Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,
jsem ve 13. týdnu a podle ultrazvuku má mališ srdeční vadu neslučitelnou se životem. čeká mě interrupce… poradí někdo, na co se připravit? předchozí těhotenství bylo zamlklé, v 9. týdnu jsem podstoupila revizi v narkóze. předpokládám, že teď to bude probíhat jinak. jak moc je to bolestivé? poradí a popíše někdo s podobnou zkušeností? díky.
Měla jsem zamlklý potrat ve 12+2, udělali my klasickou kyretáž pod narkozou, drž se miminko časem přijde ![]()
To je hrozně individuální, někde udělají potrat při anestézii a někdy již musíš porodit. To ti musí říci v nemocnici kam jdeš. Jinak držím palec ať je to co nejrychleji ![]()
Díky, snad to bude pod narkózou. opravdu si neumím představit, že bych musela porodit… je to hrozné už tak…
Ach jo,
drž se. miminko se k tobě jistě brzo vrátí. budu na tebe myslet.
Já myslím, že na porod ve 13tt je brzo, že udělají kyretáž pod narkozou. Porod se vyvolává až třeba v 17tt
Taky si myslím, že ti to teď udělají pod narkozou, rodí se až tak kolem toho 17.týdne. Každopádně posílám mnoho sil ![]()
@luk001 nám na vážnou srdeční vadu přišli až velkém utz. Takže já UPT měla ve 21.týdnu + odběr plodovky. Myslím, že tebe čeká ještě revize…do 14.týdne určitě… Drž se.
U nás to šlo hrozně rychle. šíjové projasnění hrozně moc, 8 mm, plus celkový hydrops plodu. odběry CVS, rychlý test na genetiku v pořádku, ale hlavně vzhledem k tomu velkému otoku a špatnému srdíčku mi dávají šanci jen 2 procenta, že mališe vůbec donosím. i tak, kdyby se zadařilo, pravděpodobně by nepřežil déle než pár dnů. nevím, jestli mám ještě čekat na další podrobnější testy… jsme z toho zničení.
@luk001, tak to je jasný. My měli jen to srdíčko. Scr a ostatní hodnoty jsme měli ukázkové, tak přišek šok na UTZ ve 20.týdnu…
No, hlavně, ať to máš co nejdříve za sebou, myslím, že tě čeká revize. Ve 13.týdnu Ti to vyvolávat naštěstí nebudou. Drž se.
@Tučňáková do třetice určitě, taky mi to do třetice vyšlo
ale já mám za sebou „jen“ dvě zamlklá těhotenství
Ahoj, z mnoha důvodů, které nechci uvádět, zvažuji upt. Nyní jsem 6tt, těhotenství je přes ha, neplánované. Dnes máme v plánu hodit doma s mužem řeč, zda ano nebo ne.
Vždy jsembyla těžký odpůrce, ale nyní je situace taková, že i já to zvažuji.
Nechci tu od vás soudit ani rady, že už to pak třeba nepůjde atd. To vim a v mém věku a již více dětmi mi toto nevadí.
Spíš mě zajímá, do jakého tt se dá udělat, jak dlouhý je pobyt v nemocnici, případně pak doma?
Věřte mi, že mi tohle uvažování nedělá dobře. Je možné, že to s mužem uvidíme jinak, ten to taky musel vstřebat.
Díky moc
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.