme oba akorát dva roky ve stresu. Prostě jsem cítila, že je něco jinak a nedokázala jsem ho brát ani jako partnera, ani jako sexuální objekt. Začal mi i páchnout a páchne mi dodnes. Předtím to bylo jinak celkem v pohodě. I on se samozřejmě choval jinak.